No ale o czym Ty mówisz? O oczywistościach. Craft i CB dawno przerośli swoje wzory i to jest liga sama w sobie. KSM też, tylko trochę w innym miejscu.Skaut pisze:Tak tu się gawiedź zachwyca Kriegsmachine, a ja śmiem twierdzić, że niestety nie ma takiego wspólczynnika replayability jak CRAFT i Clandestine Blaze. Nawet Funeral Mist, patrząc na ich poprzednie dokonania niestety aż tak dobrze nie wchodzi. CRAFT zajebiście odrobił lekcje ze swoich protoplastów i śmiem twierdzić, że ciężko o taki drugi zespół, który tak świadomie dobiera te same środki wyrazu i jest tak współczesny zarazem. Podobnie rzecz ma się z Clandestine Blaze. Dwie przepiękne czarne petardy. Dawno nie było tak dobrego roku dla BM.
Najlepsze płyty roku 2018
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepsze płyty roku 2018
'Come the Blessed Madness'
- ozob
- zahartowany metalizator
Marduk? Gdzie jest kurwa Marduk? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Skaut
mówię o tym, że zarówno Funeral Mist jak i KSM to rozczarowania względem ich poprzednich płyt.COFFIN pisze:No ale o czym Ty mówisz? O oczywistościach. Craft i CB dawno przerośli swoje wzory i to jest liga sama w sobie. KSM też, tylko trochę w innym miejscu.Skaut pisze:Tak tu się gawiedź zachwyca Kriegsmachine, a ja śmiem twierdzić, że niestety nie ma takiego wspólczynnika replayability jak CRAFT i Clandestine Blaze. Nawet Funeral Mist, patrząc na ich poprzednie dokonania niestety aż tak dobrze nie wchodzi. CRAFT zajebiście odrobił lekcje ze swoich protoplastów i śmiem twierdzić, że ciężko o taki drugi zespół, który tak świadomie dobiera te same środki wyrazu i jest tak współczesny zarazem. Podobnie rzecz ma się z Clandestine Blaze. Dwie przepiękne czarne petardy. Dawno nie było tak dobrego roku dla BM.
Coś tam było! Człowiek!
- dzik
Na swoim miejscu. W ścisłej czołówce tego roku.ozob pisze:Marduk? Gdzie jest kurwa Marduk? (:
dobry kościół to kościół spalony
- Sybir
A to oni coś nowego wydali?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Co do FM to wiadomo, słabszy od poprzednich, ale rozczarowaniem i tak bym tej płyty nie nazwał. Nowe KSM z kolei jak dla mnie lepsze od 'EoM'.Skaut pisze: mówię o tym, że zarówno Funeral Mist jak i KSM to rozczarowania względem ich poprzednich płyt.
'Come the Blessed Madness'
- ozob
Oczywiscie. Ten kto jedzie na koncu peletonu to tez czolowka jezeli skala sa wszyscy rowerzysci swiata.dzik pisze:Na swoim miejscu. W ścisłej czołówce tego roku.ozob pisze:Marduk? Gdzie jest kurwa Marduk? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- maciek z klanu
Debil. Po prostu nie dorosles do tak dojrzałego Black metalu xdxdxdzz
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
+ 1 dla kolegi dzika,ozob pisze:Oczywiscie. Ten kto jedzie na koncu peletonu to tez czolowka jezeli skala sa wszyscy rowerzysci swiata.dzik pisze:Na swoim miejscu. W ścisłej czołówce tego roku.ozob pisze:Marduk? Gdzie jest kurwa Marduk? (:
-100 dla kolegi ozoba, który znowu upodobał sobie jakąś płytę, która mu się nie podoba i nie może przejść obojętnie nad tym, że ktoś może uważać inaczej. I tym sposobem jak jakiś człowiek z nerwicą natręctw będzie toczył swoją wojenkę w imię niczego przez kolejne 20 stron tematu....smuteczek. :-)
all the monsters will break your heart
- Harlequin
O ile Stargazer nie wyskoczy z krzaków z nowym albumem to chyba to czego chciałem w tym roku posłuchac to posłuchałem, a to co zostało do posłuchania już raczej mi nie namiesza (Obscenty, Sulphurous, Cosmic Atrophy). Teraz juz w zasadzie można układac listy roczne
-
STARGAZER raczej nie wyjdzie w tym roku. Natomiast ja liczę na COSMIC ATROPHY (nowe kawałki zabijają), NEKROFILTH, INCINERATOR, METAL CHURCH, BLASPHEMER i umiarkowanie na VENOM, FERAL. Poza tym chętnie posłuchałbym nowego SEPULCHER.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- maciek z klanu
Słoń - Mutylator zajebisty album
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Oczywistość. Właśnie akurat u mnie leci.maciek z klanu pisze:Słoń - Mutylator zajebisty album
- Harlequin
Mówisz o tym polskim Incineratorze? Fajne to było na żywo,Pacjent pisze:STARGAZER raczej nie wyjdzie w tym roku. Natomiast ja liczę na COSMIC ATROPHY (nowe kawałki zabijają), NEKROFILTH, INCINERATOR, METAL CHURCH, BLASPHEMER i umiarkowanie na VENOM, FERAL. Poza tym chętnie posłuchałbym nowego SEPULCHER.
A Sepulcher przeciez jest już do wypożyczenia.
-
Mówię o Holendrach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
kurwa, jak Stargazer wyjdzie, to nie będzie czego zbierać. myślałem, że na nic nie czekam, ale jednak na to bardzo.
-
Serio?! Napisz na prywatne gdzie.Harlequin pisze:A Sepulcher przeciez jest już do wypożyczenia.
- ozob
Nic nie rozumiesz. (:-100 dla kolegi ozoba, który znowu upodobał sobie jakąś płytę, która mu się nie podoba i nie może przejść obojętnie nad tym, że ktoś może uważać inaczej. I tym sposobem jak jakiś człowiek z nerwicą natręctw będzie toczył swoją wojenkę w imię niczego przez kolejne 20 stron tematu....smuteczek. :-)
- nicram
Ależ rozumiem. W zeszłym roku nerwica natręctw dała znać o sobie gdy wyszło nowe Morbid Angel, w tym gdy wyszedł Marduk. Już nie mogę się doczekać na kogo trafi w przyszłym roku. :-)
all the monsters will break your heart
- dzik
Obstawiam Darkthrone.nicram pisze:Ależ rozumiem. W zeszłym roku nerwica natręctw dała znać o sobie gdy wyszło nowe Morbid Angel, w tym gdy wyszedł Marduk. Już nie mogę się doczekać na kogo trafi w przyszłym roku. :-)
dobry kościół to kościół spalony