DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

Re: DARKTHRONE

17-04-2010, 19:34

Nowa płytka to wyjątkowo denna muzyka. Nie jestem w stanie zrozumieć zachwytów nad tymi prostackimi i kulawymi riffami. Tym gównem może się jarać chyba tylko ten, kto ponad 20 lat temu skakał w Jarocinie, jak przygrywały Moskwa i Siekiera. Owszem, wtedy to robiło wrażenie: świat był inny, człowiek raczkującym muzycznie gówniarzem. Ale nawet wtedy prymityw przeszkadzał. Po jaką cholerę mam sobie zawracać głowę takimi prostackimi płytami jak nowe "dzieło" Darkthrone?

O denności tej płyty świadczy również fakt, do jakich pokrętnych argumentów musieli uciec się ci, którzy trwają w wierze. Wystarczy przerzucic parę stron wstecz. Wstrzymywałem się z komentarzem, bo sądziłem, że po paru tygodniach zakiełkuje jakiś pozytyw. Nie zakiełkował. Nadzieja zdechła ostatnia.
est
mistrz forumowej ceremonii

17-04-2010, 19:36

O kurwa, teraz to się zacznie :D
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-04-2010, 19:36

jak mnie leczą fani Nile piszący coś o "prostackiej" muzyce LOL!
[V]

17-04-2010, 19:40

mad pisze:Nowa płytka to wyjątkowo denna muzyka. Nie jestem w stanie zrozumieć zachwytów nad tymi prostackimi i kulawymi riffami. Tym gównem może się jarać chyba tylko ten, kto ponad 20 lat temu skakał w Jarocinie, jak przygrywały Moskwa i Siekiera. Owszem, wtedy to robiło wrażenie: świat był inny, człowiek raczkującym muzycznie gówniarzem. Ale nawet wtedy prymityw przeszkadzał. Po jaką cholerę mam sobie zawracać głowę takimi prostackimi płytami jak nowe "dzieło" Darkthrone?

O denności tej płyty świadczy również fakt, do jakich pokrętnych argumentów musieli uciec się ci, którzy trwają w wierze. Wystarczy przerzucic parę stron wstecz. Wstrzymywałem się z komentarzem, bo sądziłem, że po paru tygodniach zakiełkuje jakiś pozytyw. Nie zakiełkował. Nadzieja zdechła ostatnia.
JA PIERDOLE JAKA BZDURA
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
nan
postuje jak opętany!

17-04-2010, 19:42

Moskwa i Siekiera spoko bandy :)
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 19:47

No faktycznie, poraziłeś mnie [V] mocną i rzeczową argumentacją. Weź sobie kup jabola i ruszaj w krzewy. Z muzyką Darkthrone oczywiście.
Arisowicz
w mackach Zła

17-04-2010, 19:47

a wokale na tej nowej płycie niszczą. w ogóle zajebista płyta i najlepsza chyba od "Panzerfaust".
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-04-2010, 20:21

Tedzio i Fenio i tak maja wszystkich w zadzie :D Plumkają swoje w krzaczorach, z winem, w śmierdzących trampkach i nauczają dzieci z Oslo, czym jest muzyka i czego powinny słuchać ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Skaut

17-04-2010, 20:55

mad pisze:Nowa płytka to wyjątkowo denna muzyka. Nie jestem w stanie zrozumieć zachwytów nad tymi prostackimi i kulawymi riffami. Tym gównem może się jarać chyba tylko ten, kto ponad 20 lat temu skakał w Jarocinie, jak przygrywały Moskwa i Siekiera. Owszem, wtedy to robiło wrażenie: świat był inny, człowiek raczkującym muzycznie gówniarzem. Ale nawet wtedy prymityw przeszkadzał. Po jaką cholerę mam sobie zawracać głowę takimi prostackimi płytami jak nowe "dzieło" Darkthrone?

Właściwie to nawet nie chce mi się tego komentować, poniższy post wszystko tłumaczy:
mad pisze:Posłuchałem sobie po dłuższym czasie paru płyt i zastanawiam się, kiedy wrócę do tego znowu. Generalnie ziew: prostota do bólu i przewidywalność. Nigdy nie należałem do kościoła wyznawców Lemmiego, ale kiedyś słuchało się tego lepiej. Trudno, na jakiś czas odstawiam ten zespół. Na starość będzie jak znalazł: emeryturka, wędkarstwo, książki, których nie zdążyło się przeczytać i tuzin kapel, które grały trochę mocniej chyba tylko dlatego, że w sklepach muzycznych łatwiej było o gitarę elektryczną niż bałałajkę ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

17-04-2010, 21:00

Rzyg pisze:a wokale na tej nowej płycie niszczą. w ogóle zajebista płyta i najlepsza chyba od "Panzerfaust".
ja już jestem pewien, że nie "chyba", a "na pewno".

Btw, to całe limitowane wydanie to lekka kupa jest niestety. Tektura od digi śmierdzi jak papier toaletowy z PRL'u.
Coś tam było! Człowiek!
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

17-04-2010, 21:14

no wydanie fatalne jest, trzeba było normalną wersje brac;/
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-04-2010, 21:25

streetcleaner pisze:no wydanie fatalne jest, trzeba było normalną wersje brac;/
jak odbiorę swoją z poczty w poniedziałek, to Wam powiem czy było warto brać zwykłą :wink:
na razie się cieszę, że nie inwestowałem w digi po Waszych postach :lol:
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

Re:

17-04-2010, 21:40

Skaut pisze:

Właściwie to nawet nie chce mi się tego komentować, poniższy post wszystko tłumaczy:
mad pisze:Posłuchałem sobie po dłuższym czasie paru płyt i zastanawiam się, kiedy wrócę do tego znowu. Generalnie ziew: prostota do bólu i przewidywalność. Nigdy nie należałem do kościoła wyznawców Lemmiego, ale kiedyś słuchało się tego lepiej. Trudno, na jakiś czas odstawiam ten zespół. Na starość będzie jak znalazł: emeryturka, wędkarstwo, książki, których nie zdążyło się przeczytać i tuzin kapel, które grały trochę mocniej chyba tylko dlatego, że w sklepach muzycznych łatwiej było o gitarę elektryczną niż bałałajkę ;)
Rozumiem przez to, że nie mozna NIE LUBIC Motorhead, a co za tym idzie ostatnich płyt DT?;)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 21:42

Skaut, trzeba wprowadzić zakaz wyrażania się krytycznie o Darkthrone i Motorhead. Tak, popierwam. W końcu po co się zastanawiać nad odmiennymi opiniami. Do pieca je i fajnie jest. Gratuluję "otwartości" umysłu.
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

17-04-2010, 21:50

Ale jak mając taki zamknięty umysł, możesz mówić o otwartym :lol:
Arisowicz
w mackach Zła

17-04-2010, 21:59

Alsvartr pisze:
Skaut pisze:

Rozumiem przez to, że nie mozna NIE LUBIC Motorhead, a co za tym idzie ostatnich płyt DT?;)
nikt nikomu nic nie rozkazuje. jak chcesz to se możesz słuchać nawet Nile, Dream Theater albo Hate Eternal czy innego Dying Fetus.
Ostatnio zmieniony 17-04-2010, 22:00 przez Arisowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-04-2010, 21:59

mad pisze:Skaut, trzeba wprowadzić zakaz wyrażania się krytycznie o Darkthrone i Motorhead.
i może jeszcze zakaz jedzenia gówna chcesz wprowadzać?
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

17-04-2010, 22:02

mad pisze:Nowa płytka to wyjątkowo denna muzyka.
I to wystarczy. Elaboraty są zbędne, ci którzy chcą w tym widzeć arcydzieło i tak nie zmienią zdania a dla tych którzy uważają te wypociny za gówno... Wystarczy.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

17-04-2010, 22:08

Maturę robiłem jeszcze hen w XX wieku. Stary jestem, na pewno starszy od Ciebie. Z biegeim lat jakieś przewartościowania następują. W cholerę denerwuje mnie już muza pokroju Darkthrone. Przecież to regres dla niepoznaki podszyty kultowością i tyle. Co do Motorhead (piszę, bo Skaut mnie tu wkleił) - szanuję Lemmego, jasna sprawa, ale ile można się jarać tą jego prostą muzyką? 10 lat? Można. 20 lat - hm, może być ciężko. 25 lat - brrr... Pierwszy raz Motorhead usłyszałem gdzieś w 1986 roku i podobało się, ale nie na tyle, żeby fanem zostać. Thrash wtedy górował. Potem starałem się poznawać następne płytki, ale od kilku lat właściwie już mnie to kompletnie nie rajcuje.
Tak trudno to zrozumieć? Coś się kończy, coś się zaczyna.

EDIT: Trocki, przecież ja o zakazie ironicznie pisałem.
Ostatnio zmieniony 17-04-2010, 22:12 przez mad, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-04-2010, 22:09

skoro Motorhead złe a Darkthrone bardzo złe, to co dobre? co tam twoim zdaniem najlepszego ostatnio wyszło?
ODPOWIEDZ