MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Fidelio666
zaczyna szaleć

Re: MGŁA

17-11-2012, 18:17

Sova pisze:
pr0metheus pisze:co to jest na plecach tej szarej?
las, wojna, hitler, fiordy, grieghallen, wilki, jezus, święty grall, tsunami, aske, forgotten woods. presence.
...szron, zgon...
est
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2012, 20:01

i samogon
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

18-11-2012, 21:29

Always downwards - and toward
the farthest sides of the north
There is the nadir
There comes the storm

kurwa, przesłuchałem już pewnie w życiu 2 miliardy utworów z BM ale jak słyszę ten to mam ciary na rękach
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

18-11-2012, 21:34

dokladnie tak !! ten i szosty - zreszta doskonale sie uzupelniaja. zarzuty o nadmierna melodyjnosc mozna se w dupe wsadzic. mocarne teksty i dojebana atmosfera. przydalby sie jakis koncert blizej niz w kanadzie, np. w warszawie:)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
COFFIN

18-11-2012, 21:37

Dla mnie płyta - ewenement. Od nie wiem ilu lat nie skatowałem tak żadnej pozycji. I wciąż brak oznak znudzenia. Mam nadzieję, że, jak będę musiał wymienić cedeka, to nie okaże się, że już nie ma;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Foxhound
postuje jak opętany!

18-11-2012, 21:44

I fajnie się trzy wydania na półce prezentują.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-11-2012, 21:45

COFFIN pisze:Dla mnie płyta - ewenement. Od nie wiem ilu lat nie skatowałem tak żadnej pozycji. I wciąż brak oznak znudzenia. Mam nadzieję, że, jak będę musiał wymienić cedeka, to nie okaże się, że już nie ma;)
ja jej slucham przynajmniej kilka razy w tygodniu i caly czas mnie czyms zaskakuje. kurwa, niezrozumienie tej plyty przez pare osob to jest dla mnie totalna zagadka, zwlaszcza, jesli sa to fani starszych albumow ;). jeszcze rozumiem ze taki byrgh ktory w wieku 20 lat ocenil na RYM 5 tysiecy plyt, a wiec raczej muzyki nie slucha, moze wyzywac ten krazek od "gowien", ale np. opinia trockiego mnie dziwi ;) jak cos: nie chce zaczynac kolejnej dyskusji na ten temat, (wbrew pozorom) szanuje odmienne zdanie w tej kwestii.
Awatar użytkownika
COFFIN

18-11-2012, 21:50

No widzisz, ja trochę inaczej patrzę na to wszystko - po epach tak właśnie, lub w zbliżony sposób wyobrażałem sobie debiutancki album. Moge powiedzieć, że na taki materiał właśnie czekałem. Album spójny od początku do końca, czego nigdy nie powiedziałem o lubianej przeze mnie 'Grozie'. Opinii kretynów oczywiście w ogóle nie biorę pod uwagę.
Foxhound pisze:I fajnie się trzy wydania na półce prezentują.
W sumie już są cztery;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-11-2012, 21:57

COFFIN pisze:No widzisz, ja trochę inaczej patrzę na to wszystko - po epach tak właśnie, lub w zbliżony sposób wyobrażałem sobie debiutancki album. Moge powiedzieć, że na taki materiał właśnie czekałem.
dokladnie tak. tak jak pisalem w innym temacie: dla mnie ta plyta to logiczne rozwiniecie epek, zarowno pod katem kompozycji jak i rowniez brzmienia - ktore jest teraz owszem wyrazniejsze, ale nie stracilo nic ze swojego organicznego charakteru. mysle, ze moze tutaj lezy problem - zreszta slusznie zauwazyl to Drone: ludzie wystraszyli sie tego, ze wszystko tak dokladnie i klarownie slychac ;) ale przeciez nie jest to zaden skok w "latwa" produkcje.

z niecierpliwoscia czekam na nowy KSM (nawiasem mowiac, pare dni temu odpalilem po dobrych kilku latach niesluchania ASOD i zostalem zrownany z podloga. kurwa.)
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

18-11-2012, 21:59

jak fajnie ze nie tylko ja mam takie odczucie odnosnie tej plyty ;) od premiery katuje ta plyte regulanie, kupilem 2 plyty winylowe i 3 cd ;) w calym swoim zyciu skatowalem w ten sposob tylko South of Heaven, Ride The Lightnin, Master of Puppets, Transylvanian Hunger i ostatnie Dissection. plyta zycia ;)
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

18-11-2012, 22:03

Riven pisze:
COFFIN pisze:No widzisz, ja trochę inaczej patrzę na to wszystko - po epach tak właśnie, lub w zbliżony sposób wyobrażałem sobie debiutancki album. Moge powiedzieć, że na taki materiał właśnie czekałem.
dokladnie tak. tak jak pisalem w innym temacie: dla mnie ta plyta to logiczne rozwiniecie epek, zarowno pod katem kompozycji jak i rowniez brzmienia - ktore jest teraz owszem wyrazniejsze, ale nie stracilo nic ze swojego organicznego charakteru. mysle, ze moze tutaj lezy problem - zreszta slusznie zauwazyl to Drone: ludzie wystraszyli sie tego, ze wszystko tak dokladnie i klarownie slychac ;) ale przeciez nie jest to zaden skok w "latwa" produkcje.

z niecierpliwoscia czekam na nowy KSM (nawiasem mowiac, pare dni temu odpalilem po dobrych kilku latach niesluchania ASOD i zostalem zrownany z podloga. kurwa.)
Riven, wytłumacz nam proszę jak można kilka dobrych lat nie słuchać jednej z najlepszych płyt w polskim BM ?! Czy to przez te Rolexy czy codzienne śniadanie za milion dolarów ? ;)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
COFFIN

18-11-2012, 22:06

Teraz to już boje się tego zapowiedzianego niejako, nowego materiału;) Bo wolałbym jakieś wariacje, nawet odrzuty z 'WHTN', niż rzeczywisty powrót do jedynki, nawet do kawałków 1 i 4. Po takim materiale nie można wywinąć takiego numeru;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-11-2012, 22:12

Silent_Sea>
stoi za tym ten sam powod, dla ktorego od kilku lat nie sluchalem To Mega Therion: za duzo muzyki i czasem nawet o najlepszych sie zapomina. ale potem powrot po latach jest totalnie zajebisty. tak samo mialem z South of Heaven.
Awatar użytkownika
Skaut

18-11-2012, 22:13

COFFIN pisze:Teraz to już boje się tego zapowiedzianego niejako, nowego materiału;) Bo wolałbym jakieś wariacje, nawet odrzuty z 'WHTN', niż rzeczywisty powrót do jedynki, nawet do kawałków 1 i 4. Po takim materiale nie można wywinąć takiego numeru;)
ja tam się nie boję, wolałbym zajebiste odrzuty z najlepszej "Grozy" ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
COFFIN

18-11-2012, 22:20

No zobaczymy, jesli to ma być w założeniu krótki materiał, to może się sprawdzi. Ale mimo wszystko wolałbym, jak napisałem powyżej;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-11-2012, 22:24

Ale czekajcie, sa jakiekolwiek ploty na temat terminu wydania nowego KSM?

Kojarzy mi sie natomiast takie info, ze na WHTN sa fragmenty pisane z mysla o nowym KSM. To dosc ciekawe, bo jednak jest spora roznica miedzy tymi dwoma zespolami. moze chodzi tylko o jakies pojedyncze riffy, a reszta bylaby dostosowana do specyfiki KSM, bo jakos nie widzi mi sie zaden z tych numerow pod tym szyldem.
Awatar użytkownika
COFFIN

18-11-2012, 22:31

Ale gdzieś to wyczytał?:P Bo nie kojarzę, żeby padły takie informacje.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-11-2012, 22:32

Wlasnie nie moge sobie przypomniec. :DDD
Awatar użytkownika
Foxhound
postuje jak opętany!