Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Widzę to podobnie, trzy najlepsze.
A RE jest w ogóle jedyna w swoim rodzaju w dyskografii S. Pamiętając oczywiście, że trochę muzyki na ten album napisał Snorre, a w całym koncepcie słychać echa THORNS.
W secie na aktualnej trasie zamiast Havoc Vulture grają Supersonic Journey. Zamienił stryjek... Moim zdaniem dwa najsłabsze na tym albumie.
Tak sobie wczoraj/dzisiaj zrobiłem przekrój albumów Satyricon, no i wygląda to na dzień dzisiejszy tak:
Dark Medieval Times 5.5/10
The Shadowthrone 7/10
Nemesis Divina 6/10
Rebel Extravaganza 10/10
Volcano 8.5/10
Now, Diabolical 7.5/10
The Age of Nero 8/10
Give birth to something dead
Give birth to something old
Morph pisze:Tak sobie wczoraj/dzisiaj zrobiłem przekrój albumów Satyricon, no i wygląda to na dzień dzisiejszy tak:
Dark Medieval Times 5.5/10
The Shadowthrone 7/10
Nemesis Divina 6/10
Rebel Extravaganza 10/10
Volcano 8.5/10
Now, Diabolical 7.5/10
The Age of Nero 8/10
Riven pisze:od rebel, bo o wczesniejszych nie chce mi sie myslec:
Nowomodny pederasta kosmopolitanin, który pała miłością do pseudoambitnej muzyczki robionej na kompie, słucha z mp3 na jakimś pierdolonym mp3 odtwarzaczu dla ciot, zapierdalając do tego w wielkich hełmofonach po mieście i z laptopem w plecaku bo kurewski nałóg internetu i korzystania z dobrodziejstw techniki i ogólnie dostępnej wygody zrobił z niego uległą dziwkę, lubi jebiące po oczach przypałowe okładki i zdjęcia i słucha nowego Satyricon - opis 99% ludzi na tym forum na czele z zacytowanym osobnikiem. Tak teraz wygląda ta muzyka i jej fani.
Riven pisze:od rebel, bo o wczesniejszych nie chce mi sie myslec:
Nowomodny pederasta kosmopolitanin, który pała miłością do pseudoambitnej muzyczki robionej na kompie, słucha z mp3 na jakimś pierdolonym mp3 odtwarzaczu dla ciot, zapierdalając do tego w wielkich hełmofonach po mieście i z laptopem w plecaku bo kurewski nałóg internetu i korzystania z dobrodziejstw techniki i ogólnie dostępnej wygody zrobił z niego uległą dziwkę, lubi jebiące po oczach przypałowe okładki i zdjęcia i słucha nowego Satyricon - opis 99% ludzi na tym forum na czele z zacytowanym osobnikiem. Tak teraz wygląda ta muzyka i jej fani.
Ile w Tobie jadu, ochłoń, nie generalizuj - od tego się generałem nie zostaje a hemoroidy i stulejkę można leczyć. Zgłoś się do specjalisty, coś Ci przepisze i nie będziesz musiał jeździć na krucjaty po forach...
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić? Kel'Thuz - młot na parchów t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
So_It_Is_Done pisze:Nowomodny pederasta kosmopolitanin, który pała miłością do pseudoambitnej muzyczki robionej na kompie, słucha z mp3 na jakimś pierdolonym mp3 odtwarzaczu dla ciot, zapierdalając do tego w wielkich hełmofonach po mieście i z laptopem w plecaku bo kurewski nałóg internetu i korzystania z dobrodziejstw techniki i ogólnie dostępnej wygody zrobił z niego uległą dziwkę, lubi jebiące po oczach przypałowe okładki i zdjęcia i słucha nowego Satyricon - opis 99% ludzi na tym forum na czele z zacytowanym osobnikiem. Tak teraz wygląda ta muzyka i jej fani.
znowu ci ksiunc dobrodziej rozgrzeszenia nie dał?
Twój Wujek pisze:nie generalizuj
wiadomo, że dziś prawdziwy metalowiec klęczy przed zydowskim cieślą, boi się diabła i słucha vlad tepes
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Borówka, godzina 10 rano a ja już popusciłem w gacie przez ciebie, powinieneś iść do Mam Talent z tymi żartami. Poza tym najgordze wypociny Vlad Tepes > dowolne dokonanie Satyricon.
kurwa, jaki frustrat nie stac cie na normalne sluchawki?
Husar > wczesniejsze albumy Satyricon lubilem w umiarkowany sposob dopoki nie uslyszalem Rebel
zreszta przepasc miedzy ND a ta plyta jest tak razaca, ze naprawde ciezko na to patrzec inaczej.
bosz, jaka bieda... jeden chwyt, dwa akordy, małpa zagrałaby to, jakby dac jej gitarę
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Riven pisze:kurwa, jaki frustrat nie stac cie na normalne sluchawki?
Husar > wczesniejsze albumy Satyricon lubilem w umiarkowany sposob dopoki nie uslyszalem Rebel
zreszta przepasc miedzy ND a ta plyta jest tak razaca, ze naprawde ciezko na to patrzec inaczej.
Nie wiem... mi sie zdecydowanie bardziej podobaja mocno rozbudowane, dlugie utwory jak na nemesis divina albo the shadowthrone, z typowo black metalowymi riffami. Ja sie jakos nie moge przekonac do tego nowszego oblicza satyricon. Fakt - moze jest bardziej oryginalne, ale mnie nie rusza. Zreszta caly ten zespol nigdy przesadnie nie zachwycal. Zawsze wolalem sobie zapuscic Marduk, Necromantia czy nawet Enthroned niz Satyricon. Troche za mocno rozdmuchana nazwa