BÖLZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Sodomix
- postuje jak opętany!
Re: BÖLZER
Po 10937492 przesłuchaniach Soma spokojnie na poziomie poprzedniej ep, Labyrinthian Graves kruszy kości. Świetna rzecz:)
- wałach
- rozkręca się
Racja
http://noisey.vice.com/blog/bolzer-soma ... -interview" onclick="window.open(this.href);return false;
http://noisey.vice.com/blog/bolzer-soma ... -interview" onclick="window.open(this.href);return false;
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Demo było w chuj dobre, Aura ok, a na Soma już jadą na patencie. Jest to słuchalne, nawet fajne momentami, ale kurwa mać, takie patenciarstwo wkurwia.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
535
Strach pomyśleć co będzie, gdy jeszcze głębiej pójdą w "dysonanse" i "religijność", a może nawet "klawisz". Nie chcę być złośliwy, ale zawsze uważałem, że najlepsze nagrania Emperor, to te nigdy niewydane "rehtapy".
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Akurat Wrath of the Tyrant Emperor jest słabsze od Emperor, także nie sil się na ironię, poza tym każda ich płyta jest na tyle zróznicowana, że nie da się powiedzieć, że jest plagiatem poprzedniej. W przypadku Bolzer specyficzne riffy i brzmienie gitary rozjebało przy pierwszym zderzeniu z tą kapelą, a im dalej tym bardziej przewidywalnie jadą na tych samych patentach.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
To powinni zmieniać co wydawnictwo swoje charakterystyczne brzmienie, żeby nie "jechać na patencie"?So_It_Is_Done pisze:Akurat Wrath of the Tyrant Emperor jest słabsze od Emperor, także nie sil się na ironię, poza tym każda ich płyta jest na tyle zróznicowana, że nie da się powiedzieć, że jest plagiatem poprzedniej. W przypadku Bolzer specyficzne riffy i brzmienie gitary rozjebało przy pierwszym zderzeniu z tą kapelą, a im dalej tym bardziej przewidywalnie jadą na tych samych patentach.
The madness and the damage done.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Może i tak, niech grają co chcą. Ja się złapałem na tym, że jednak doceniam wiele kapel, które z albumu na album prezentują inny styl. Popatrz na Darkthrone, w wielkiej czwórce rdzeń jest ten sam, a każdy z tych albumów jest diametralnie inny.
-
535
No widzisz, a w przypadku Mayhem chcesz, żeby w kółko grali Funeral Fog na zmianę z Deathcrush. Jest tutaj jakaś sprzeczność, bądź zwyczajne uprzedzenie.So_It_Is_Done pisze:Może i tak, niech grają co chcą. Ja się złapałem na tym, że jednak doceniam wiele kapel, które z albumu na album prezentują inny styl. Popatrz na Darkthrone, w wielkiej czwórce rdzeń jest ten sam, a każdy z tych albumów jest diametralnie inny.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie, mogliby operować w ramach gatunku, ale kreatywnie, a nie grać taką sraczkę. Ktoś tam pisał o Henbane - wspaniały przykład - krążek tradycyjny do bólu a zarazem oryginalny.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Umiejętność wypracowania sobie własnego brzmienia, szczególnie dzisiaj, dla mnie jest dużym wyznacznikiem klasy zespołu. Powiedziałbym wręcz, że jest odwrotnie niż jak piszesz. Umiejętność zachowania własnego stylu pomimo dodawania doń nowych elementów jest dużo trudniejsza niż ciągłe szafowanie różnymi stylami, ponieważ ciągła zmiana patentów uniemożliwia stwierdzenie, który jest tak naprawdę ich. Tak jest zresztą z Darkthrone, niby różne epoki i różna nawiązania muzyczne ale ciągle słychać, że to oni. Ale co kto lubi.So_It_Is_Done pisze:Może i tak, niech grają co chcą. Ja się złapałem na tym, że jednak doceniam wiele kapel, które z albumu na album prezentują inny styl. Popatrz na Darkthrone, w wielkiej czwórce rdzeń jest ten sam, a każdy z tych albumów jest diametralnie inny.
The madness and the damage done.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Pewnie, że sie z tym zgadzam, aczkolwiek w wielu przypadkach nuży to niemiłosiernie, akurat niestety pierwsze riffy Soma zmusiły mnie do tej konkluzji i po przesluchaniu materiału, mimo że pewne partie się bronią, muszę powiedziec, że jest to masło maślane.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Morał z tego jak widzę taki, że gdyby darowali sobie epy, zbierali sukcesywnie te tracki, złożyli je do kupy, to wszystkim by się podobało i nikt by nie marudził.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
Wróżę im szybki upadek, biedaki po nagraniu zaledwie kilku kawałków osiągnęli więcej niż kapele grające wiele lat. Brzmienie , brzmienie, brzmienie. Ot taki paradoks.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
to tak jak w betoniarce
jeszcze sie nie rozkreci
a juz koniec:(
jeszcze sie nie rozkreci
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
535
? Synku zejdź już z tego słońca.manieczki pisze:to tak jak w betoniarce
jeszcze sie nie rozkreci
- manieczki
zazdrosc promieni slonecznych?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
mnie soma trochę zawiodła. nie wiem czy utrzmają formę na pełen album.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
coś w ten deseń535 pisze:Reasumując. Kończą zanim na dobre zaczęli.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- nicram
Nie podobała mi się "Aura" i nie rozumiem hypu na ten band, ale z czystej ciekawości posłuchałem "Soma" i co tu dużo pisać. Ten materiał gniecie poprzednie wydawnictwo choć trudno pisać, że jest jakoś specjalnie rewelacyjne. Ot porządny death bez achów i ochów.
all the monsters will break your heart