immortal93 pisze:
Jaki ty ograniczony musisz być.
Przez skromność nie zaprzeczę. Skupiam się na swoim najbliższym otoczeniu, opierąc swe wypowiedzi, głównie na własnych doświadczeniach. Co oczywiście mnie ogranicza.
immortal93 pisze:
No i czego dowodzą jakieś dwa zdjęcia wzięte z dupy.
Te zdjęcia to typowe "argumenty z dupy", jestem od nich specjalistą. Nie czytasz forum?
Poważnie zaś te zdjęcia to symbol. Za trudne dla człowieka o szerokim spojrzeniu? Ja mówię, że to są różne światy. Ty uważasz, że takie same.
immortal93 pisze:
Mam ci pokazać jakieś fotki z quantanamo, czy z Iraku gdzie amerykańce pojechali bronić Iraku przed Irakijczykami? Jesteś w stanie jakoś szerzej spojrzeć na rzeczywistość. To, że lud potrzebuje chleba i igrzysk to wiadomo już od starożytności. To jest sposób na rządzenie bezmyślną masą. Sprawdź czasami inne źródła wiedzy o świecie niż TVN
Daj jakieś zdjęcia z Klewek. Chętnie się wzruszę.
I znowu poważnie. Powiedz mi w jakim celu mam się przejmować całym światem? Mnie interesuje mój los i los mojej rodziny i to też tylko tej najbliższej. Dbam o to, by mi było dobrze. Tu i teraz. Informacje w telewizji traktuję, jak tanią rozrywkę, albo przyczynek do tego typu niezobowiązujących pogawędek. Spróbuj czasem spojrzeć węziej, na własne poletko. Warto zacząć od siebie. Świata nie zmienisz, choć jeżeli Ty będziesz miał lepiej, to z pewnością cały świat na tym, w jakimś minimalnym stopniu skorzysta. Coś jeszcze mam Ci wyjaśnić Człowieku o szerokich horyzontach?
immortal93 pisze:
Ale ok.
Ważne, że dzięki tej gorącej dyskusji czas mi szybciej w robocie leci. I właśnie w ten sposób ja buduję kapitalizm he, he
Pozdrawiam
Dodatkowo bezceremonialnie przyznajesz się do okradania swojego pracodawcy. No kurwa mać z kim ja w ogóle próbuję dyskutować...Hipokryta.