MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
kenediusze
weteran forumowych bitew

Re: MORBID ANGEL

02-12-2017, 12:53

tomaszm pisze:Ostatnia płyta Behemoth jest w chuj bardzie wartościowa i szczera .
Odstaw to, co bierzesz.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

02-12-2017, 12:54

Plagueis pisze:
tomaszm pisze:Fajnie ,że sobie przypomnieli o śmierć metalu. jeszcze fajniej ,że ZAJEBALI NA ŻYWCA twórczość Behemoth i Nile oraz wszystkie możliwe do wyrzygania patenty obecnego śmierć metalu i tego co się obecnie najlepiej sprzedaje. Bardziej nieszczerej muzyki kurwa w tym roku jak bozie kocham nie słyszałem.
Behemoth raczej rżnęli z Morbid Angel, niż na odwrót. :)
No i co z tego? Uczeń przerósł mistrza a ciśnienie na szkło mają Morbidzi nie gorsze(hehe kurwa wystarczy cała tą cepeliadę prześledzić która sie dzieje wokół) od Nerdżala i spółki wiec teraz role się odwróciły.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
tomaszm

02-12-2017, 12:56

kenediusze pisze:
tomaszm pisze:Ostatnia płyta Behemoth jest w chuj bardzie wartościowa i szczera .
Odstaw to, co bierzesz.
A tak tylko piszesz czy chociaż raz ją słuchałeś? Nie twierdzę,że jest specjalnie wybitna ale Nergal może sobie bardziej postawić na konformizm i niekoniunkturalizm niż bohaterowie dzisiejszego tematu którzy są zmuszeni wkupić się w łaski fanów na nowo:) Ach kurwa nie chce mi się tego tłumaczyć:D

Awatar użytkownika
TheDude

02-12-2017, 13:04

^ Rozumiem, że album może się nie podobać, ale powiedz mi (i innym uczestnikom dyskusji) czego się spodziewałeś Tomaszu ?
tomaszm

02-12-2017, 13:10

TheDude pisze:^ Rozumiem, że album może się nie podobać, ale powiedz mi (i innym uczestnikom dyskusji) czego się spodziewałeś Tomaszu ?
Powrotu do metalu gdzie chociaż troszku będzie własnego kunsztu. Przeca ta płyta to kopiuj wklej tego co nagrali wcześniej + kopia tego co grają ich własni uczniowie po fachu. Nawet jakby nagrali disco-polo które może im grać teraz w sercu byłoby bardziej uczciwie. Ta płyta to wyrachowany PRODUKT śmierć metalowy, płyta nie warta w ogóle wzmianki gdyby nie nazwa. Kurwa przecież prześledźcie tematy o kapelach ,które zakładam. One niszczą jedyny pierdolnięciem w werbel i szarpnięciem za strunę obecny MA.

Awatar użytkownika
hcpig

02-12-2017, 13:21

Tomasz gdzie mieli kiedykolwiek taki wał jak 'Declaring New Law (Secret Hell)'? W ogóle dotarliście do tego kawałka poza jednym użytkownikiem, który płakał że ten numer to chujnia? :) Po tej próbce można przyjąć, że death'n'roll wychodzi im zajebiście.
Ostatnio zmieniony 02-12-2017, 13:22 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

02-12-2017, 13:22

nie porównujmy uczniów (BI) z nauczycielami (MA), bo bez MA nie było by BI.
i tak 95% kapel nie ma do nich startu. nagrali płytę w swojej lidze, która dla wielu i tak jest nieosiągalna.
Nagrali do bólu rzemieślniczy album. Nie wart uwagi, a jedynie krzykacze ze względu na nazwę próbują podnieść ocenę. W tym miejscu pełna zgoda z Tomkiem. Więcej radochy jest ze słuchania szczerych debiutantów niż burgera tym razem spod szyldu MA.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

02-12-2017, 13:26

Co prawda jeszcze nie słyszałem nowej płyty bohaterów tematu, ale to że Behemoth gra szczerą i niekoniunkturalną muzę, jest dla mnie prawdziwym zaskoczeniem. Tomek, zgaduję , że jutro masz wolne. Ledwo południe, a bomba już całkiem niezła.
tomaszm

02-12-2017, 13:39

Ale ja tak nigdzie nie napisałem; owszem jutro wolne:). Napisałem tylko ,że jest bardziej wartościowa. W moim przekonaniu tak jest, mi się bardziej podoba i na pewno ta tle ostatnich dokonań Panów z B jest to jedna z najlepszych płyt. Co wcale nie znaczy ,że jest jakaś wybitna- jest zwyczajnie niezła i zdecydowanie lepiej mi się jej słucha jak obecny rzemieślniczy kloc MA.

kenediusze
weteran forumowych bitew

02-12-2017, 13:56

[quote="tomaszm"
A tak tylko piszesz czy chociaż raz ją słuchałeś? [/quote]
Słyszałem. Natomiast Ty jej chyba nie słyszałeś ani razu, bo to:
Nergal może sobie bardziej postawić na konformizm i niekoniunkturalizm niż bohaterowie dzisiejszego tematu
i to:
Fajnie ,że sobie przypomnieli o śmierć metalu. jeszcze fajniej ,że ZAJEBALI NA ŻYWCA twórczość Behemoth i Nile oraz wszystkie możliwe do wyrzygania patenty obecnego śmierć metalu i tego co się obecnie najlepiej sprzedaje.
to są jakieś kosmiczne kocopoły.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
tomaszm

02-12-2017, 14:07

Na temat muzyczny Cię nie przekonam-;ja słyszę Ty nie- bez znaczenia.Co do tego, że Behemoth ma ugruntowaną pozycję na rynku, słupki sprzedaży ma wywindowane na tyle ile tylko można patrząc na niszę i obecne uwarunkowania branżowe (bez względu czy muzyka stanowi tu samą w sobie wartość a na ile to sukces jej "medialnego " lidera i jego osoby) tak Tuckerowi i hordzie jego bandy bardzo zależny na odbudowie swojego pogrzebanego wizerunku i poobrażanych fanów oraz powrót do łask. Tyko ja w szczerość tej muzyki wątpię. Już pal licho- ale ona sama w sobie jest marna, słaba. Jest tyle obecnie załóg na scenie śmierć metalowej ,że obracają w pył obecny MA i to ,że oni stanowią poroplastę gatunku nie stawia ich obecnie u mnie w uprzywilejowanej pozycji, bo uczniowie dawno przerośli mistrzów.

Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

02-12-2017, 14:10

tomaszm pisze:
TheDude pisze:^ Rozumiem, że album może się nie podobać, ale powiedz mi (i innym uczestnikom dyskusji) czego się spodziewałeś Tomaszu ?
Powrotu do metalu gdzie chociaż troszku będzie własnego kunsztu. Przeca ta płyta to kopiuj wklej tego co nagrali wcześniej + kopia tego co grają ich własni uczniowie po fachu. Nawet jakby nagrali disco-polo które może im grać teraz w sercu byłoby bardziej uczciwie. Ta płyta to wyrachowany PRODUKT śmierć metalowy, płyta nie warta w ogóle wzmianki gdyby nie nazwa. Kurwa przecież prześledźcie tematy o kapelach ,które zakładam. One niszczą jedyny pierdolnięciem w werbel i szarpnięciem za strunę obecny MA.
Przesłuchałem Tomasz któregoś dnia tych kapel, którymi się zachwycasz.. i zupełnie nie rozumiałem twoich zachwytów. Za duże masz chyba o nich mniemanie.. W ogóle wszechobecne spuszczanie się nad tym całym dzisiejszym podziemiem (nie mówię teraz o tobie Tomasz, ale ogólnie) death, czy black-metalowym to dla mnie jakiś żart. Praktycznie wszystkie te kapele są potwornie wtórne. Ma się ich za jakiś nowych bogów, a to jest po prostu średnie albo słabe.. jeszcze do tego z chujowym brzmieniem. To wszystko co grają już było. Jak im nie szkoda czasu na powielanie czyichś schematów ?? jak im nie szkoda życia na to ??
Taki 'The Pillars Crumbling' 'D.E.A.D.' czy 'Declaring New Law (Secret Hell) rozpierdala te wszystkie kapele w drobny mak.. Od razu rozstawia je po kątach. Wiadomo Trey ma już 53 lata, tyle czasu na scenie co kolesie z tych nowych kapel nie mają swojego życia.. Zmęczenie materiału musi nastąpić w końcu, to naturalne. bywają okresy gorsze i lepsze, ale i tak jak pierdolnie riffem to niszczy otoczenie.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Drone

02-12-2017, 14:13

Do chuja pana, długopis, napisz lepiej, czy babka jeszcze dycha?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
[V]

02-12-2017, 14:14

Mariusz wie o co chodzi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

02-12-2017, 14:36

Drone pisze:Do chuja pana, długopis, napisz lepiej, czy babka jeszcze dycha?
dycha dycha.. idzie zima i trochę zmarkotniała.. hmm, jakby to powiedzieć zapadła w trochę taki zimowy sen. Siedzi na wózku inwalidzkim, przerobionym przeze mnie z krzesła, przykryta kocem. Za bardzo nic nie mówi i się nie rusza, patrzy w okno.. ze dwa dni temu jak chciałem nakarmić ją zupą to nie chciała i wybełkotała po cichu coś że "sroga zima.." - tyle zrozumiałem. Była ostatnio chora.. miała problemy z jelitami. Leżała w szpitalu, jak z niego wyszła to już nie była taka sama. Lekarz mówił że robili jej różne zabiegi, ale że to nie były operacje. Nie wiem, za bardzo mówić o tym nie chciał i to mi się dziwne wydało.. ale myślę, że będzie dobrze.
Raz się zje, raz się nie zje.
Ritual
zaczyna szaleć

02-12-2017, 15:04

Płyta dobra tylko jeden kawałek bym wyjebał "Declaring New War" słychać na nim jakieś ciągoty z Illud, kompletnie bez sensu.
A tak btw jest już tracklista?
Heretyk

02-12-2017, 15:05

Triceratops pisze:Kurwa jaka panika, przeciez za rok beda sie walaly w biedrze za 15 zl. Nie rozumiem tego imperatywu, ze kazdy chce miec na zaraz. To tylko Morbid Angel, za rok nikt nie bedzie o tej plycie pamietal a zycie toczy sie dalej. Sa wazniejsze sprawy.
ja mam wyjebane tak szczerze. zamówiłem, czekam i spoko. dostanę za tydzień to ok, a za miesiąc tez ok :)
Awatar użytkownika
Drone

02-12-2017, 15:09

Mariusz Wędliniarz pisze:
Drone pisze:Do chuja pana, długopis, napisz lepiej, czy babka jeszcze dycha?
dycha dycha.. idzie zima i trochę zmarkotniała.. hmm, jakby to powiedzieć zapadła w trochę taki zimowy sen. Siedzi na wózku inwalidzkim, przerobionym przeze mnie z krzesła, przykryta kocem. Za bardzo nic nie mówi i się nie rusza, patrzy w okno.. ze dwa dni temu jak chciałem nakarmić ją zupą to nie chciała i wybełkotała po cichu coś że "sroga zima.." - tyle zrozumiałem. Była ostatnio chora.. miała problemy z jelitami. Leżała w szpitalu, jak z niego wyszła to już nie była taka sama. Lekarz mówił że robili jej różne zabiegi, ale że to nie były operacje. Nie wiem, za bardzo mówić o tym nie chciał i to mi się dziwne wydało.. ale myślę, że będzie dobrze.
Smaruj jej plecy psim smalcem i dawaj do picia gorącą wodę z mydłem. Stanie na nogi i jeszcze pole na wiosnę obrobi.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

02-12-2017, 15:12

tomaszm pisze:
Plagueis pisze:
tomaszm pisze:Fajnie ,że sobie przypomnieli o śmierć metalu. jeszcze fajniej ,że ZAJEBALI NA ŻYWCA twórczość Behemoth i Nile oraz wszystkie możliwe do wyrzygania patenty obecnego śmierć metalu i tego co się obecnie najlepiej sprzedaje. Bardziej nieszczerej muzyki kurwa w tym roku jak bozie kocham nie słyszałem.
Behemoth raczej rżnęli z Morbid Angel, niż na odwrót. :)
No i co z tego? Uczeń przerósł mistrza a ciśnienie na szkło mają Morbidzi nie gorsze(hehe kurwa wystarczy cała tą cepeliadę prześledzić która sie dzieje wokół) od Nerdżala i spółki wiec teraz role się odwróciły.
Uczeń przerósł mistrza? MA mają parcie na szkło nie mniejsze od Behemoth? Naprawdę??? :D
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
BC/AD
zaczyna szaleć

02-12-2017, 15:36

ja jutro odbieram płytę,dzis już nie dam rady poleciec do paczkomatu.
słyszałem tylko dwa kawałki z tej płyty ,ale w ciemno bym odgadł że kazdy z tych kawałków to robota Treya--po prostu to słychać
szkoda tylko że nie ukazało to sie z 10 lat temu jako kontynuacja po H.
i skąd stwierdzenie że MA kopiuje behemoth i Nile??
ODPOWIEDZ