POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

04-10-2019, 19:03

Gunman pisze:Chodziło mi głównie o wiek pielęgniarek który podałeś jako średni. Zastanawia mnie czy w tym zawodzie lepsze jest większe doświadczenie i taka 55 latka jest ok, czy ważniejsza jest siła, kondycja i wytrzymałość którą mają młodsze?
Z jednej strony, używając terminologii piłkarskiej, lepiej mądrze stać, niż głupio biegać, z drugiej zaś - dwie 30-latki obskoczą (przy odpowiedniej motywacji) po 2-3 etaty. Tylko nie wiadomo, skąd takie dwudziestoparo-, trzydziestoparoletnie dziewczyny z prawem wykonywania zawodu brać?
Hatefire pisze:Swoją drogą rok temu zdarzyło mi się leżeć w szpitalu tydzień i nie wiem ile by musieli mi zapłacić za pracę którą robią pielęgniarki. Na pewno bardzo dużo.
Ile to jest bardzo dużo? Zestawię to ze swoimi informacjami ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

04-10-2019, 19:21

Mocno zastanawiałem się czy w tym roku iść na głosowanie ale znalazłem fajną niemiecką ( przypadek? hehe) knajpę niedaleko jednego z najbliższych mi lokali wyborczych i jednak się zapisałem. Ta cała lewica ma jakieś szanse na dostanie się do sejmu?
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

04-10-2019, 19:27

AroHien pisze:Mocno zastanawiałem się czy w tym roku iść na głosowanie ale znalazłem fajną niemiecką ( przypadek? hehe) knajpę niedaleko jednego z najbliższych mi lokali wyborczych i jednak się zapisałem. Ta cała lewica ma jakieś szanse na dostanie się do sejmu?
Jeśli wsłuchać się w głosy niektórych użytkowników, lewica ma szansę na samodzielną większość.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

05-10-2019, 10:50

To dobrze, bo nie lubię głosować na przegrywów. Mam wtedy wrażenie że zmarnowałem głos.
BOLEK
weteran forumowych bitew

05-10-2019, 10:56

dla zainteresowanych w tvppis Czarzasty gada a raczej z kartki czyta
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-10-2019, 12:05

Proszę o zdanie relacji, bo nie mam telewizora. A jak gdybym miał to nie oglądałbym pisowskiej gadzinówki.
all the monsters will break your heart
BOLEK
weteran forumowych bitew

05-10-2019, 13:39

nicram pisze:Proszę o zdanie relacji, bo nie mam telewizora. A jak gdybym miał to nie oglądałbym pisowskiej gadzinówki.
o jeden z tych wyczesanych
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
nicram

05-10-2019, 13:49

Poproszę po polsku, bo nie rozumiem wolskiej gwary. :-)

Przeczytaj to sobie Boluś. https://finanse.wp.pl/zaskakujace-badan ... 080145537a" onclick="window.open(this.href);return false;

Coś mi się wydaje, że należysz do tych 750 tys. geniuszy...:-)
BOLEK
weteran forumowych bitew

05-10-2019, 13:58

nie sądziłem że to napiszę TĘPAK
Awatar użytkownika
trup

05-10-2019, 16:46

BOLEK pisze:nie sądziłem że to napiszę TĘPAK
No ładnie się nam przedstawiłeś ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

05-10-2019, 20:12

Pis wygra najbliższe wybory, to oczywiste. Znowu będzie kwik...i ujadanie, jak ten elektorat mógł nie wybrać inteligentów i światowców.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
nicram

05-10-2019, 20:38

Panie kolego. Nawet Korwin twierdzi, że 85% Polaków to debile, nie dziwne, że te 85% zagłosuje na podobnych sobie. :-)
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

05-10-2019, 20:55

Tyle, że sam Korwin to jebany błazen i wiecznie przegrany idiota. Zresztą czego się spodziewać po monarchiście.
PIS wygra, to oczywiście, zresztą jaka jest alternatywa? Neumann, Schetyna, Kukiz czy ten lewak z brodą?
Gospodarka śmiga, ludzie mają pracę a jeśli ktoś ma bóle dupy bo mu reżimowa policja wpada o 4ej rano na kwadrat albo jakiś skacowany kreszu pali tęczową flagę to niech pali podeszwy szukać szczęścia w Mongoli, Angoli, Wenezueli czy też e Sierra Leone.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Hatefire

05-10-2019, 20:56

To jednak za łatwa diagnoza. Radzę zapoznać się z badaniem Sadury i Sierakowskiego. Wpisać w google, sam raport i omówienia i komentarze dostępne. Obraz elektoratu PiS nie jest tak jednoznaczny jak się wydaje ekspertom spod znaku św. Neolibu. Oczywiście nikt z PO tego nie przeczyta, bo to przekracza ich horyzonty intelektualne, a powinni jak chcą cokolwiek wygrać w polityce w perspektywie najbliższych lat.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

05-10-2019, 21:18

Można pisać, że jesteśmy matołami,
ale to nie do końca prawda, nie odbiegamy w poziomie IQ od innych europejskich nacji.

Prym na świecie mają mieszkańcy Hong Kongu średnio 107, potem Korei Południowej 106, Japonii, Tajwanu, Singapuru.

w Europie Austrii 102, potem Niemcy

My niewiele potem, bo 99, co jest dobrym wynikiem, tyle mają Węgrzy, czy Hiszpanie.

Uwaga, mamy średnio wyższe IQ od zamizniejszych Austrijczyków, czy Kanadyjczyków.

Dramatycznie wypada Afryka, co chyba nie dziwi.

Ale najgorsze, że na całym świecie spada IQ młodych ludzi, pokolenia Facebooka.
Ostatnio zmieniony 05-10-2019, 21:22 przez Medard, łącznie zmieniany 2 razy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Hatefire

05-10-2019, 21:20

Testy na inteligencję mierzą jedynie umiejętność rozwiązywania testów na inteligencję. To kolejny psychologiczny bullshit.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

05-10-2019, 21:36

Hatefire pisze:Testy na inteligencję mierzą jedynie umiejętność rozwiązywania testów na inteligencję. To kolejny psychologiczny bullshit.
Kwestionujesz wiodąca rolę wymienionych krajów w wielu dziedzinach, poczynając od technologii?
Przecież zależność jest oczywista.

Znaczenie krajów germańskich w Europie chyba też, piszemy
o średniej, a nie pojedynczym przypadku.

To nawet widać po obecnych protestach w Hongkongu, jakie sprytne metody tam wykorzystują, jak się dobrze kamuflują, a jakie są prymitywne napierdalanki w Polsce czy Francji. Chociaż nie zawsze, bo kibice też potrafią sprytnie przemycić wiele niedozwolonych rzeczy na stadiony.
Awatar użytkownika
Hatefire

05-10-2019, 21:41

No ale może umiejętność rozwiązywania testów na inteligencję jest np zależna od poziomu edukacji a nie inteligencji jako takiej?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

05-10-2019, 22:05

Hatefire pisze:No ale może umiejętność rozwiązywania testów na inteligencję jest np zależna od poziomu edukacji a nie inteligencji jako takiej?
W jakiś sposób pewnie tak,
ale czy w Stanach i Europie prawie wszyscy się korzystają z tej samej jednolitej edukacji państwowej?

Poza tym program też nie jest aż tak odległy. Lepszy lub gorszy, ale bierzemy wzorce z edukacji anglosaskiej, niemieckiej czy francuskiej. Mamy wprowadzony system boloński, jak większość uczelni w Europie.
Awatar użytkownika
Hatefire

05-10-2019, 22:12

No tylko mówimy o narzędziu z dziedziny wiedzy gdzie ostatnio okazało się że jakieś 50% wyników eksperymentów nie jest powtarzalne.

Poza tym na tzw. innowacyjność wpływa wiele czynników, choćby własnie wysoki poziom edukacji, istnienie infrastruktury umożliwiającej wdrożenie np nowej technologii, na którą się składa między innymi istnienie źródeł finansowania, dostępność wykształconych pracowników i szereg innych. Jakby Jobs urodził się w Sudanie nie stworzyłby Apple. Na to czy kraj jest zamożny i nowoczesny wpływają przede wszystkim czynniki społeczne, a nie jakaś wątpliwa metodologicznie przeciętna inteligencja mieszkańców.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ