drugi sezon (ten na farmie) najsłabszy, Domek na Prerii ;)Plagueis pisze:^ W sumie to nawet nie jest jakiś przynudzający i pojawia się jedna mocna kwestia, ale o wrażeniach z pierwszych sezonów można jednak zapomnieć.
Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
hes
- zaczyna szaleć
Re: Nowe seriale
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Z 4 sezonów które obejrzałem, to drugi zdecydowanie gluty z nosa.
Tak na marginesie warto za 5 się brać? Dużo słabszy od wcześniejszych?
-
hes
- zaczyna szaleć
A co tam się działo pod koniec 4? Jaki jest skład?Wasyl pisze:Z 4 sezonów które obejrzałem, to drugi zdecydowanie gluty z nosa.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
UWAGA SPOILERY!!I
O ile dobrze pamiętam, to doszli do jakiegoś miasteczka co miało być chyba schronieniem-azylem czy sanktuarium. Tam zamknęli ich w wagonie kolejowym. Po wcześniejszym rozbiciu grupy spotkali się tam szeryf z synkiem, gość z kuszą, skośnooki z laską z jakimś wojakiem i naukowcem (?) i parę innych osób.
O ile dobrze pamiętam, to doszli do jakiegoś miasteczka co miało być chyba schronieniem-azylem czy sanktuarium. Tam zamknęli ich w wagonie kolejowym. Po wcześniejszym rozbiciu grupy spotkali się tam szeryf z synkiem, gość z kuszą, skośnooki z laską z jakimś wojakiem i naukowcem (?) i parę innych osób.
-
pr0metheus
Żułek pisze:
długo się rozkręcało ale dla ostatnich 2 odcinków warto było się pomęczyć :)
Hardy w 5 odcinki rozdał :)
Wędrujący Żyd bardzo spoko:)
Będzie sezon 4 czy finito?
- Arby
- rozkręca się
4 już dawno jest, a jeśli chodzi o 5 to podobno ma być, ale najwcześniej w 2019 r.pr0metheus pisze:Żułek pisze:
długo się rozkręcało ale dla ostatnich 2 odcinków warto było się pomęczyć :)
Hardy w 5 odcinki rozdał :)
Wędrujący Żyd bardzo spoko:)
Będzie sezon 4 czy finito?
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Już trochę nie pamiętam, ale wtedy to było coś nowego, tak więc oglądało się więcej niż dobrze. :) Od piątego sezonu zaczyna się trochę męczenie buły ze wzlotami i upadkami, choć są też mocne zwroty akcji. Tak czy tak - będę oglądał do upadłego. ;)hes pisze:drugi sezon (ten na farmie) najsłabszy, Domek na Prerii ;)Plagueis pisze:^ W sumie to nawet nie jest jakiś przynudzający i pojawia się jedna mocna kwestia, ale o wrażeniach z pierwszych sezonów można jednak zapomnieć.
P.S.
Dziwi mnie polityka polskich wydawców, którzy zalewają rynek tonami czwartoligowego śmiecia, a do tej pory nie wydali u nas The Walking Dead, który - idę o zakład - sprzedałby się z miejsca. Pomarzyć można również o całej gamie starych kultowych filmów w rodzaju Braindead czy Re-animator i trzeba to sprowadzać z Wysp. Dziwne to trochę.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
hes
- zaczyna szaleć
Terminus, tak?Wasyl pisze:UWAGA SPOILERY!!I
To jest chyba ten moment gdzie ulubionym motywem twórców było rozbijanie grupy i pokazywanie jak się nawzajem szukają. A było już więzienie i cały gnój z gubernatorem?
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
- uglak
-
Heretyk
przeleciały 4 odcinki pierwszego sezonu. jest ok. sama historia dość ciekawa, dobry klimat, dużo się dzieje. do tego piękne skandynawskie krajobrazy. lekka domieszka elementów sci-fi może komuś nie pasować, ale dla mnie to plus. zawsze jakaś odmiana od 1000 innych seriali kryminalnych
- uglak
nie za duzo tych watkow fantasy? bo lezy juz dosc dlugo na dysku i moze sie w koncu zabiore
Guilty of being right
-
Heretyk
wydaje mi się, że to może być nie do przejścia dla osoby, która ceni sobie raczej realistyczną fabułę
- uglak
to ja doprecyzuje - co prawda bardzo lubie Twin Peaks, ale mam ochote przede wszystkim na kryminal
Guilty of being right
-
Heretyk
nie mogę pisać o szczegółach, by ci nie zepsuć ewentualnej zabawy, więc ciężko mi się ustosunkować ;) zacznij może oglądać i sam stwierdź czy ci pasuje. to na pewno inna szkoła kryminału niż Broen czy Forbrydelsen
- HSVV
- w mackach Zła
nie wiem kogo to tutaj interesuje ani czy w ogóle to kogoś interesuje, ale 30 marca nowy sezon Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events wychodzi.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Świetnie. :) Pierwszy jest bardzo udany, moja Córa jest wielką fanką.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
cdn :) ale chyba dopiero jakoś na jesieni :/
ale przy okazji nagram sobie nowe sezony z Foxa ;)
musze teraz opróżniać drugi dysk który zrobił się pełny :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
mnie tak, uroczy serial :-)HSVV pisze:nie wiem kogo to tutaj interesuje ani czy w ogóle to kogoś interesuje, ale 30 marca nowy sezon Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events wychodzi.
ruszył nowy sezon Santa Clarita Diet
- vicek
- zahartowany metalizator

Psi factor