MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: MGŁA

30-07-2015, 22:35

Jaki pierdolnik tu sie zrobil po jednym udostepnionym kawalku, kurwa litosci. Jakby ktos z boku to poczytal to dyskusja na poziomie szkoly specjalnej.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-07-2015, 22:38

pr0metheus pisze:Jaki pierdolnik tu sie zrobil po jednym udostepnionym kawalku, kurwa litosci. Jakby ktos z boku to poczytal to dyskusja na poziomie szkoly specjalnej.
Bywa, kiedyś tego typu tematy służyły temu żeby się jarać nachodzącymi wydawnictawmi a teraz jak widać należy pokazać światu jakim się jest fajnym, alternatywnym i bezkompromisowym ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

30-07-2015, 22:39

Plastek pisze:Ale co ty myślisz synuś, że ja będę z tobą rozmawiał na ten temat skoroś nawet tego nie słuchał jak sam wcześniej wspomniałeś? Zresztą te bzdury któreś teraz wysrał ewidentnie świadczą, że nie masz zielonego nomen omen pojęcia o czym gadasz:)
Typowe zatwardzene wynikające z braku argumentów :)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-07-2015, 22:44

Tak sobie wmawiaj jeśli ci wygodnie, mam to głęboko w chuju czerstwy abderyto:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

30-07-2015, 22:44

pr0metheus pisze:Jaki pierdolnik tu sie zrobil po jednym udostepnionym kawalku, kurwa litosci. Jakby ktos z boku to poczytal to dyskusja na poziomie szkoly specjalnej.
Ten, jaki zdziwiony.
kenediusze
weteran forumowych bitew

30-07-2015, 22:47

Biały pisze:OAC bdb płyta ale już mnie wkurwia to pierdolenie, że to najlepszy Mayhem; DMDS oczywiście ideał BM, dwie następne rewolucyjne, ale Ordo w tym zestawieniu to jedynie czwarte miejsce
Chimera nie jest rewolucyjna.
Drone pisze:
kenediusze pisze:Akurat ostatnie MAYHEM spokojnie przegrywa zestawienie z drugim albumem MGWAH. Magia nazwy robi swoje, ale nic poza tym.
I to o kilka długości. Ostatni MAYHEM to okrutne rozczarowanie. Ale jedno tej płycie muszę przyznać - że nie jest nawet w 10% tak chujowa, jak ostatni ARCTURUS :)
To tym bardziej boję się sprawdzać, rzekomo najlepsze produkcje ARCTURUS wywołują u mnie skurcze wymiotne.

Btw:
Nowy numer MGŁY, 4:24 - 4:29 - gdzie ja to już słyszałem? Tzn w którym numerze DSO z Si Monumentum?
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

30-07-2015, 22:48

bardziej się tu można zastanawiać nad poziomem spazmów, bo pewnie najgorszy kawałek w historii Mgły, a co po niektórzy zachowują się jakby objawienia dostali
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

30-07-2015, 22:53

Przez to wasze pierdolenie dopiero teraz się zorientowałem, że jest nowy kawałek :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

30-07-2015, 23:25

kenediusze pisze:
Biały pisze:OAC bdb płyta ale już mnie wkurwia to pierdolenie, że to najlepszy Mayhem; DMDS oczywiście ideał BM, dwie następne rewolucyjne, ale Ordo w tym zestawieniu to jedynie czwarte miejsce
Oczywiście, że nie, chociaż to bardzo dobra płyta. Rewolucyjne natomiast są DMDS, GDoW i OaCh.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Drone

30-07-2015, 23:39

Nowy kawałek znakomity! Jest klasyczna burzumowska wibracja, ale całość zanurzona w długiej, jakby elegijnej formie, przez to ten kawałek nasuwa mi trochę luźnych skojarzeń z "Falling Monuments" . Ale poczekajmy na całość :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
kenediusze
weteran forumowych bitew

31-07-2015, 00:02

Perkusja pięknie chodzi, nie rzuca się w uszy jak na Enemy Of Man, niby nabija rytm głównie, ale jest tam mnóstwo takich drobnych zawijasów i fajnych patentów. Np od 0:47 jak wokal wchodzi, niby bije rytm, a w tle się snują takie charakterystyczne, zakręcane werblowe kanonady.
Z tym, że na EOM perkusja prowadziła całość, a gitary sobie rzęziły, a tu jest jednak tradycyjniej, numer prowadzą gitarowe melodie. Bardzo dobre, norweskie, leśne melodie, jak ktoś tu słyszy róż i plusz i słodycz to szczerze współczuję (nie dotyczy Plastka).
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

31-07-2015, 00:14

kenediusze pisze:Akurat ostatnie MAYHEM spokojnie przegrywa zestawienie z drugim albumem MGWAH. Magia nazwy robi swoje, ale nic poza tym.
niestety prawda to
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-07-2015, 00:17

longinus696 pisze:
kenediusze pisze:
Oczywiście, że nie, chociaż to bardzo dobra płyta. Rewolucyjne natomiast są DMDS, GDoW i OaCh.
Czasem zastanawiam sie, czy Chimera nie jest mimo to lepsza niz OaCh i GDoW (obie uwielbiam jakby co) :)
this is a land of wolves now
kenediusze
weteran forumowych bitew

31-07-2015, 00:23

Na pewno jest łatwiej przyswajalna. Chociaż ja najczęściej nie wracam do żadnego pełniaka, ino do Wolfs Lair Abyss. Zło i jedzenie kotów, nie ma drugiej takiej płyty, a szczególnie TAKICH wokali.

Zerknąłem wstecz w temat i sądzę, że po wyjściu pełnego albumu rozpęta się tu totalna gównoburza, która sprowadzi wszystkich forumowych specjalistów od kocopołów, a z ich połączonych sił powstanie KAPITAN DAUN, posiadający gust obiektywny i jedyną słuszną wykładnię wszystkiego. Zresztą już niewiele brakuje żeby się narodził.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
manieczki

31-07-2015, 03:24

No proszę - jest rajwen, jest impreza!
COFFIN pisze:To i kilka moich 'luźnych' uwag (w podpunktach, jakby jakiś dzieciak z małym chujkiem, lub z fejsa chciał się przyjebać - będzie prościej zacytować):

1. Pierwsze wrażenie - jest zajebiście, jak dla mnie wypadkowa 'Grozy' i 'WHTN' + oczywiste patenty znane nie od wczoraj, czyli idealna mieszanka,

2. Drugie wrażenie - mocniejszy wokal, kojarzący mi się z jakąś płytą - spojrzałem i wiem - najlepszy Massemord,

3. Darkside, znowu kapitalna robota - idealnie się wpasował w materiał (Ultravox - :D), a jak ktoś słyszy tu KSM to prosta diagnoza - obu tworów słucha krótko,

4. Po jednym kawałku w zasadzie taka sama sytuacja, jak przed premierą poprzedniej płyty, która spełniła moje oczekiwania i w liczbach odsłuchów pobiło ją w ostatnich latach tylko Mare i CdG, więc myślę, że i tym razem rozczarowania nie będzie (Scaarph myślę będzie też zadowolony:D)

5. Jest las, jest klimat, jest bdb!!!:-))) Problem natomiast w tym (na szczęście tylko dla kilku zwisów), że to nie wyblakła katana z Norwegii, albo płaczliwe cioty z okładek gazet, więc trzeba będzie zjebać.

6. Kolejny raz dziwię się, że ludzie rzekomo siedzący w BM nie widzą, lub po prostu nie widzieli (tu może wytłumaczenie, bo jednak perspektywa ~ 25 lat w muzyce chyba robi swoje) jak kolejne gwiazdki stawały się gównem i dzisiaj nadal są gdzieś tam na piedestale, a jakaś mała kapelka kolejny raz nagrywa kapitalny materiał, który może nie jeden z nich chciałby mieć na koncie i jak dla mnie zamiata ich po całości.

6. Kurwa, mam nadzieję, że Mare da radę:]
Jedyny sensowny post od wrzucenia w tym temate nowego kawałka. Pozdro cumplu :)

mietek_fog pisze:planuję założyć start upa, który stworzy appkę black eXXperts. na podstawie metal archives wygeneruje ona wszelkie możliwe kombinacje nierówności zespołów black metalowych. będą one przeplatane komunałami w rodzaju: "nie znasz się", "podaj poważne argumenty", "ile ty masz lat" itp. tym samym wszelkie dyskusje ekspertów już się odbędą i wreszcie będzie można poczytać na forum jak ktoś odbiera muzykę, jak ją czuje, co w niej słyszy, co by polecił.

nowy utwór Mgły - doskonały. niby wszystko już było, ale od razu słychać, że to oni.
Kombinuj Szymek, kombinuj.
BTW masz jeszcze kontakt z ludźmi? Skrobnij mnie PM jakby co. Tenku ju.

Biały pisze:
COFFIN pisze: 3. Darkside, znowu kapitalna robota - idealnie się wpasował w materiał (Ultravox - :D), a jak ktoś słyszy tu KSM to prosta diagnoza - obu tworów słucha krótko,
mam ponad sto odsłuchów WHTN i ostatni KSM też poznałem, więc twierdzę, jako ktoś kto nie słucha tych tworów krótko, że w tym nowym utworze Mgły nie da się nie spostrzec wyraźnych konotacji do EOM, w szczególności jeżeli chodzi o bębny, bo tempo i styl walenia w gary jest podobny, jak nie niemal identyczny jak na ostatniej płycie KSM i nie rozumiem jak ktoś kto uważa się za osłuchanego w tych tworach może tego nie słyszeć
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maciek z klanu

31-07-2015, 07:47

Drone pisze:Sprawa jest bardzo prosta:

DHG > MGŁA > GEHENNA >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> FORGOTTEN WOODS

debil z doktoratem
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
hcpig

31-07-2015, 09:22

Riven pisze:
Czasem zastanawiam sie, czy Chimera nie jest mimo to lepsza niz OaCh i GDoW (obie uwielbiam jakby co) :)
10/10 - DMDS/WLA/GDOW
9,5/10 - Chimera/Deathcrush
9/10 - OAC/EW

Proste.

Nowy wał Mgwahy niszczy, hehe btw przypomniało mi się że Mdłości pisał na forume że już nie słucha bm poza wybranymi płytami Burzum, DSO i bodajże Darkthrone, ciekawe czy jest to jeszcze aktualne.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

31-07-2015, 10:28

Drone pisze:Nowy kawałek znakomity! Jest klasyczna burzumowska wibracja, ale całość zanurzona w długiej, jakby elegijnej formie, przez to ten kawałek nasuwa mi trochę luźnych skojarzeń z "Falling Monuments" . Ale poczekajmy na całość :)
Drone przecież tam cała masa Forgotten Woods, które tak nisko sklasyfikowałeś nie wiedzieć czemu;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
maciek z klanu

31-07-2015, 10:43

Ihasan pisze:
Drone pisze:Nowy kawałek znakomity! Jest klasyczna burzumowska wibracja, ale całość zanurzona w długiej, jakby elegijnej formie, przez to ten kawałek nasuwa mi trochę luźnych skojarzeń z "Falling Monuments" . Ale poczekajmy na całość :)
Drone przecież tam cała masa Forgotten Woods, które tak nisko sklasyfikowałeś nie wiedzieć czemu;

Drone nie raz nie dwa pokazal ze pojecie o muzyce to ma, ale chyba tylko akademickie :)
a tak z ciekawosci te zdjecie z tej nowej plyty to ten sam gosciu co Ildjarny robil? tak mi sie skojarzylo
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Heretyk

31-07-2015, 11:04

ja pierdolę, co tu się dzieje. to już nawet śmieszne nie jest...
ODPOWIEDZ