KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: KATATONIA
nie znasz się, muszę Cię sprowadzić na właściwą drogę bo błądzisz mi Skaucie :)
... choć wyżej wspomniane przez Ciebie płyty bardzo lubię;
... choć wyżej wspomniane przez Ciebie płyty bardzo lubię;
- moonfire
- zahartowany metalizator
Tonight's Decision i Last Fair... uważam za nieco słabsze płyty, co nie znaczy, że są do dupy. Są dobre, ale brak im tego czegoś, co posiadają chociażby DO, VE i TGCD - zimnego, kiurowatego klimatu. Są to raczej płyty do płakania, niż do przeżywania wkurwa.:)
- Mol
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
jak tool z klawiszkami brzmi, chujowy.
- Mol
- moonfire
Generalnie coraz mniejszą mam ochotę na słuchanie Katatonii. Mimo, że nie nazwałbym ich muzyki wiejską, jest w niej jakaś nuta egzaltacji chłopięcej, która każe mi - szukając muzyki smutnej - coraz mocniej dystansować się od dźwięków tych pięciu Szwedów. Coraz więcej widzę w tej muzyce zbędnego pierdolenia, fatałaszkowatości i kiczu. A przecież jeszcze niedawno chętnie sięgałem po Viva Emptiness czy TGCD. Teraz, gdy mam ochotę na bardziej refleksyjną stronę muzyki, wybiorę chętnie The Walkabouts, a nawet mniej obciachu widzę w balladach Def Leppard z Hysterii czy Pyromanii. Nie widzę tam zbytniego owijania w bawełnę i opowieści o smutnym chłopcu w swetrze w środku wielkiego miasta, ale normalne emocje ukazane w sposób normalny, nie jesienno - liściasty.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No niestety, miałki strasznie. Osłabia trochę nadzieję na powrót do formy z czasów TGCD. Bardzo szkoda.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
A mnie się wciąż podoba ten zespół, piszta co chceta.
Ostatnio zmieniony 11-08-2012, 23:18 przez KreatoR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
W życiu nie słyszałem ani sekundy muzyki Anathemy, ale późna Katatonia nagrała dwie fantastyczne płyty. Wczesna tylko jedną. rachunek jest prosty.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- megawat
Kurwa, jaka nuda. Przewidywalne harmonie, przewidywalny aranż i jeszcze ten tekst...Mol pisze:nowy numer
Albo ich formuła mi się przejadła, albo to jest po prostu zwyczajnie chujowe. Ja w każdym razie tego numeru nie kupuję.
Ale "The Great Cold Distance" dalej mi robi.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Taki se ten numer, podobny do tych mniej hiciarskich kawałków z poprzedniej. Szału nie ma, ale poczekam spokojnie na całość, bo "Night Is the New Day" też początkowo mnie nie powalała.
-
Właściwie zgoda, ale klawisze w dalszej części wałka mogliby sobie podarować.DCI Hunt pisze:Taki se ten numer, podobny do tych mniej hiciarskich kawałków z poprzedniej. Szału nie ma, ale poczekam spokojnie na całość, bo "Night Is the New Day" też początkowo mnie nie powalała.
Grrrówno!
- moonfire
Przeciętny ten numer, nie ma na czym ucha zawiesić, a klawisze są w nim zupełnie zbędne. Festyn się robi przez te syntezatóry.
-
- w mackach Zła
Słabizna, kiedys potrafili robić fajne przebojowe kawałki, teraz, jak słychać, już nie bardzo. Klawiszki nędzne.
- moonfire
Na taką Katatonię to ja sram.
-
Za bardzo od ostaniej płyty ten kawałek nie odstaje. Te klawisze w pewnym momencie przypomniały mi, że muszę sobie odświeżyć Bal - Sagoth...
- moonfire
Od The Cure do Bal Sagoth, zjechali panowie z Katatonii.:)
-
+ 1moonfire pisze:Na taką Katatonię to ja sram.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Pewnie brak Fredrika Norrmana w składzie, zastąpionego przez Dupojebcę (Sodomizer to chyba jakoś tak po polsku?) przełoży się na ogólny obraz tej płyty. W sumie nawet na ostatniej płycie October Tide więcej Katatonii niż w nowym utworze samych zainteresowanych.
This is where everything goes backwards.