SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Re: SATYRICON
Wczoraj właśnie przypadkowo dostałem pierwsze bicie jedynki ITW. Nieśmiertelny album.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
też bardzo lubię, ale "Strange in Stereo" równie mocna, choć inna stylistycznie;Raagoon pisze:Wczoraj właśnie przypadkowo dostałem pierwsze bicie jedynki ITW. Nieśmiertelny album.
-
Maria Konopnicka
- zaczyna szaleć
In the Woods... to genialny zespół. Riven, zmień pieluchy z powrotem na tetrowe bo od tych pampersów masz chyba jakieś uczulenie, które Ci się na słuch rzuciło :)
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież Riven ma tutaj rację :) Rozumiem sentymenty i tak dalej, ale nie oszukujmy się. Nie porównujmy dziecinnego, pseudoawangardowego pitolenia i stękania IN THE WOODS z poważnym i wyważonym black metalem dla dojrzałego słuchacza :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Maria Konopnicka
- zaczyna szaleć
Czasami się zastanawiam ile Wy tak naprawdę macie lat ? :)
-
Maria Konopnicka
- zaczyna szaleć
Takie "Strange in Stereo" jest jedną z najbardziej oryginalnych, nieszablonowych, ponadczasowych i najwspanialszych płyt jakie w życiu słyszałem. Jak można porównywać do młodzieżowego Satyricon, który swoją muzyką schlebia gustom młodzieży w wieku gimnazjalnym borykającej się z problemami ginekomastii i niekontrolowanej ejakulacji. A zestawienie In The Woods.. z Nightwish ma taki sam sens jak zestawienie Dawida Bowiego z Krzysztofem Krawczykiem.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
AMEN!Maria Konopnicka pisze: A zestawienie In The Woods.. z Nightwish ma taki sam sens jak zestawienie Dawida Bowiego z Krzysztofem Krawczykiem.
- uglak
przeciez to tylko spisek majacy na celu sprowadzenie Cie z powrotem ;-)Maria Konopnicka pisze:Takie "Strange in Stereo" jest jedną z najbardziej oryginalnych, nieszablonowych, ponadczasowych i najwspanialszych płyt jakie w życiu słyszałem. Jak można porównywać do młodzieżowego Satyricon, który swoją muzyką schlebia gustom młodzieży w wieku gimnazjalnym borykającej się z problemami ginekomastii i niekontrolowanej ejakulacji. A zestawienie In The Woods.. z Nightwish ma taki sam sens jak zestawienie Dawida Bowiego z Krzysztofem Krawczykiem.
Guilty of being right
-
Heretyk
to, że muzyka In the woods może się komuś bardzo podobać, jestem jeszcze w stanie zrozumieć. ale twierdzić, że jest ona genialna? no prośba...
- moonfire
- zahartowany metalizator
"Strange in Stereo" nigdy mi się nie podobało, "Omnio" - owszem, ale nic z niej już nie pamiętam.Maria Konopnicka pisze:Takie "Strange in Stereo" jest jedną z najbardziej oryginalnych, nieszablonowych, ponadczasowych i najwspanialszych płyt jakie w życiu słyszałem. Jak można porównywać do młodzieżowego Satyricon, który swoją muzyką schlebia gustom młodzieży w wieku gimnazjalnym borykającej się z problemami ginekomastii i niekontrolowanej ejakulacji. A zestawienie In The Woods.. z Nightwish ma taki sam sens jak zestawienie Dawida Bowiego z Krzysztofem Krawczykiem.
Jeśli miałbym wybrać między ITW a Satyriconem, to z pewnością jedna płyta "Now, Diabolical" kasuje wszystko, co ITW nagrali. Na tym polega siła rockandrolla.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
In the Woods lubię tylko "Omnio" i "Strange In Stereo". Zwłaszcza ta druga bardzo sympatycznie oddziela mnie od rzeczywistości. Uważam, że nawet ociera się o geniusz, ale trzeba mieć fazę na tego typu muzykę. Ja mam dość często.
all the monsters will break your heart
-
535
Też tego za bardzo nie rozumiem. Tym bardziej, że jeżeli chodzi o szeroko pojęty metal, określenia "genialna, geniusz" należą się tylko jednej kapeli. Nie muszę dodawać, że dla każdego poważnego melomana, powinno być oczywiste, że tą kapelą jest VOIVOD. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za uwagę.Heretyk pisze:to, że muzyka In the woods może się komuś bardzo podobać, jestem jeszcze w stanie zrozumieć. ale twierdzić, że jest ona genialna? no prośba...
- Riven
- Kontakt:
Nie, jest wiele kapel, ktore zasluguja na to miano w rownym stopniu co Voivod.
this is a land of wolves now
-
Heretyk
tylko Slayer. reszta to ministranci535 pisze: Też tego za bardzo nie rozumiem. Tym bardziej, że jeżeli chodzi o szeroko pojęty metal, określenia "genialna, geniusz" należą się tylko jednej kapeli. Nie muszę dodawać, że dla każdego poważnego melomana, powinno być oczywiste, że tą kapelą jest VOIVOD. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za uwagę.
- manieczki
wot i rynek wycenił
łooooo ooooo
http://allegro.pl/satyricon-satyricon-c ... 45333.html" onclick="window.open(this.href);return false;
łooooo ooooo
http://allegro.pl/satyricon-satyricon-c ... 45333.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- flow
- postuje jak opętany!
Voivod obok Slayer nawet nie stał, przereklamowane flaki z olejem.
- hcpig
Pfffffffffffffffffffffffffffff...flow pisze:Voivod obok Slayer nawet nie stał.
Yare Yare Daze
- flow
- postuje jak opętany!
Ale niech próbują, nie są jeszcze zupełnie zdziadziali. Może uda im się w końcu nagrać coś na miarę Christ Illusion choćby.
- hcpig
Że niby czekasz aż się potkną i nagrają coś równie słabego? :)
Spoko, nagrali i gorsze, wszystko po genialnym 'Phobos'.
Spoko, nagrali i gorsze, wszystko po genialnym 'Phobos'.
Yare Yare Daze