Jeśli ktoś ma numery MH z przełomu lat 80-ych i 90-ych to niech sobie weźmie i poczyta, jak te mendy traktowały płyty wybitne. Koszmar po prostu. MH od początku był dla mnie g...moonfire pisze:Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.
BATHORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: BATHORY
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Karkasonne
Plażo, proszę.PrzemoC pisze:No w sumie, chociaż trójka może być na piedestale koło jedynki.vicek pisze:lol przecież to ich najlepsza płyta
-
535
Otóż to.Pacjent pisze:Jeśli ktoś ma numery MH z przełomu lat 80-ych i 90-ych to niech sobie weźmie i poczyta, jak te mendy traktowały płyty wybitne. Koszmar po prostu. MH od początku był dla mnie g...moonfire pisze:Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.
-
Sturm
- postuje jak opętany!
Az drugiej strony nikt nie przyznaje się do płyt, na cześć których tuż po wydaniu pisano peany. I tak, gdyby wierzyć zeznaniom po dwu dekadach, nikt nie słuchał „Wildhoney” (komuś tylko pomyliły się CDki i włączył, na szczęście natychmiastowa reanimacja dała efekty), wszyscy byli zajęci katowaniem Amebix i niewydanych demówek Coil.moonfire pisze:Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.
- von Leers
- zaczyna szaleć
Dlatego ja nigdy osobiście nie miałem problemu z przyznaniem się do faktu, że np. jak pierwszy raz usłyszałem Bathory gdzieś tak pod koniec lat 80-tych ubiegłego wieku (akurat "The return") to poza stwierdzeniem "co to za hałas" prawie się zesrałem ze strachu ;) To zdecydowanie nie była "miłość od pierwszego usłyszenia". I w sumie przy okazji - jako, że mija dziś 14 lat i 14 dni:)Sturm pisze:Az drugiej strony nikt nie przyznaje się do płyt, na cześć których tuż po wydaniu pisano peany. I tak, gdyby wierzyć zeznaniom po dwu dekadach, nikt nie słuchał „Wildhoney” (komuś tylko pomyliły się CDki i włączył, na szczęście natychmiastowa reanimacja dała efekty), wszyscy byli zajęci katowaniem Amebix i niewydanych demówek Coil.moonfire pisze:Hellhammer był podobnie oceniany w branżowej prasie. "Mental Vortex" Coronera w jednym z MH był najniżej ocenioną płytą w numerze. Potem za kilka-kilkanaście lat ci sami goście mówili, że kapel tych słuchali od zawsze.

W ramkę i na ścianę :P
PS; Czy jestem jedyną osobą, którą wkurwiło to, że "Nordland II" ma "abarotnie" bok ? Wiem - pierdoła w sumie nieistotna ale drażni
Ostatnio zmieniony 17-06-2018, 13:18 przez von Leers, łącznie zmieniany 1 raz.
-
535
Natomiast ja nie mam żadnego problemu, żeby przyznać, że lubię Tiamat, a w szczególności Deeper Kind Of Slumber, a i Wildhoney mam na półce i mogę słuchać bez obrzydzenia. Nie ma to żadnego związku z tym kiedy pierwszy raz usłyszałem Bathory.
- von Leers
- zaczyna szaleć
Hehe żebyśmy nie zamienili tematu Bathory na "guilty pleasure" ;) Gdzieś tu chyba kilka dni temu w innym temacie przewinęła się np. Anneke. Nie mam problemu z posłuchaniem "Mandyliona" czy "Nighttime birds" od czasu do czasu. A w temacie Bathorego - zastanawiałem się z wyżej pokazanych, którą wybrać i wyszło mi, że do remontu mieszkania najbardziej jako ścieżka dźwiękowa pasuje mi "Requiem" :P
PS; tak, jest niedziela - sąsiedzi mają mi za złe bo powinienem "dzień święty święcić". No to - "pax vobiscum" ;)
PS; tak, jest niedziela - sąsiedzi mają mi za złe bo powinienem "dzień święty święcić". No to - "pax vobiscum" ;)
- Marcin
- postuje jak opętany!
Faktycznie, masz racje. Taki pierdół wkurzający, więc pierdyknąłem to na ,, głowie ,, .von Leers pisze:[
W ramkę i na ścianę :P
PS; Czy jestem jedyną osobą, którą wkurwiło to, że "Nordland II" ma "abarotnie" bok ? Wiem - pierdoła w sumie nieistotna ale drażni

-
byrgh
- zahartowany metalizator
;d Twoja lepsza, bardziej minimalistyczna.
- dzik
Bardzo ładnie uporządkowane. Elegancko to wygląda. Szanuję.Karkasonne pisze:A chuj, też nie będę gorszy
dobry kościół to kościół spalony
-
Karkasonne
Dzięki, lata zbierania i wyrzeczeń. Tylko prawdziwi kolekcjonerzy docenią.
- von Leers
- zaczyna szaleć
Zawsze lepsze niż "Darkthrone się właśnie ściąga" (kto wie ten wie). Wybaczcie ale "kolekcjonerzy folderów" - nie. Dziękuję.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Doom Viking Folk Metal :D Koledze się nudzi chyba ;)Karkasonne pisze:A chuj, też nie będę gorszy
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- moonfire
Słuchałem "Wildhoney", gdy się ukazała, ale dzisiaj raczej nic mnie do tego albumu nie ciągnie.Sturm pisze: Az drugiej strony nikt nie przyznaje się do płyt, na cześć których tuż po wydaniu pisano peany. I tak, gdyby wierzyć zeznaniom po dwu dekadach, nikt nie słuchał „Wildhoney” (komuś tylko pomyliły się CDki i włączył, na szczęście natychmiastowa reanimacja dała efekty), wszyscy byli zajęci katowaniem Amebix i niewydanych demówek Coil.
Tych dwóch płyt z kolei słucham dość często i wciąż mi się podobają. Za to pierwszy album się mocno zestarzał.von Leers pisze:Hehe żebyśmy nie zamienili tematu Bathory na "guilty pleasure" ;) Gdzieś tu chyba kilka dni temu w innym temacie przewinęła się np. Anneke. Nie mam problemu z posłuchaniem "Mandyliona" czy "Nighttime birds" od czasu do czasu.
W temacie głównym największy sentyment mam do "Hammerheart" oraz "Twilight of the Gods". Dodam do tego jeszcze "Blood Fire Death" oraz "Blood on Ice" - powstanie czwórka ulubionych albumów Bathory.
-
Karkasonne
Kiedyś miałem podział na patataj metal i niepatataj metal, potem uogólnilem na napierdalanie i nienapierdalanie, ale ostatnio zawitało do mojej KOLEKCJI trochę porzadku.Anzhelmoo pisze:Doom Viking Folk Metal :D Koledze się nudzi chyba ;)Karkasonne pisze:A chuj, też nie będę gorszy
-
Karkasonne
Mój człowiekmoonfire pisze: W temacie głównym największy sentyment mam do "Hammerheart" oraz "Twilight of the Gods". Dodam do tego jeszcze "Blood Fire Death" oraz "Blood on Ice" - powstanie czwórka ulubionych albumów Bathory.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mój tez tyle że zamiast Blood on Ice wole Nordlandy ;)Karkasonne pisze:Mój człowiekmoonfire pisze: W temacie głównym największy sentyment mam do "Hammerheart" oraz "Twilight of the Gods". Dodam do tego jeszcze "Blood Fire Death" oraz "Blood on Ice" - powstanie czwórka ulubionych albumów Bathory.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- moonfire
Nordlandy mnie znudziły.
-
Karkasonne
Maja momenty, ring of gold czy mother earth father tucker The child fucker, ale wiadomo ze to już nie to to co było.