VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: VOIVOD
...no i w Krakowie w 2008 też zagrali magiczny koncert! Dopóki będę żył, a oni będą grali to nie przepuszczę żadnej okazji, żeby zobaczyć ich na żywo.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Wlasnie zaczyna sie Overreaction z koncertowki - kurwa, ale brzmi ten przesterowany bas!
this is a land of wolves now
-
535
Grali w moim mieście, dziesięć, no może jedenaście kilometrów od mojej chałupy, a ja wtedy byłem na Senji...Maria Konopnicka pisze:...no i w Krakowie w 2008 też zagrali magiczny koncert! Dopóki będę żył, a oni będą grali to nie przepuszczę żadnej okazji, żeby zobaczyć ich na żywo.
- Riven
- Kontakt:
wideo z sesji nagraniowej Nothingface:
Zaczyna sie na 00:54
zajebioza.
Zaczyna sie na 00:54
zajebioza.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Fascynujące jak zachwyca was ten zespół. Nigdy nie mogłem się przekonać w najmniejszym stopniu.
Wrażenie robią na mnie tylko rysunki, które tworzy perkusista.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ultravox
Serio? Pal sześć te progresywne wycieczki z późniejszych płyt, ale przecież pierwsze dwie krążki to dziki, szaleńczy metal, który powinien zachwycić fana Slaughter Lord, Vomitor i Sadistik Exekution. Esencja metalowego brudu i ekstremy jak dla mnie.
- Riven
- Kontakt:
Voivod to najlepszy zespół metalowy i kto uważa inaczej ten komuch
- Gore_Obsessed
Niewykluczone, że przekonam się za dwa, pięć, dziesięć lat, ale raczej nie dostroję się do tej muzyki nigdy. Ta charakterystyczna rytmika pierwszych wydawnictw mi nie leży. Te jedyne w swoim rodzaju riffy zmarłego gitarzysty i specyficzne wokale też nie przekonują. Żartów(?) typu "Batman" nie rozumiem. Lajtowe kawałki typu "Panorama" to propozycja całkowicie nie dla mnie.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Gore_Obsessed pisze:Fascynujące jak zachwyca was ten zespół. Nigdy nie mogłem się przekonać w najmniejszym stopniu.
No i skad zdziwienie, skoro sam najwyrazniej jestes w stanie odpowiedziec (przynajmniej w czesci) na to pytanie? ;)Gore_Obsessed pisze:Ta charakterystyczna rytmika pierwszych wydawnictw mi nie leży. Te jedyne w swoim rodzaju riffy zmarłego gitarzysty i specyficzne wokale
Ostatnio zmieniony 19-05-2012, 11:03 przez 0ms, łącznie zmieniany 1 raz.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
hahaha
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Gore_Obsessed
Po prawdzie to zawsze dziwiła mnie ta rozkwitła tu kilka lat temu masowa fascynacja tym zespołem. Mam wrażenie, że to forum jest taką voivodowską enklawą. Pamiętam, że jeszcze w połowie ubiegłej dekady było tu względnie cicho na ich temat. O ile dobrze pamiętam wspomniał kiedyś o nich nie udzielający się od dawna Roman, może jeszcze kilka razy mignęli w "now playing" i tyle. Potem nagła erupcja popularności...
- ultravox
Porzygać się czasem idzie od tych zbiorowych zachwytów, ale nie ma co się uprzedzać z tego powodu do kapeli.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
No pewnie. Ja osobiscie wole juz te zachwyty nad Voivod niz czytanie, ze Dark Funeral nagrywali epokowe dziela. ;)
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Riven pisze:Voivod to najlepszy zespół metalowy i kto uważa inaczej ten komuch

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Riven
- Kontakt:
Ale jakich zbiorowych, nie kojarzę żeby ktokolwiek poza mną pierdolil non stop na temat tego zespołu. Który jest najlepszy. I Huj w miedze temu kto się nie zgadza
- Gore_Obsessed
- Riven
- Kontakt:
-
[V]
noultravox pisze:Porzygać się czasem idzie od tych zbiorowych zachwytów, ale nie ma co się uprzedzać z tego powodu do kapeli.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
Powiedzmy sobie wprost, wyprałem ich jak stare brudne gacie. :DDDDDDDGore_Obsessed pisze:Po prawdzie to zawsze dziwiła mnie ta rozkwitła tu kilka lat temu masowa fascynacja tym zespołem. Mam wrażenie, że to forum jest taką voivodowską enklawą. Pamiętam, że jeszcze w połowie ubiegłej dekady było tu względnie cicho na ich temat. O ile dobrze pamiętam wspomniał kiedyś o nich nie udzielający się od dawna Roman, może jeszcze kilka razy mignęli w "now playing" i tyle. Potem nagła erupcja popularności...