SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
Już nawet nie o to chodzi. Cała wizualizacja tego występu, ci przechadzający się modele, modelki, no ja pierdole, strasznie to wszystko się gryzie ze sobą. Szkoda gadać.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
bez wzgledu na to jak wyglada satyr i gdzie to zagraja, ten utwor miazdzy suty bez kompromisow. Now, Diabolical to plyta niemal idealna.
this is a land of wolves now
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Nie wazne jak wyglada, wazne, ze proklamuje szatana wsrod normalnych obywateli
mam nadzieje, ze pozwola Behemotowi zagrac na otwarciu Euro 2012 na narodowym zamiast Edyty Gorniak i Golec Uorkestra
mam nadzieje, ze pozwola Behemotowi zagrac na otwarciu Euro 2012 na narodowym zamiast Edyty Gorniak i Golec Uorkestra
-
Heretyk
a w przyszłym roku, podczas konkursu skoków w Zakopanem powinien wystąpić Behemoth. nie możemy być gorsi
edit: hehehe
edit: hehehe
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Kolejna wieś obok Watain? To jakas gala gejowskiej piosenki, bo trudno uwierzyć, że ma to cokolwiek wspólnego ze skokami narciarskimi?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
Maria Konopnicka
Mnie to już zupełnie nie wzrusza - naturalna ewolucja tego pedalstwa, na które plułem na tym forum już kilka lat temu, a którym wszyscy się tu zachwycali i pisali, że tak powinien wyglądać prawdziwy black metal. :)[V] pisze:Już nawet nie o to chodzi. Cała wizualizacja tego występu, ci przechadzający się modele, modelki, no ja pierdole, strasznie to wszystko się gryzie ze sobą. Szkoda gadać.Morph pisze:Satyr już naprawdę jak alfons z kiepskiego filmu wygląda :D
W zasadzie jest to utwór dyskotekowy - ja przynajmniej słuchając tego kawałka zawsze mam wrażenie, że to cover jakiegoś dyskotekowego hitu... Ten początek zwłaszcza. :) Straszne pedalstwo. :)Riven pisze:ten utwor miazdzy suty
-
Heretyk
nie wiem, czy to black metal. chyba nie ale chuj z tym, ponieważ jest tak, jak Riven napisał.
bez wzgledu na to jak wyglada satyr i gdzie to zagraja, ten utwor miazdzy suty bez kompromisow. Now, Diabolical to plyta niemal idealna
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Idealna w kategoriach taniej rozrywki? Też wątpie. Wole Lady Gaga.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
Heretyk
Pozazdrościć gustu. ;)
- Riven
- Kontakt:
Re:
Cofnalem sie w tym temacie do roku 2008, kiedy to toczyla sie tu zazarta dyskusja o tym czy "Now, diabolical" to black metal i czym wlasciwie jest black metal. Niestety Maria swego czasu skasowal swoje posty, ostaly sie wobec tego tylko te zacytowane w postach pozostalych interlokutorow. Wielka szkoda, bo jesli bylo tam wiecej kwiatkow takich jak ten:
jestem ciekaw maria, czy dzis podpisalbys sie pod swoim teoriami odnosnie esencji BM. abstrahujac juz od nowych plyt Satyricon, bo widze ze nadal nie jestes w stanie zalapac o co chodzi w Now, Diabolical.
...to mielibysmy material na zlote wary na 3 lata do przodu.Maria Konopnicka pisze:podejście do black metalu powinno być fanatyczne i bezkompromisowe . Szacunek do rozmówcy, skromność i wszelkie intelektualne dywagacje nie są wskazane - chociażby ze względu na mentalną przepaść, która dzieli przeciętnego słuchacza metalu - dzielącego czas pomiędzy pogaduchami na forum, słuchaniem mp3 i smarowaniem czoła tonikiem na pryszcze, od osoby dojrzałej, która odbiera black metal świadomie i potrafi znaleźć w nim coś więcej niż zabawę i leśne melodyjki zagrane na bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza. Myślę, że na świecie jest zaledwie kilkaset osób, które tak naprawdę wiedzą o co w tym wszystkim chodzi (nie od parady płyty Countess wychodzą w tak małych nakładach :).
jestem ciekaw maria, czy dzis podpisalbys sie pod swoim teoriami odnosnie esencji BM. abstrahujac juz od nowych plyt Satyricon, bo widze ze nadal nie jestes w stanie zalapac o co chodzi w Now, Diabolical.
-
Ritual
- zaczyna szaleć
Eurowizja zbliża się wielkimi krokami :)
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
o prosze jacy koledzy ortodoksyjni black metalowcy...
modele, szczegolnie w wielobarwnych strojach niekoniecznie tu pasuja, ale mimo wszystko wystep metalowej formacji na imprezie duzego kalibru, kulturalnej, powiazanej ze sportem to w Norwegii, kraju gdzie metal, podobnie jak w Finlandii i Szwecji stał sie nie tylko glownym materialem eksportowym jesli chodzi o kulture, ale i czyms zwyczajnym i ogolnie akceptowanym, to normalne. W tych krajach w tej chwili kapele dostają kasę na działalnośc artystyczna z dotacji panstwowych, panstwo oplaca sale prob i zakup sprzetu, wzamian czasem wychodza tkaie kwiatki, raz lepiej, raz gorzej zwizualizowane. TYlko u nas zascianek, listy Nowaka, moherowe baby bojace sie dlugowlosych i przerazeni ksieza.
Chyba sprawie sobie w koncu te lepsza czesc dyskografii Satyricon na cede, ma ktos Volcano i Diabolical now na sprzedaz w dobrej cenie? ;-)
modele, szczegolnie w wielobarwnych strojach niekoniecznie tu pasuja, ale mimo wszystko wystep metalowej formacji na imprezie duzego kalibru, kulturalnej, powiazanej ze sportem to w Norwegii, kraju gdzie metal, podobnie jak w Finlandii i Szwecji stał sie nie tylko glownym materialem eksportowym jesli chodzi o kulture, ale i czyms zwyczajnym i ogolnie akceptowanym, to normalne. W tych krajach w tej chwili kapele dostają kasę na działalnośc artystyczna z dotacji panstwowych, panstwo oplaca sale prob i zakup sprzetu, wzamian czasem wychodza tkaie kwiatki, raz lepiej, raz gorzej zwizualizowane. TYlko u nas zascianek, listy Nowaka, moherowe baby bojace sie dlugowlosych i przerazeni ksieza.
Chyba sprawie sobie w koncu te lepsza czesc dyskografii Satyricon na cede, ma ktos Volcano i Diabolical now na sprzedaz w dobrej cenie? ;-)
- Riven
- Kontakt:
oczywiscie, ze to jest black metal. malo tego, dla mnie to jest bardziej black metalowe niz nemesis divina :DDDHeretyk pisze:nie wiem, czy to black metal. chyba nie ale chuj z tym, ponieważ jest tak, jak Riven napisał.
bez wzgledu na to jak wyglada satyr i gdzie to zagraja, ten utwor miazdzy suty bez kompromisow. Now, Diabolical to plyta niemal idealna
/czekam na lawine inwektyw i aluzji do mojego skandalicznie mlodego wieku (mnie pasuje, hail eris) oraz faktu nieposiadania 10 tysiecy plyt/
- Morph
- Kontakt:
Zapomniałeś jeszcze, że zaczynałeś od Reload ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
est
Wiadomo, że król pieszo nie chadza. Potrzebne mu narty:)
Upon high places
With their heads up high
With their lives at stake
With their ski poles at hand
Upon high places
With their heads up high
With their lives at stake
With their ski poles at hand
- Riven
- Kontakt:
;))))Morph pisze:Zapomniałeś jeszcze, że zaczynałeś od Reload ;)
-
Heretyk
Nemesis Divina to chujnia z grzybnią akurat, nie ma do czego porównywać w ogóle.Riven pisze: oczywiscie, ze to jest black metal. malo tego, dla mnie to jest bardziej black metalowe niz nemesis divina :DDD
-
Maria Konopnicka
Re: Re:
LOLRiven pisze:...to mielibysmy material na zlote wary na 3 lata do przodu.Maria Konopnicka pisze:podejście do black metalu powinno być fanatyczne i bezkompromisowe . Szacunek do rozmówcy, skromność i wszelkie intelektualne dywagacje nie są wskazane - chociażby ze względu na mentalną przepaść, która dzieli przeciętnego słuchacza metalu - dzielącego czas pomiędzy pogaduchami na forum, słuchaniem mp3 i smarowaniem czoła tonikiem na pryszcze, od osoby dojrzałej, która odbiera black metal świadomie i potrafi znaleźć w nim coś więcej niż zabawę i leśne melodyjki zagrane na bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza. Myślę, że na świecie jest zaledwie kilkaset osób, które tak naprawdę wiedzą o co w tym wszystkim chodzi (nie od parady płyty Countess wychodzą w tak małych nakładach :).
Czy Ty nigdy nie dostrzegałeś ironii w moich wypowiedziach? Naprawdę sądziłeś, że pisząc o tej "mentalnej przepaści". ""toniku na pryszcze" ,"bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza" i "kilkuset osobach rozumiejących black metal" pisałem śmiertelnie poważnie :) Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu dobrze się bawiłem pisząc takie rzeczy i miałem ubaw po pachy czytając jak co poniektórym żółta pina kapie z paszczy na klawiaturę :))
Wybacz, ale myślałem, że jesteś nieco inteligentniejszy ;) Lepiej zamiast czytać moje posty posłuchaj "Reload" - tam jest wszystko oczywiste :)))
- Riven
- Kontakt:
bralem pod uwage, ze to trolling, ale w swietle twoich teorii o BM i opinii na temat Satyricon to wcale niekoniecznie musiala byc ironia. zreszta to nic nie zmienia, zacytowany post nie zawiera przeciez zadnej tresci , mi chodzi o te bzdury ktore wypisywales o black metalu :DD
- boroowa
- weteran forumowych bitew
LOL... rozumiem że dopiero autozaszeregowanie się do kategorii taboretów pokroju siida czy oriasa, słynących z tego że jako jedyni wiedzą o co w BM chodzi, podziałało jak kubeł zimnej wody i teraz starasz się to obrócić w żart?IRONMIL pisze: LOL
Czy Ty nigdy nie dostrzegałeś ironii w moich wypowiedziach? Naprawdę sądziłeś, że pisząc o tej "mentalnej przepaści". ""toniku na pryszcze" ,"bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza" i "kilkuset osobach rozumiejących black metal" pisałem śmiertelnie poważnie :) Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu dobrze się bawiłem pisząc takie rzeczy i miałem ubaw po pachy czytając jak co poniektórym żółta pina kapie z paszczy na klawiaturę :))
Wybacz, ale myślałem, że jesteś nieco inteligentniejszy ;) Lepiej zamiast czytać moje posty posłuchaj "Reload" - tam jest wszystko oczywiste :)))
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right