Pokój AA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: Pokój AA

03-05-2026, 09:23

Masakra jak takie 60 mg lidessoamfetaminy zamiata. Kurwa chciałbym żeby organizm już do tego przywyknął. Zamiata mną zupełnie. Huh trzeba te parę dni wytrwać. Jutro 8 rano w pracy więć będzie to wyzwanie żeby pozbierać myśli.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
tomaszm

03-05-2026, 11:06

Kurwa jestem jednak idiotą. Łykłem znacznie więcej bo mam takie skłonności a nie inne. Mam teraz taką psychoze amfetaminową że chyba pojadę na oddział psychiatryczny. Nie wiem skad to się bierze ta skłonnośc do destrukcji. Boże żeby ktoś się tylko nie pojawił w moim zasięgu.Zacząłem nadużywać tabletki i jest jak jest. żeby tylko dziś ten stan wytrwać do rana. Od jutra powrót do pracy, ja nie mogę na sobie eksperymentować

Jedna tabletka po drugiej ,osiąganie coraz lepszego stanu aż dostałem psychozy. I wszystko wykurwiło w głowie.

Fajnie było uzyskiwać pożądany stan euforii po tabletkach. Fajnie szkoda ,że znowu mi się za dużo przyczepiło do ręki.

Dałbym chyba wszystko żeby mieć normalnego kaca. To jest nieporównywalne.

Wszystko szło tak dobrze. Wsyszystko idzie zajebiście w pracy zawodowej i po co ja to sobie robię.

Chodziło o podkecaniu stanu euforii, więc tak zacząłem łykać tabletkę za tabletką, nie chce pisać o ilosci bo i tak ktoś nie uwierzy. Było mistycznie ale teraz głowa sobie nie radzi. Chyba jakieś piwo wypije żeby ten stan narkotyczny się skończył i uśmierzyć trochę chociaż to co się dzieje.
tomaszm

03-05-2026, 13:03

backslifer pisze:
11-04-2026, 01:22
Myślę, że poza jakaś podstawową higieną życia, bez głębszej znajomości sytuacji, jakiekolwiek rady są nieuprawnione i bez sensu. Najlepiej jak po prostu ogarniesz konsultację z jakimś dobrym psychiatrą, pogadasz z nim i tyle.
Leczenie się samemu, zwłaszcza jakimiś środkami bywa ślepą uliczką, o czym zresztą jest ten temat.

Co do higieny Na mnie tabletki działają świetnie. Ale zacząłem sobie je dawkować po swojemu przez weekend. Z stanu totalnego relaksu do stanu psychozy amfetaminowej. Bo jestem człowiekiem jednak uzależnionym i picie piwa zamieniałem na łykanie tabletek. Byle podkręcić swój stan. Nie że tak się dzieje ze mna codziennie absolutnie ale czasem gdzieś raz w miesiącu pokręcam kurek i jest jak jest.

I tak przez weekend zacząłem brać niekontrolowaną ilość leku który mnie zmiótł z planszy. Miałem zwiększyć dawkę a przez to że każda tabsa podkręca mi stan dobrego samopoczucia zacząłem łykąć znacznie więcej. No i nokaut.

Przylepiły mi się tabletki do ręki.:( Wkurwiony jestem strasznie na to teraz. Stan psychozy amfetamionowej osiągnięty na maksa, miałem zwiększyć dawkę o jedną tabletkę i tyle znów mi wyszło. Że łykłem z 12 tabletek przez 2 dni. i żyje ale dostałem takiej paranoi ,że słyszę muchę która lata za oknem.

Aż se browara otworzę żeby tylko ten stan załagodzić tego co weszło do głowy. Nie nadaje się na mocne alkhole, nie pijam ale browar żeby ten stan zneutrralizować i się uspokoić chyba jedyne wyjście.Generalnie wypice paru piwek to wyzwanie bo nie chce się przy tabletkach ale stan euforii po ich wzięciu jest tak mocny ,że człwoiek zamienia jedno na drugie. że po tabletkach czujesz się zajeiście ale chłopak to trzeba równoważyć. No właśnie.
Ostatnio zmieniony 03-05-2026, 13:27 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
backslifer
w mackach Zła

03-05-2026, 13:25

tomaszm pisze:
03-05-2026, 13:03
Co do higieny Na mnie tabletki działają świetnie. Ale zacząłem sobie je dawkować po swojemu przez weekend. Z stanu totalnego relaksu do stanu psychozy amfetaminowej. Bo jestem człowiekiem jednak uzależnionym i picie piwa zamieniałem na łykanie tabletek. Byle podkręcić swój stan.
Przyznanie to dobry pierwszy krok, ale tu trzeba się poważnie zająć uzależnieniem a nie tańczyć wokół niego ze specjalistami, którzy je pomijają. Ale przecież już masa osób tutaj Ci to pisała.
tomaszm

03-05-2026, 13:28

Ale ja wiem o tym. Tabletki mnie tak wciągają,to co się dzieje w głowie po ich zażyciu ,że widzisz straciłem nad tym kontrolę przez weekend. Bo tak było mi dobrze. Pewnie znów będzie miesiac spokoju i jak z nimi zostanę w jakiś weekend samemu będe łykać poza normą zeby ten stan osiagnąc który dzisiaj mnie przeraził. Bo to tak nęci że taka tableteczka daje takie poczucie zajebistości i dobrego stanu.

Alkohol przy tym to pierdoły dla dzieci i osiągalny przy nich stan. Tabletki wchodzą mocniej zdecydowanie. masz ochotę łyknąć jeszcze jedną sztukę bo coś magicznego zaczyna się dziać w głowie po zażyciu.

Oczywiście po tym weekendzie wiem ,że nie mogę tak robić, że teraz po tej ilości koń stałby na dwóch nogach i że nie powtórzę już tego.Rano dwie sztuki zgodnie z zalecaniami i będe lubej przekazywać fiolkę żeby dała mi nastęny dzień. Żeby mnie nie kusiło.
Awatar użytkownika
Hatefire

03-05-2026, 13:51

Litości. Chwilę temu pisałeś, że walnąłeś 10 piwek, teraz że pojechałeś z tabletkami. No i są dwie możliwości. No albo kłamiesz doktorowi, albo to konował, który przepisze wszystko byle pacjent był wypłacalny. Bo terapii tu nie widzę.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
tomaszm

03-05-2026, 13:54

Chłopak tabletki działają zajebiście tylko tak zajebiście że się w nie wciągam. Bo stan osiągalny w głowie nie może równać się z czymkolwiek. Jest mi tak dobrze że wchodzę w to jak nóż w masło. A nie wolno sobie podwyższać dawek bo to narkotyk jednak a wyszło jak wyszło.

Tak jak powiedział psychiatra- będziesz przekraczał dawki bo się będziesz czuł na tyle dobrze ,że będziesz zwiększać dawki w celu silniejszego pobudzenia to dostaniesz psychozy amfetaminowej. Nie wolno ci jej przekraczać. Chyba się musiałem przekonać o tym bo jest jak jest w sensie że słyszę muchę za oknem. Taki efekt przedawkowania psychostymulantów.

Może też chciałem sprawdzić na ile jestem w stanie sobie pozwolić. Jaka ilość jest w stanie mnie pokonać. Teraz wiem. Że mam bardzo dużą tolerancję ale zaleceń lekarza muszę się trzymac.

Niestety to jest nęcocne gdzie każda tabletka wprawia cię w pożądany stan ale można byłoby jeszcze podkręcić trochę temat. Do momentu kiedy psychozy nie dostaniesz. Rozumiem teraz dlaczego jest tyle lekomanów.

Zersztą pierwsze co powiem swojemu psychiatrze na najbliższej wizycie to że ja chyba za dobrze się po lekach czuję i że mnie wciągają jak bagno. Bo to magia dla mózgu.

Tylko to podkręciłem niepotrzebnie. Spokojnie dziś wyjdę z stanu psychozy, to wszystko minie i dawkowanie wg konsultacj lekarza bez względu jak mocno kusi żeby podkręcić bardziej.
Ostatnio zmieniony 03-05-2026, 14:22 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TheDude

03-05-2026, 14:20

^ To brzmi jak życie w koszmarze!!
Bassza meg mind.
tomaszm

03-05-2026, 14:25

Ciężko stwierdzić co masz na myśli. Psychostymulanty są wybitne tylko wciągają jak bagno. Lidesoafaetamina ma potencjał zajebiście uzależniający a ze ja mam skłonność do stymulacji i uzależnień to muszę uważać podwójnie.
Znam swoją skłonność do używek choćby i często jest tak ,że psychostymulanty którymi się jesteś w stanie ućpać powodują silne oddziaływanie ,że jesteś w stanie wszystko inne odstawić i się wciągasz w ich temat zupełnie.

Czujesz się po nich perfekcyjnie, głowa wpada w wir spokoju, komfortu ale uważasz ,że jeszcze można coś poprawić. Tylko efekty zbyt dużej ilości są zupełnie inne jak w przypadku alkoholu choćby po kltóym się pożygasz, zejdzie z ciebie podczas nocy pocąc się w łózku, uzupełniając organizm wodą. Tu masz oddziaływanie zdecydowanie silniejsze na pewne ośrodki mózgowe w wersji hardcore i możesz przekroczyć granicę gdzie zwykłe położenie się do łóżka nie jest możwie bo tak pobudziłeś umysł.
Miczurin
zaczyna szaleć

03-05-2026, 14:44

Obrazek

Jak tak dalej pójdzie, dołączysz kolejny nałóg do kolekcji.
tomaszm

03-05-2026, 14:47

Wiem. Tak jeszcze przytaczajac za ai googlowskie żeby troche sprawę wyjaśnić:

Lisdexamfetamina (substancja czynna leku Elvanse) jest prolekiem d-amfetaminy, stosowanym głównie w leczeniu ADHD. Ze względu na swój mechanizm działania, niesie ze sobą ryzyko nadużywania i uzależnienia

Oto najważniejsze informacje na temat lisdexamfetaminy i uzależnienia:Ryzyko uzależnienia i nadużywania: Nadużywanie pochodnych amfetaminy, w tym lisdexamfetaminy, może prowadzić do rozwoju tolerancji (potrzeby zwiększania dawki) oraz uzależnienia psychicznego.Objawy odstawienia:

Przerwanie stosowania po okresie nadużywania może wywoływać objawy odstawienne, takie jak silne zmęczenie i depresja.Ostrzeżenia medyczne: Przed przepisaniem leku lekarz powinien ocenić ryzyko nadużywania, szczególnie u pacjentów z historią uzależnień od alkoholu, leków lub substancji nielegalnych.

Zachowanie ostrożności: Lek powinien być stosowany ściśle według zaleceń lekarza. Nieprawidłowe stosowanie może prowadzić do poważnych zaburzeń zachowania.Podsumowując, lisdexamfetamina jest lekiem skutecznym, ale ze względu na swój stymulujący charakter podlega ścisłej kontroli i wymaga odpowiedzialnego stosowania, aby uniknąć ryzyka uzależnienia.
backslifer
w mackach Zła

03-05-2026, 14:52

Stąd właśnie Ci tu ludzie piszą, że albo nie byłeś szczery z lekarzem w kwestii uzależnień albo to jednak żaden autorytet.
tomaszm

03-05-2026, 14:57

Ale mój psychiatra sam mi powiedział że początkowy etap może być taki ze będę chciał wrzucać w siebie jak największą ilość. Nie można tego robić ale sam się uśmiechał pod nosem że to będzie taka silna potrzeba. Że pewnie parę razy przegne wartość ale daje okres 3 miesięcy ze ta ilość nanoadrenaliny osiągnie spodziewana wartość i mnie wyłączy.Chciałem sobie umówić spotkanie po miesiącu to tylko mi się udało ze względu na zaświadczenie które potrzebuje jakby policja mnie złapała i hipotetycznie wziąła na badanie krwi.

Konkluzja była taka - radź sobie i pogodamy za trzy miesiące w tej chwili to strata czasu. Pierwszy miesiąc stabilizacją dawką, dwa następne miesiące regulacja poziomu w organizmie. Wierzę. Mam te leki po porstu żreć ale fakt że posmakowały przez weekend za bardzo.

Nie takich pobudzonych debili wyciągało się z swojej drogi. Za słowami lekarza.
ODPOWIEDZ