A swoją drogą faszyzm był we Włoszech i różnił się od narodowego socjalizmu np. tym, że nie był rasistowski.BadBlood pisze:a swoją drogą to z faszystowskim gównem oczywiście wypierdalać
HONOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: HONOR
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
jeszcze zacznijcie chwalic komunizm i lewackosc to mnie krew zaleje
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- twoja_stara_trotzky
każdy nacjonalizm jest komunistyczny z definicji, bo zakłada prymat własności wspólnej nad prywatną ;)
jebać lewactwo w każdej postaci ;)
jebać lewactwo w każdej postaci ;)
- twoja_stara_trotzky
każda ideologia jest lewacka, bo zakłada prymat myśli zbiorowej nad myślą prywatną, więc się zgadzam generalnie ;)))))Bonny pisze:jebać ideologie w każdej postaci
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
pięknie żeście to profesorze ujęli ;)twoja_stara_trotzky pisze:każda ideologia jest lewacka, bo zakłada prymat myśli zbiorowej nad myślą prywatną, więc się zgadzam generalnie ;)))))Bonny pisze:jebać ideologie w każdej postaci
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
dokładnie, ale do tego trzeba dojść samemu, a to droga przez mękę :PBonny pisze:free, wandering mind. no gods no mastersXapapote pisze:"ani w lewo, ani w prawo. swobodnie"
ideologia, w wielkim skrócie jest niczym innym jak zubożeniem własnego intelektu. na własne życzenie
dobrą ilustracja jest casus Crass kiedy "bronili" nazioli przed manipulacją Guardiana.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
albo na swojej spotkać kogoś takiego jak Rob Miller:Xapapote pisze:dokładnie, ale do tego trzeba dojść samemu, a to droga przez mękę :PBonny pisze:free, wandering mind. no gods no mastersXapapote pisze:"ani w lewo, ani w prawo. swobodnie"
ideologia, w wielkim skrócie jest niczym innym jak zubożeniem własnego intelektu. na własne życzenie
dobrą ilustracja jest casus Crass kiedy "bronili" nazioli przed manipulacją Guardiana.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Wiesz są domysły że zamach na Heydricha był bardzo na rękę niemieckim dygnitarzom, trochę jest spraw które mogą budzić wątpliwości w całej tej sprawie, no i fakt że nie odnaleziono archiwum Heydricha...Adrian696 pisze:temat papierów Heydricha, znam bardzo pobieżnie, nawet śladowo bym powiedział,bo nigdy sie w to nie zagłebiałem - bo i za bardzo jakiegoś sensownego punktu zazcepienia w tej historii nie ma ;)Realista pisze: co sadzisz na temat zaginionych papierów Heydricha które rzekomo kompromitowały ówczesnych Dygnitarzy Rzeszy?
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Lykantrop pisze:Postarałem się i odnalazłem wypowiedź pewnego znajomego Humoru. To może rzucać nowe światło na to co wiemy o tych wojownikach narodowego chuizmu:deusk pisze:Gdyby nie nagrali kawałka narodowy socjalizm byli by kultowi. Chociaż przed śmiercią Szczerego zmienili trochę poglądy chyba...
twórczość honoru znam od niemal 18 lat a olafa i szczerego znam/znałem osobiście od połowy lat 90-tych, więc myślę, że w odróżnieniu od wielu wypowiadających się tu osób czuję się dość kompetentny do wyrażenia swojej prywatnej opinii na ich temat...
najwięcej kontrowersji wywołało przypisanie gatunkowe, teksty oraz ich zmienne podejście do ideologi...
a wiec, jeśli chodzi o gatunek to zawsze był to rac, użycie automatu perkusyjnego bijącego na dwa kotły(w płomienich...) lub wynajęcie metalowego drummera nie jest w stanie jednak stworzyć numeru metalowego. olaf nie jest w stanie stworzyć numeru metalowego, nie wiem do końca czy wynika to z jego wewnętrznej blokady czy braku umiejętności potrzebnych do grania ciężkiej muzy ale niestety tak jest.fakt faktem, iż szczery chciał iść w tym kierunku, niestety olaf nie potrafił do końca tego stworzyć więc wychodziła hybryda raca z "metalem". a dlaczego postanowili iść w tym kierunku ? hmmm... odpowiedź na to pytanie niestety nie jest przyjemna i to conajmniej z dwóch powodów. po pierwsze, ktoś kto hmm... nazwijmy to uważa się za muzyka... i słucha utworów honoru, bardzo szybko jest w stanie zauważyć, że są one niemal identyczne. podział rytmiczny, czyli zwrotki, refreny, mostki itp jest w niemal każdym ich utworze identyczny. więc ktoś zauważył wkońcu, że ich wszystkie płyty brzmią identycznie i ludzie nie będą chcieli tego kupować.... i tak dochodzę do 2 powodu "zmiany stylu muzycznego i tekstowego".... chodzi o kasę, "rynek " metalowy w polsce jest dużo bardziej opłacalny niż rynek ns,rac. dużo więcej płyt się sprzedaje. to była świadoma zmiana "targetu" dla honoru. na koncertach grali stare racowe utwory , natomiast cd miały być kupowane przez ludzi słuchających "metalu". kto zna osobiście olafa, kto rozmawiał z nim osobiście ten wie jakie ma podejście do muzyki, chodzi tylko o zarabianie. on się z niej utrzymuje do dnia dzisiejszego więc traktuje ją środek do zarabiania pieniędzy. nawet dziś, jednocześnie tworzy conajmniej 3-4 projekty muzyczne. cel jest ten sam - kasa. smutne to ale prawdziwe...
co do tekstów.... wiele osób zauważyło, że poziom tekstów jest dość nierówny... no niestety z przykrością muszę poinformować parę osób , że większość tekstów ich najlepszych utworów była autorstwa kogoś innego. przez wiele lat mieli "zaangażowanego" tekściarza. część pisali sami a część dostawali gotowe.
co do ideologii... no cóż to akurat też jest łatwo wytłumaczyć...każdy kto ma +30 lat i zna trochę historię ruchu skinheads w polsce też wie dlaczego tak się zmieniała. to proste, na początku ich działalności nie było ruchu ns, wszyscy byli narodowcami, więc i honor był. później pojawił się odłam ns, honor stał się ns. w ciągu ostatnich lat wielu skinheadów ns zaczęło również interesować się neopogaństwem itp, powstało wiele zespołów nsbm oraz ns z tematyką neopogańską więc i honor skierował się w tą stronę. proste prawda ?
przyznam się szczerze, że do tej pory nie potrafię zrozumieć pewnych wypowiedzi na forum. wielu ludzi (z niewiadomych mi przyczyn) łączy ruch ns z gloryfikacją adolfa, rudolfa (chociaż to inna bajka bo akurat on jest ucieleśnieniem antykomunizmu - oczywiście niezapominając o zbrodniach na polakach ) i całych niemiec, ciągle piszą o zbrodniach wojennych itp. czy to naprawdę tak ciężko zrozumieć , że to są tylko twórcy pewnej ideologi ? oczywiście została ona zaadaptowana do dzisiejszych czasów i reali społeczno- politycznych . jakoś nigdy nie słyszałem żeby ktoś się przyczepiał do lewaków o morderstwa che guevary na bogatych kubańczykach, boliwijczych itd. ale to już temat na inną rozmowę...
Nie jestem fanem Honoru i nie podzielam najbardziej kontrowersyjnych poglądów szerzonych przez tę kapelę, ale ten komentarz brzmi jak totalny stek bzdur. Trzeba być chyba mocno nierozgarniętym albo z antify żeby dać się nabrać na takie teksty.
- Lykantrop
Ale akurat ta opinia jest autorstwa kolesia, który nie jest prowokatorem antify. Zapewniam. W sumie - nie trzeba byłoby takowym być nawet, aby podobne wnioski wysnuć.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Znaczy co, grali same "otwarte" koncerty z kim i kiedy się dało, ich płyty leżą po distrach kilku wersjach, a po śmierci Szczerego to już w ogóle zaczęli odcinać kupony i budować na tym kult swojej kapeli? To że z czasem ich muzyka się zmieniała, to wcale mnie nie dziwi, chyba każdego by znudziło proste punkowe łupanie. Pisanie tekstów przez kogoś spoza zespołu to też nie jest jakaś nowa czy haniebna praktyka - masa kapel tak robi i nikt się z tym nie kryje.