hehehehe...wolę poświęcić ten czas na inne płyty....Maria Konopnicka pisze:A ja słucham non stop od siódmej rano, a jest już czwarta rano dnia następnego :)
MARLIWO - Pieśni [2014]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: MARLIWO - Pieśni [2014]
-
- zaczyna szaleć
doskonale Cię rozumiem i też bym chętnie posłuchał czegoś innego bo dziś wypasiona paczka z selfmadegod przyszła... ale cholera nie mogę się oderwać do "Pieśni" :) Nie wiem, może jak przestanę to już nigdy do tego nie wrócę, ale póki co opętało mnie całkowicie. A po pierwszym przesłuchaniu popłakałbym się ze śmiechu gdybym przeczytał to co dziś piszę :)morbid pisze:
hehehehe...wolę poświęcić ten czas na inne płyty....
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Zaprawdę nie rozumiem, cóż miałoby być niewłaściwego w słuchaniu muzyki i patrzeniu na pochodne jej wyobrażenia przez pryzmat obrazu znajomej osoby, jaki mamy. Nikt się specjalnie nie dziwi, gdy słuchacz/odbiorca/fan stara się dowiedzieć jak najwięcej lub przynajmniej co nieco o twórcach muzyki, która go zainteresowała. Ja to robię m.in. po to, by uzyskać kontekst dla odbioru - czemu miałby zatem narzekać, że już na wstępie cała ta jakby nie patrzeć praca odpada? Kawałek Złoto zadziałał od razu także dlatego, że do wersów przyłożyłem/przyłączyłem sobie od razu pewien ton wypowiedzi, rzuciłem to sobie na z zaznaczonymi już pewnymi punktami obszar skojarzeń, zgoda. Coś w tym nieOK?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
generalnie Marliwo słucha się lepiej niż np tego zespołu, który nagrał split z Kriegsmaschine
tylko nie wiem czemu to niby jest określane mianem black metalu, skoro brzmi jak jakiś chujowy nowofalowy band z jarocina'84
tylko nie wiem czemu to niby jest określane mianem black metalu, skoro brzmi jak jakiś chujowy nowofalowy band z jarocina'84
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
paniczu drołn i jak postępy w publikacji na fizycznym nośniku? Może winyl?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Tylko cd, muszę w wolnej chwili zrobić szatę graficzną i wtedy wytłoczę ku uciesze wszystkich :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- manieczki
a potem... będzie tak:

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
-
Możesz to wykorzystać jako okładkę ;-)
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Nie, kiepy już były, wszechpotężna mogłaby się dojebać ;)
- krz63
- weteran forumowych bitew
Swoją drogą jeśli to Marliwo takie ciekawe i w ogóle ach i och, to ciekaw jestem dlaczego autor tego śmierdzącego kloca nie znalazł jeszcze wydawcy (przepraszam, że jak tak o swoim ogródku, ale Odraza mogła przebierać w wydawcach jeszcze przed miksami płyty, Eerie przed rozpoczęciem nagrań płyty też miało już wydawcę, Sigihl po zmiksowaniu jednego utworu)? Dlaczego tylko na Masterfulu autor zaprezentował swoje arcydzieło, a nie ma żadnej recenzji (nie mówiąc o wywiadach) w mniej lub bardziej opiniotwórczych pismach i portalach?
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- Plastek
- Kontakt:
Bo to w gruncie rzeczy jedna wielka zakompleksiona pizda nie facet. Proste.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
się kurwa zdziwicie jak to Nuclear Blast wyda za jakiś czas
-
Heretyk pisze:się kurwa zdziwicie jak to Nuclear Blast wyda za jakiś czas
z hasłem reklamowym: legendarna demówka nadziei polskiego black metalu.
- ultravox
Mówi się, że najgorzej jest kiedy "sztuka" nie wzbudza żadnych reakcji u odbiorców. Co by nie mówić o tej muzyce, w tym kontekście Marliwo na pewno odniosło jakiś tam sukces.
-
Na razie wzbudziło reakcje wśród użytkowników tego forum, ciekawi mnie jakie byłyby reakcje gdyby poszło to dalej w świat.
- ultravox
Temat o Bloodbath ma mniej stron niż ten ;)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nie MARLIWO tylko Drone i nie sukces tylko srukces ;)ultravox pisze:Co by nie mówić o tej muzyce, w tym kontekście Marliwo na pewno odniosło jakiś tam sukces.
-
- postuje jak opętany!
Czyli andergrand jebał pies? Tylko byznes, wywiady i recenzje w "opiniotwórczych pismach i portalach".krz63 pisze:Swoją drogą jeśli to Marliwo takie ciekawe i w ogóle ach i och, to ciekaw jestem dlaczego autor tego śmierdzącego kloca nie znalazł jeszcze wydawcy (przepraszam, że jak tak o swoim ogródku, ale Odraza mogła przebierać w wydawcach jeszcze przed miksami płyty, Eerie przed rozpoczęciem nagrań płyty też miało już wydawcę, Sigihl po zmiksowaniu jednego utworu)? Dlaczego tylko na Masterfulu autor zaprezentował swoje arcydzieło, a nie ma żadnej recenzji (nie mówiąc o wywiadach) w mniej lub bardziej opiniotwórczych pismach i portalach?