SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

Re: SATYRICON

22-01-2012, 11:03

Gdyby to było takie proste... :)

Satyr się teraz nosi jak alfons. :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

22-01-2012, 15:44

nergal u kuby
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

23-01-2012, 12:22

535 pisze:Co Wy tam macie w tej Warszawie, że zdanie egzaminu na prawo jazdy , w dodatku za pierwszym razem, urasta do rangi czynu bohaterskiego? Pytam, bo tu kiedyś jeden Kolega - teraz Wielki Nieobecny, też sugerował, że jazda samochodem po aktualnej Stolycy to jakieś wybitne osiągnięcie.
też tego nie czaje. Zdawanie w Wawie prawka jest zajebiście proste. A już jeżdzenie po Wawie jak nie ma korków to czysta przyjemność, rzadko gdzie można popierdalać 100/h w centrum miasta...
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

23-01-2012, 12:30

A jak są korki to taki rock and roll, że się w pale nie mieści. We Wro jednak większa kultura jazdy. :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

23-01-2012, 12:34

w Wawie jeździ sie super. jest nawet nieźle oznakowana. a co do kultury to po Odessie chyba tylko Bombaj by mnie zaskoczył.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

23-01-2012, 12:37

Podejrzewam ,ze jadnak nie mieszkacie w Warszawie na stałe ? :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

23-01-2012, 12:53

:) źle mniemasz, ja za to mniemam że jesteś słabym kierowcą :) przecież jazda po Wawie to zajebista sprawa, chamstwo, bezczelność, lubię to... no poza kobietami za kółkiem i błaznami którzy nie wiedza do czego służy kierunkowskaz...
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

23-01-2012, 12:54

Ihasan pisze:
Realista pisze:. A już jeżdzenie po Wawie jak nie ma korków to czysta przyjemność, rzadko gdzie można popierdalać 100/h w centrum miasta...
a jak są korki to taki rock and roll że się w pale nie mieści.
We Wro jednak większa kultura jazdy :)
przestań się mazać:) u Was to ciężko jeździć :) ciągle coś przekopane (w sumie u nas teraz też...) zakazy itd..
535

23-01-2012, 12:55

i pierdolona kostka w połączeniu z torowiskiem
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

23-01-2012, 13:05

Realista pisze: chamstwo, bezczelność, lubię to... no poza kobietami za kółkiem i błaznami którzy nie wiedza do czego służy kierunkowskaz...
właśnie o tym mowie, jest jeszcze masa idiotów którzy nie umieją wyprzedzać, i wjeżdżają na wyprzedzany samochód... sam byłem ofiarą takiego bogatego chłopczyka w zeszłym roku.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

23-01-2012, 13:13

Realista pisze:przestań się mazać:) u Was to ciężko jeździć :) ciągle coś przekopane (w sumie u nas teraz też...) zakzay itd..
nie jęcz! jest git majonez :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

23-01-2012, 13:22

Only_True_Believers pisze:
Realista pisze: chamstwo, bezczelność, lubię to... no poza kobietami za kółkiem i błaznami którzy nie wiedza do czego służy kierunkowskaz...
właśnie o tym mowie, jest jeszcze masa idiotów którzy nie umieją wyprzedzać, i wjeżdżają na wyprzedzany samochód... sam byłem ofiarą takiego bogatego chłopczyka w zeszłym roku.
to powinieneś się cieszyć jeśli Ci bogaty chuj jebnął w stary samochód (no chyba ze masz nowy), kutasa bym pociągnął na niezłą kasę...
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

23-01-2012, 13:23

Ihasan pisze:
Realista pisze:przestań się mazać:) u Was to ciężko jeździć :) ciągle coś przekopane (w sumie u nas teraz też...) zakzay itd..
nie jęcz! jest git majonez :)
sam jęczysz jak w Szombierkach kurwa:)
wracając do tematu, stare Satyricon mnóstwo ok, sentyment mam zajebisty, nowe całkiem ok, sentymentu mniej, ale powiedzmy sobie szczerze, czy nie wyglądaliby komicznie nagrywając płyty w stylu Shadowthrone i Dark medieval? :)
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

23-01-2012, 13:28

535 pisze:Przejawiasz Kolego skłonności do histerii. Jedź do Francji na jakiekolwiek rondo. Przy większym ruchu, poznasz prawdziwe znaczenie słowa wojna na drodze oraz pojęcie jazdy w ciągłym zwarciu.
Cała Francja to chuj przy samym Neapolu. Tam to jest kurwa rzeźnia.
Ihasan pisze:We Wro jednak większa kultura jazdy :)
heh, tiaaa ;)
support music, not rumors
535

23-01-2012, 13:29

Realista pisze:chamstwo, bezczelność, lubię to... no poza kobietami za kółkiem i błaznami którzy nie wiedza do czego służy kierunkowskaz...
właśnie o tym mowie, jest jeszcze masa idiotów którzy nie umieją wyprzedzać, i wjeżdżają na wyprzedzany samochód... samy byłem ofirą takiego bogatego chłopczyka w zeszłym roku.
A nie było przypadkiem tak, że mu trochę "pomogłeś" dodając gazu? Wy Warszawiacy / mieszkańcy Warszawy macie "żyłkę do sportowej jazdy". Dać się chamowi wyprzedzić to dla Was jak splunięcie w twarz. Nie gniewaj się, ale to tylko moje obserwacje.
Rattlehead pisze:Cała Francja to chuj przy samym Neapolu. Tam to jest kurwa rzeźnia.
Nie mam dużych doświadczeń jeśli chodzi o Włochy. Natomiast parę dni jazdy w Alpach pozwoliło mi się zorientować, że mają makaroniarze tendencję do jazdy samobójczej, wyprzedzania wszędzie i za wszelką cenę na najbardziej krętych i wąskich fragmentach. Mogę sobie wyobrazić co robią w miastach. Wystarczy przyjrzeć się ich pojazdom. Mało który jest bez śladów "walki", bez względu na rocznik. Podobnie jest we Francji.
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

23-01-2012, 13:50

535 pisze:
Realista pisze:chamstwo, bezczelność, lubię to... no poza kobietami za kółkiem i błaznami którzy nie wiedza do czego służy kierunkowskaz...
właśnie o tym mowie, jest jeszcze masa idiotów którzy nie umieją wyprzedzać, i wjeżdżają na wyprzedzany samochód... samy byłem ofirą takiego bogatego chłopczyka w zeszłym roku.
A nie było przypadkiem tak, że mu trochę "pomogłeś" dodając gazu? Wy Warszawiacy / mieszkańcy Warszawy macie "żyłkę do sportowej jazdy". Dać się chamowi wyprzedzić to dla Was jak splunięcie w twarz. Nie gniewaj się, ale to tylko moje obserwacje.
To akurat się tyczy wszystkich mieszkańców Polski, a najgorzej z tym nie dawaniem wyprzedzenia się mają Poznaniaki i tiry z Litwy. :)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

23-01-2012, 14:15

535 pisze:A nie było przypadkiem tak, że mu trochę "pomogłeś" dodając gazu? Wy Warszawiacy / mieszkańcy Warszawy macie "żyłkę do sportowej jazdy". Dać się chamowi wyprzedzić to dla Was jak splunięcie w twarz. Nie gniewaj się, ale to tylko moje obserwacje.
Gdyby tak było to bym nie narzekał, bogaty chłopczyk jechał z nad morza i wieczorem trochę mnie przytarł i powyginał przy wyprzedzaniu, bo bardzo mu się śpieszyło, ja miałem prawie nowe auto. Najgorsze w tym było, że straciłem cały dzień w warsztacie potem i na telefonie z jego ubezpieczycielem.
535

25-04-2012, 19:34

W związku z tym, że lubię czasem pogrzebać w starych recenzjach, a internet pozwala wykonać to błyskawicznie, cytuję najlepszy fragment z niezrównanego Dark Planet. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, iż Szanowny Recenzent miał źle opisane pliki. Doprawdy zabawne.

"Wydawać by się zatem mogło, że płyta "Rebel Extrvaganza" pozbawiona jest mankamentów. Jest jednak inaczej. Podstawowym problem jest brak cech, które spowodowałyby zapadnięcie w pamięć owego materiału. Może nie czepiałbym się tak, gdyby chodziło o prymitywny do bólu, prosty black jakim raczyli nas Mayhem czy Darkthrone, jednak przy tak melodyjnym podejściu do czarnego metalu, w dodatku upstrzonego elektroniką, aż dziw bierze, że żadna z kompozycji po kilku odsłuchach nie jest w stanie zagościć w pamięci. Pod tym względem więc materiał wygląda gorzej od swych poprzedników, a zwłaszcza pamiętnego "Dark Medeival Times".

Satryricon swym czwartym krążkiem usiłuje pogodzić całe mnóstwo stylów muzycznych, nie zapominając o odpowiedniej jakości brzmienia i niezbędnych ozdobnikach płyty w postaci masy zaproszonych gości. Wszystko pięknie, jednak mimo iż materiał to chwytliwy, brakuje w nim momentów do których moglibyśmy powracać. Zatem "Rebel Extravaganza" jako kawałek niechrześcijańskiej muzyki zabarwionej wieloma wpływami prezentuje się naprawdę dobrze, podczas gdy jako pretendent do wpisania się w kanon black metalu odpada w przedbiegach."
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

25-04-2012, 20:03

Tak sobie wczoraj myślałem, że mógłby ktoś puścić reedki pierwszych czterech matexów, jedynkę i dwójkę miałem kiedyś na kasetach, ale zaginęły w akcji w czasie jakichś przeprowadzek.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

25-04-2012, 20:28

535 pisze:W związku z tym, że lubię czasem pogrzebać w starych recenzjach, a internet pozwala wykonać to błyskawicznie, cytuję najlepszy fragment z niezrównanego Dark Planet. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, iż Szanowny Recenzent miał źle opisane pliki. Doprawdy zabawne.

"Wydawać by się zatem mogło, że płyta "Rebel Extrvaganza" pozbawiona jest mankamentów. Jest jednak inaczej. Podstawowym problem jest brak cech, które spowodowałyby zapadnięcie w pamięć owego materiału. Może nie czepiałbym się tak, gdyby chodziło o prymitywny do bólu, prosty black jakim raczyli nas Mayhem czy Darkthrone, jednak przy tak melodyjnym podejściu do czarnego metalu, w dodatku upstrzonego elektroniką, aż dziw bierze, że żadna z kompozycji po kilku odsłuchach nie jest w stanie zagościć w pamięci. Pod tym względem więc materiał wygląda gorzej od swych poprzedników, a zwłaszcza pamiętnego "Dark Medeival Times".

Satryricon swym czwartym krążkiem usiłuje pogodzić całe mnóstwo stylów muzycznych, nie zapominając o odpowiedniej jakości brzmienia i niezbędnych ozdobnikach płyty w postaci masy zaproszonych gości. Wszystko pięknie, jednak mimo iż materiał to chwytliwy, brakuje w nim momentów do których moglibyśmy powracać. Zatem "Rebel Extravaganza" jako kawałek niechrześcijańskiej muzyki zabarwionej wieloma wpływami prezentuje się naprawdę dobrze, podczas gdy jako pretendent do wpisania się w kanon black metalu odpada w przedbiegach."
Toć to szkoda słów na te wypociny, bojkotować Dark planet kurwa!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
ODPOWIEDZ