Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Ja rozumiem to tak, że Chrystus nie pochodzi z krwi zrodzonej z kozła. Brzmi to mega debilnie po polsku, ale ma jakiś sens.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 17:50Nie rozumiem tego, chyba że krew się komuś rodzi, i do tego z kozła.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Triceratops

to juz 20 lat....a jakby to wczoraj bylo. W 91 dwudziestolenie plyty to byly "dinozaury", Floydzi, Zeppelini...
woodpecker from space
- DST
- rasowy masterfulowicz
Nie jestem niestety tak głęboko w arkanach okultyzmu żeby wiedzieć czy to oczywiste czy nie, ale myślę że tomekw48 może Ci pomóc.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 20:42No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:10Nie jestem niestety tak głęboko w arkanach okultyzmu żeby wiedzieć czy to oczywiste czy nie, ale myślę że tomekw48 może Ci pomóc.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 20:42No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
W temacie:
Płyta, do której wracam na wyrywki a czasem w całości. Może nie ma dżezowych zagrywek ani nie jest super-duper technicznie skomplikowana i wymagająca, ale dla mnie zajebista. Często jest tak, że po początkowych mocnych podnietach do wielu materiałów nie chce się wracać za bardzo (miałem tak np. z Artificial Brain, Suffering Hour, Haunter, które mieliłem do porzygu swego czasu), ale niektóre materiały wytrzymują próbę czasu. Dlaczego? Dobre pytanie.
- DST
- rasowy masterfulowicz
A płyta się podoba chociaż? Mi się kojarzy z wczesnymi dokonaniami Acheron przez te intra i ogólny charakter muzyki.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:27Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:10Nie jestem niestety tak głęboko w arkanach okultyzmu żeby wiedzieć czy to oczywiste czy nie, ale myślę że tomekw48 może Ci pomóc.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑05-12-2024, 20:42
No... Wydawałoby się dość oczywiste, nie? Tak samo, że nie jest synem Cyganki.
W temacie:
Płyta, do której wracam na wyrywki a czasem w całości. Może nie ma dżezowych zagrywek ani nie jest super-duper technicznie skomplikowana i wymagająca, ale dla mnie zajebista. Często jest tak, że po początkowych mocnych podnietach do wielu materiałów nie chce się wracać za bardzo (miałem tak np. z Artificial Brain, Suffering Hour, Haunter, które mieliłem do porzygu swego czasu), ale niektóre materiały wytrzymują próbę czasu. Dlaczego? Dobre pytanie.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:29A płyta się podoba chociaż? Mi się kojarzy z wczesnymi dokonaniami Acheron przez te intra i ogólny charakter muzyki.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:27Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.
W temacie:
- Sybir

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ja pytałem o Necros Christos akuratPrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:38A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.DST pisze: ↑05-12-2024, 21:29A płyta się podoba chociaż? Mi się kojarzy z wczesnymi dokonaniami Acheron przez te intra i ogólny charakter muzyki.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:27
Dosłownie tam stoi, że nie był z krwi zrodzonej z kozła. Nie był wtedy (kiedy?), ale może jest (teraz?). Nie wiem. Wszechświat zagadką jedną wielką się jawi.
W temacie:

- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Mnie tu coś zgrzyta, jeszcze nie wiem co, ale wgryzam się, nie powiem że chętnie.
support music, not rumors
- Damon
- rozkręca się
Rituals jest zajebisty, jeden z najlepszych koncept albumów jakie słyszałem. I warto do niego tak podejść. To jebane modlitwy do "bogów", różnych...
Ja teraz odświeżam dyskografię przed koncertem

Ja teraz odświeżam dyskografię przed koncertem

Ostatnio zmieniony 05-12-2024, 22:24 przez Damon, łącznie zmieniany 1 raz.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Od nich to Nine Graves wchodzi i zawsze wchodziło bez popity. Inne jakoś mniej. Chyba nawet kiedyś od debiutu zaczynałem się z nimi zaznajamiać, ale nie zatrybiło i ta akurat trafiła w dobry czas. Triune Impurity Rites będzie jednak badane ze wzgędu na Chrystusa, który nie był z krwi zrodzonej z kozyDST pisze: ↑05-12-2024, 21:53Ja pytałem o Necros Christos akuratPrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:38A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.![]()

- DST
- rasowy masterfulowicz
Wrzucę sobie chyba na dniach jedynkę i dwójkę, które mam na półce. "Succumbed to Sarkum Phagum" i solówka w "Necromantique Nun" to piękne momenty.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 22:02Od nich to Nine Graves wchodzi i zawsze wchodziło bez popity. Inne jakoś mniej. Chyba nawet kiedyś od debiutu zaczynałem się z nimi zaznajamiać, ale nie zatrybiło i ta akurat trafiła w dobry czas. Triune Impurity Rites będzie jednak badane ze wzgędu na Chrystusa, który nie był z krwi zrodzonej z kozyDST pisze: ↑05-12-2024, 21:53Ja pytałem o Necros Christos akuratPrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 21:38
A tak, podoba i to bardzo. Często jest jednak tak, że mam kilka swoich ulubionych wałków, które wałkuję. Lekko to może kiczowate momentami, np. takie Elthe Kyrie z tą solówką brzmi w moich uszach trochę jak power metal, którego normalnie nie trawię ni chuja, ale tutaj kupuję w całości.![]()
.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
-
Z każdym odsłuchem płyta rośnie. Tu jest masa chwytliwych momentów. Uważam że pierwsze cd lepsze ale druga też niczego sobie.
Ja tymczasem słucham sobie Enslaved Frost i muszę zakupić cd bo gdzieś mi poprzedni egzemplarz zaginął. Zresztą jak cały karton płyt na budowie. Dalej polecę z Eld.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
If you do everything right, there will be no struggle.