SLAYER vs METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ

SLAYER czy METALLICA

Slayer
75
49%
Metallica
30
20%
Acid Drinkers
10
7%
Vesania
38
25%

Liczba głosów: 153
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

Re: SLAYER vs METALLICA

28-05-2012, 16:55

[V] pisze: mozna by tu jeszcze przytoczyc kilka zródel a i tak wyjdzie na to,ze Metallica jako pierwsza zaczela ostrzej napierdalac i dala impuls innym zespolom,w tym SLAYER do tego zeby zbrutalizowac swoja muzyke.
Bo tak było, ale widzę, że forumowe dziadki lubią zaprzeczać rzeczywistości, faktom historycznym.

Żeby nie było, że prowadze jakąś krucjątę przeciwko Slayer, to genialna kapela, ale też dość mocno idealizowana przez metaluchów ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 16:56

[V] pisze:Antek,

czy metal to tylko napierdalanie z predkoscia swiatla,ile fabryka dala?
Jak ktoś zaczynał od Mayhem a nie od Sabbathów to może mieć takie wrażenie ;)
Obrazek
[V]
mistrz forumowej ceremonii

28-05-2012, 16:56

Morph pisze:
[V] pisze:Metallica jako pierwsza zaczela ostrzej napierdalac i dala impuls innym zespolom,w tym SLAYER do tego zeby zbrutalizowac swoja muzyke.
Byle tylko nie dała innym zespołom impulsu, aby tą muzykę spedalizować :D.
to juz bardziej Megadeth czy Anthrax,Meta mimo ewidentnie slabszych plyt raczej nie epatowala jakas gejowa papka dla wrazliwców w sweterkach.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

28-05-2012, 16:57

Dobrze, podaj mi jakikolwiek kawałek mety (po 1991) który ma kopyto porównywalne z takim np "Disciple"
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 16:57

535 pisze:W efekcie wkurwieni i zniechęceni panowie z M, widząc swą bezradność w temacie "agresywne granie", zmienili target i wzięli się za ballady. Tak to widzę, a właściwie słyszę.
Tak, po zajebistej sprzedaży AJFA, rewolucyjnym dla sceny teledysku do One i nominacji do grammy, po zgarnięciu przez tego nieszczęśnika Larsa nagrody za pałkera roku, musieli być totalnie przybici ;)

Ja tu wierzę Duńczykowi, a on się pyta: dokąd mieliśmy pójść po AJFA, kiedy Hetfield wykrzyczał już całą złość?

No można domniemywać, że nie zechcieliby rywalizować na rzygi i flaki z Kanibalami, bo wtedy death zaczął przejmować rząd dusz jeśli o serca metaluchów idzie, a Slayer i ogólnie thrash systematycznie tracić na znaczeniu.
[V]

28-05-2012, 16:58

Zenek pisze:
[V] pisze: mozna by tu jeszcze przytoczyc kilka zródel a i tak wyjdzie na to,ze Metallica jako pierwsza zaczela ostrzej napierdalac i dala impuls innym zespolom,w tym SLAYER do tego zeby zbrutalizowac swoja muzyke.
Bo tak było, ale widzę, że forumowe dziadki lubią zaprzeczać rzeczywistości, faktom historycznym.

Żeby nie było, że prowadze jakąś krucjątę przeciwko Slayer, to genialna kapela, ale też dość mocno idealizowana przez metaluchów ;)
+1

SLAYER to jest wielki,wybitny zespól.Bogowie.Ale prawdy historycznej przekrecac nie mozna;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

28-05-2012, 16:59

antek_cryst pisze:

Dobrze, podaj mi jakikolwiek kawałek mety (po 1991) który ma kopyto porównywalne z takim np "Disciple"
Drogi kolego,nie rozumiemy sie.Znów powróce do mojego poprzedniego pytania.

Czy metal to tylko wsciekly napierdol,kopyta,racice,rogi,smola i szybkosc golej dupy?
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 17:01

[V] pisze:
Morph pisze:
[V] pisze:Metallica jako pierwsza zaczela ostrzej napierdalac i dala impuls innym zespolom,w tym SLAYER do tego zeby zbrutalizowac swoja muzyke.
Byle tylko nie dała innym zespołom impulsu, aby tą muzykę spedalizować :D.
to juz bardziej Megadeth czy Anthrax,Meta mimo ewidentnie slabszych plyt raczej nie epatowala jakas gejowa papka dla wrazliwców w sweterkach.
No pewnie, że nie, Load to nie jest spedalizowanie...to płyta w stylu: wypić, zapalić, zaruchać...do Slayera jakoś kiepsko się rucha...czy to znaczy, że jest pedalski? ;]
Obrazek
535

28-05-2012, 17:02

Jeszcze parę takich "źródeł" i okaże się, że pięć pierwszych płyt SLAYER, nagrała METALLICA przebrana za chłopaków ze SLAYER, a kolejne (jak się tamtym znudziło) nagrywali i nagrywają jacyś figuranci. Typowe odwracanie kota ogonem. Jak to się stało, że tak napierdalali, a na żadnej płycie nie dominują agresją i tym skurwysyństwem nad Zabójcą? Trzymali tajemnicę w garażu, czy studio ich onieśmielało?
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-05-2012, 17:05

[V] pisze:.. wobec zespolu który jeszcze kilka lat wczesniej ubieral sie w spodnie ze spendeksu,kolorowe swetry i coverowal w garazu Judas Priest? .
LOL

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

28-05-2012, 17:09

[V] pisze:
antek_cryst pisze:

Drogi kolego,nie rozumiemy sie.Znów powróce do mojego poprzedniego pytania.

Czy metal to tylko wsciekly napierdol,kopyta,racice,rogi,smola i szybkosc golej dupy?
Toć "Disciple" to, jak na selera, niemal ballada; jaka znowu prędkość gołej dupy ;)

Obaj wiemy, że metal to nie nie tylko wściekły nakurw (choć tu można by się spierać, bo czym jest metal jak nie udźwiękowionym wkurwem - ale to zostawmy na inną okazję) - metal jak metanol - wiele odcieni ma. Chodzi mi o to, że nie ma sensu zestawiać ze sobą zespołów reprezentujących nurty niemal biegunowe. Jest meta, która buja w radio i slejer, który straszy sąsiadów.

Puszek sąsiadki i tygrys biały to też dwa koty, tylko jeden spierdala chyłkiem przed jamnikiem starej bay spod 25tki a przed drugim spierdala wszystko, co żyje. O te różnice mnie sie rozchodzi
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 17:11

Jesli już się przerzucami obrazkami, to wkleję skana z wypowiedziami Ulricha, które pewnie wyjaśnią stan umysłu tych kolesi i ich cele lepiej niż ktokolwiek tutaj:

Obrazek

Także widać doskonale, co dla nich znaczył ten cały wyścig szczurów :)
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 17:12

Obrazek
Obrazek
no i zły i mroczny szatan Araya ;)
Obrazek
Obrazek
[V]

28-05-2012, 17:12

Jasne,wszystko prawda,ale Slayer wciaz tak paradowal gdy Meta juz rozrzucala po swiecie No Life Till Leather.
Zdumiewajace jest jak bardzo próbujecie odwrócic miejsca 2 i 1 .Marne sa wasze wysilki :)
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 17:14

Mogą się pocić i pocić, dobić do 100 strony w temacie, a prawdy i tak nie zmienią :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-05-2012, 17:16

[V] pisze:Jasne,wszystko prawda,ale Slayer wciaz tak paradowal gdy Meta juz rozrzucala po swiecie No Life Till Leather.
Zdumiewajace jest jak bardzo próbujecie odwrócic miejsca 2 i 1 .Marne sa wasze wysilki :)
no ale w 82 roku, to oni wszyscy wygladali identycznie - wiec nie rozumiem zarzutów tylko do Slayer :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-05-2012, 17:17

Zenek pisze:Mogą się pocić i pocić, dobić do 100 strony w temacie, a prawdy i tak nie zmienią :)
ale niekt tu nie chce zmianieac prawdy - Slayer >>> Metallica
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 17:20

jesteś fanbojem, Twoje zdanie się nie liczy ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-05-2012, 17:20

Zenek pisze:jesteś fanbojem, Twoje zdanie się nie liczy ;)
to wywalamy z tematu wszystkich fanboyów i zostaje sam SIID ;)
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

28-05-2012, 17:21

:D
Obrazek
ODPOWIEDZ