POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

22-01-2024, 09:17

/\ szczał w sedno tarczy!

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

22-01-2024, 10:14

''Sypie się plan Bartłomieja Sienkiewicza. Sąd odrzucił wniosek o likwidację Polskiego Radia ''
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

22-01-2024, 11:03

mocny2_3 pisze:
22-01-2024, 10:14
''Sypie się plan Bartłomieja Sienkiewicza. Sąd odrzucił wniosek o likwidację Polskiego Radia ''
W sumie druga porażka po próbie wpisania nowego zarządu. Tak jest, jak do odpowiedzialnego zadania (dla mnie akurat jest jasnym, że to towarzystwo z mediów publicznych należało przepędzić) deleguje się aparatczyka, który nie jest najostrzejszym ołówkiem w piórniku. Nie zmienią tego zaklęcia jednego użytkownika, który raczył stwierdzić, teraz parafrazuję, że przerasta plebs jak Dąb Bartek opieńki.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
olgims
weteran forumowych bitew

22-01-2024, 11:35

A Sienkiewicz ma na to wyjebane po całości co ładnie dzisiaj wyjaśnił jak i dlaczego. Ubaw po pachy i jazda z kurwami. A ci co wyją niech wyją jeszcze głośniej.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
tomaszm

22-01-2024, 11:43

Pewnie ludzie spodziewali się kolorych tęcz, zbijania piątek, lizania się po chujach a tu taka niespodzianka ,że ludzie z KO to takie wredne chuje ,nienawistne. Fight fire with fire.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

22-01-2024, 11:52

tomaszm pisze:
22-01-2024, 11:43
a tu taka niespodzianka ,że ludzie z KO to takie wredne chuje ,nienawistne.
Jaka niespodzianka? Przecież KO to jest druga strona tej samej styropianowej monety.
Celem życia nie jest przeżycie.
tomaszm

22-01-2024, 11:54

Pierdolisz tam. Nie nazywaj mnie i moich Kolegów jakąś drugą stroną styropianowje monety. Nie będę dalej brnąć w to ale Twoje przeświadczenie jest totalnie błędne.

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Hatefire

22-01-2024, 12:11

Ale to akurat jasne. Cała wierchuszka PO i PiS'u, to stara styropianowa gwardia. Każdy z nich był w koalicji AWS-UW. O tym, kto trafił, z tego towarzystwa do PiS, a kto do PO decydowały względy towarzysko-środowiskowo-biznesowe, na pewno nie poglądy. Radzę zapoznać się jakie poglądy miał wówczas Niesiołowski. On by nawet wtedy nie był w skrzydle liberalnym PiS hehe Zresztą dlatego dla wszystkich oczywista była koalicja POPiS, bo nie różnili się w zasadzie niczym. PiS odrobinę bardziej jechał w kierunku zrobienia porządku, rozliczeń, PO coś tam bąkało o gospodarce, obydwie partie tak samo zapatrzone w Jana Pawła II. Taka zabawa w dobrego i złego policjanta była grana. Projekt koalicji rozbił się przecież o ambicje i targi o stanowiska, a nie różnice programowe czy światopoglądowe. Wiadomo potem dywersyfikowali target i te elektoraty się rozjechały. Ok jak będę miał do wyboru tylko PiS i PO, to oddam głos na PO. Na tej zasadzie w II turze swego czasu zagłosowałem na wąsatego szlachcica-podczłowieka (znaczy myśliwego) Komorowskiego.

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
tomaszm

22-01-2024, 12:14

Co za kurwa bzdury. Cała frakcja śląska KO to są ludzie totalnie niezwiązani z polityka. Owszem z NIKu, z paru innych środowsik jak ja z środowoska prawniczego ale nie mamy żadnych konotacji politycznych o których piszesz. Internet. Cześć.

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Hatefire

22-01-2024, 12:18

tomaszm pisze:
22-01-2024, 12:14
Co za kurwa bzdury. Cała frakcja śląska KO to są ludzie totalnie niezwiązani z polityka. Owszem z NIKu, z paru innych środowsik jak ja z środowoska prawniczego ale nie mamy żadnych konotacji politycznych o których piszesz. Internet. Cześć.
Należeć do partii politycznej, kandydować z list partii politycznej, a nie mieć konotacji z polityką, to tylko możliwe w Lublińcu podobnie jak tysięczne watahy wilków :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
tomaszm

22-01-2024, 12:20

Jak widać z dużą skutecznością. Bo z 6 miejsca wejsć do sejmu gdzie każdy cię przekreśla i coś robić to nie każdy poza pierdoleniem na internetach potrafi. Ja umim.

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Ascetic

22-01-2024, 13:31

olgims pisze:
22-01-2024, 11:35
A Sienkiewicz ma na to wyjebane po całości co ładnie dzisiaj wyjaśnił jak i dlaczego. Ubaw po pachy i jazda z kurwami. A ci co wyją niech wyją jeszcze głośniej.
Te beczące lewary są niemożliwe. Niech już będą kolejne wybory, niech spadają jak w sondażach do -5%, bo normalnie tych łamikoalicjantów nie sposób słuchać :lol:

A Pan Sienkiewicz jasno to skwitował. 1 na 11 i o co ryj? Tak jak piszesz, karawana jedzie dalej, a kto ma kwiczeć i tak będzie kwiczeć.
Obrazek
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

22-01-2024, 13:33

tomaszm pisze:
22-01-2024, 11:54
Pierdolisz tam. Nie nazywaj mnie i moich Kolegów jakąś drugą stroną styropianowje monety. Nie będę dalej brnąć w to ale Twoje przeświadczenie jest totalnie błędne.
Króciutko Tomasz z konfiarzami. Pamiętaj, zawsze. I tak długo z tymi pomiotami kacapskimi gadałeś.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

22-01-2024, 13:37

Hatefire pisze:
22-01-2024, 12:11
Ale to akurat jasne. Cała wierchuszka PO i PiS'u, to stara styropianowa gwardia. Każdy z nich był w koalicji AWS-UW. O tym, kto trafił, z tego towarzystwa do PiS, a kto do PO decydowały względy towarzysko-środowiskowo-biznesowe, na pewno nie poglądy. Radzę zapoznać się jakie poglądy miał wówczas Niesiołowski. On by nawet wtedy nie był w skrzydle liberalnym PiS hehe Zresztą dlatego dla wszystkich oczywista była koalicja POPiS, bo nie różnili się w zasadzie niczym. PiS odrobinę bardziej jechał w kierunku zrobienia porządku, rozliczeń, PO coś tam bąkało o gospodarce, obydwie partie tak samo zapatrzone w Jana Pawła II. Taka zabawa w dobrego i złego policjanta była grana. Projekt koalicji rozbił się przecież o ambicje i targi o stanowiska, a nie różnice programowe czy światopoglądowe. Wiadomo potem dywersyfikowali target i te elektoraty się rozjechały. Ok jak będę miał do wyboru tylko PiS i PO, to oddam głos na PO. Na tej zasadzie w II turze swego czasu zagłosowałem na wąsatego szlachcica-podczłowieka (znaczy myśliwego) Komorowskiego.

Obrazek
Jak nic pluton egzekucyjny dla potomków dzierżyńskiego, a i to może za mało. A jak nie ma kogo wyciągać, to się lata z panem profesorem biologiem. Ja bym tam pogadał o np. żukowskiej i jej wybrykach przy wojnie żydowsko-palestyńskiej. Takie jakieś bardziej na czasie. Dobra nie ma co się spinać, margines polskiej polityki, nawet przy polaryzacji polskiej sceny, nie potrafili zagospodarować głosów. Te 5% to i tak z górką. Zaorać razemków a na pewno specjalnie się nimi nie przejmować. :lol:
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

22-01-2024, 13:45

Ascetic pisze:
Ja bym tam pogadał o np. żukowskiej i jej wybrykach przy wojnie żydowsko-palestyńskiej. Takie jakieś bardziej na czasie. Dobra nie ma co się spinać, margines polskiej polityki, nawet przy polaryzacji polskiej sceny, nie potrafili zagospodarować głosów. Te 5% to i tak z górką. Zaorać razemków a na pewno specjalnie się nimi nie przejmować. :lol:
To sobie gadaj. Czy ja ci bronię? Możesz sobie, tu jechać po Razem czy Lewicy i położę na to chuja. Uwierz mi nie będzie mi się nawet chciało wchodzić w polemiki. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam hunwejbińskiego podejścia do polityków, na których zdarzyło mi się zagłosować. A piszę o tym co chcę i tyle, a bardziej mi się chce zawsze o partii, która akurat jest przy władzy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

22-01-2024, 13:51

Hatefire pisze:
22-01-2024, 13:45
Ascetic pisze:
Ja bym tam pogadał o np. żukowskiej i jej wybrykach przy wojnie żydowsko-palestyńskiej. Takie jakieś bardziej na czasie. Dobra nie ma co się spinać, margines polskiej polityki, nawet przy polaryzacji polskiej sceny, nie potrafili zagospodarować głosów. Te 5% to i tak z górką. Zaorać razemków a na pewno specjalnie się nimi nie przejmować. :lol:
To sobie gadaj. Czy ja ci bronię? Możesz sobie, tu jechać po Razem czy Lewicy i położę na to chuja. Uwierz mi nie będzie mi się nawet chciało wchodzić w polemiki. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam hunwejbińskiego podejścia do polityków, na których głosowałem. A piszę o tym co chcę i tyle, a bardziej mi się chce zawsze o partii, która akurat jest przy władzy.
Ba. Im więcej hunwejbińskiego podejścia tym lepiej. Im więcej konkretów, tym lepiej. Najlepiej, też bez powielania pierdololo, jak już widać nie tylko konfiarskiego, ws. rozliczeń. Bo jak można jeszcze zrozumieć, opowieści, że mściwe hujki, nie zajmujące się innymi sprawami, a spychające opinię publiczną w gawiedziowe zabawy, kto kogo zamknął, to walenie historii, że jedni i drudzy po tych samych pieniądzach, to zakrawa na jakieś trollowanie, albo udawanie, jak kaczyński, że jak czegoś pseudo nie widział, to nie istnieje. Zmieńcie tam towarzyszu, pomysł, na podkreślenie, że jeszcze istniejecie jako formacja polityczna. Na jakieś tam zaakcentowanie, że jesteście w koalicji. Bo to z niesiołowskim, i jednego korzenia, w świetle walcowania piździelców, nijak ma się do rzeczywistości, którą każdy widzi. No chyba, że znów kolejni co przyjęli po piss pomysł na politykę - zakilnanie rzeczywistości i twierdzenie, że białe jest czarne. Podpowiem. CPK, kwestia zadan domowych, pensji nauczycieli, to jakby punkty zaczepienia, gdzie kwik ma sens. Takie "rozliczenia" w jakikolwiek sposób umiejscowione w rzeczywistści, nie tej lewackiej - urojonej.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire

22-01-2024, 14:03

Ascetic pisze:
Zmieńcie tam towarzyszu, pomysł, na podkreślenie, że jeszcze istniejecie jako formacja polityczna. Na jakieś tam zaakcentowanie, że jesteście w koalicji.
O kurde awansowałem na formację polityczną, do tego taką, która jest w koalicji i powinna to zaakcentować. Tobie polityka naprawdę za bardzo wlazła w łeb. Wyobraź sobie, że piszę tu we własnym imieniu i nie mam potrzeby za niczym agitować, akcentować czy czegoś/kogoś bronić. Do tego nie wiem, w czym zdziwienie, że ktoś deklarujący konsekwentnie poglądy lewicowe nie jest jakoś specjalnie chętnie nastawiony do tej całej styropianowej formacji balcero-papistowskiej, nawet jak uznaje, że PO jest jakoś lepsze, niż PiS, na tej zasadzie, jak Gierek był lepszy od Gomułki.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

22-01-2024, 14:05

Wpadam tylko pogratulowac Hatefire'owi, ze zostal konfiarzem xDDD
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

22-01-2024, 15:00

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
22-01-2024, 14:05
Wpadam tylko pogratulowac Hatefire'owi, ze zostal konfiarzem xDDD
Tak dobrze, to nie ma xD Tamten poziom odklei, to nie każdemu jest dany. Co nie zmienia postaci, że ten jednogłos, nie rozliczają, jedna formacja, jest narracją typowo konfiarską, a lewica, ustami hatefire, bo jedyny ma jaja się do niej tutaj przyznać, jakoś to podchwyciła. Wiadomo, nie ma nic innego, poza przeze mnie wymienionymi, jak w kwestii szkolnictwa, czy cpk, to trzeba tu się pruć. Taka przypadłość planktonu politycznego. Także sobie, tutaj ładnie poszedłeś na skróty, ale ok. Każdy robi jak potrafi :lol:
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

22-01-2024, 15:04

Hatefire pisze:
22-01-2024, 14:03
Ascetic pisze:
Zmieńcie tam towarzyszu, pomysł, na podkreślenie, że jeszcze istniejecie jako formacja polityczna. Na jakieś tam zaakcentowanie, że jesteście w koalicji.
O kurde awansowałem na formację polityczną, do tego taką, która jest w koalicji i powinna to zaakcentować. Tobie polityka naprawdę za bardzo wlazła w łeb. Wyobraź sobie, że piszę tu we własnym imieniu i nie mam potrzeby za niczym agitować, akcentować czy czegoś/kogoś bronić. Do tego nie wiem, w czym zdziwienie, że ktoś deklarujący konsekwentnie poglądy lewicowe nie jest jakoś specjalnie chętnie nastawiony do tej całej styropianowej formacji balcero-papistowskiej, nawet jak uznaje, że PO jest jakoś lepsze, niż PiS, na tej zasadzie, jak Gierek był lepszy od Gomułki.
Uproszczenie kolego. Nie ma tutaj innych lewusów, gadasz, jak oni, to stałeś się tą jednodniową emanacją żukowskiej :lol:

Co do polityki. Niezmiernie mnie bawi oranie pissowców. No nic nie poradzę, że to co się wyprawia w polityce od miesiąca a właściwie jeszcze bardziej kwik, pissowców, konfiarzy i lewaków, doprowadza mnie do łez ze śmiechu :lol: Rozrywka jakich mało. Jak dla mnie ma to wymiar jakiegoś odrealnionego happeningu. W oderwaniu od preferencji politycznych, bo jak rozumiem, ty wiesz, na kogo głosowałem, że jakiś Sienkiewicz to mój idol itd. Bo tak wyczytałeś na forum xD A jak Ciebie to nie bawi, to co się odstawia w polskiej polityce po wyborach, to zwyczajnie gdzie indziej szukasz kabaretu. Dla mnie to soczewka gdzie widać, jak się ludziom robiło i robi z baniaka wiadro na srakę. Tyle pierdolenia o rozliczeniach, ich braku, tyle kreowania rzeczywistości, niedoszłej, a później brak pogodzenia się z twardą rzeczywistością. Ekh. No kabaret. Nawet większy niż te wicie się pissowców przed pierdzeniem w pasiak. A to jak lewica, dała się wciągnąć w koal i jak jest zżerana, i jakie teraz tańce uprawia, jak Hatefire się miota jakimiś niesiołowskimi to dodaje tylko smaczku tej rozrywce. Nie sądziłem, że akurat z tej strony będzie też szok & szoł.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ