Partia była w parlamencie więc można było porobić wiele by zniechęcić do siebie ludzi, niektóre partie jak Konfederacja czy Lewica mają mniejsze poparcie niż oni mieli, a ludzie po przeciwnych stronach barykady mają im wiele do zarzucenia. To jeden z powodów dla których kiedyś pytałem o jakieś ewidentne pierdy Zandberga ale dostałem jedynie wątpliwe teorie ekonomiczne, podczas gdy spodziewałem się raczej równowartości korwinowskich bon motów w stylu ,,Wolałbym, żeby zgwałcili mi żonę, niż okradli dom". Niektórzy powiedzą głupotę bo przekręcili słowo, co jest z reguły raczej pocieszne, a wielu polityków (nie mówię tylko o Korwinie, mnóstwo tego jest) mówi jakieś bzdury z całą pewnością siebie i bezczelnością. Jakoś mi w tym nie pasuje twierdze, że to akurat Rysiek jest tutaj tak przekonany o swojej nieomylności. Wręcz zastanawiałbym się, który polityk nie jest. A jeśli nawet Ty coś pozytywnego o nim powiedziałeś, to chyba nie może być taki zły.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To w takim razie nie o Tobie było
- Ascetic
Licencjonowany dorada, być może. Makler, e, nie. Robota techniczna, nierzadko papierkowa wręcz. To jakieś mity i uogólnienia. Przestępstw bym szukał raczej w insajdingu ze strony udziałowców, właścicieli firm. A same spekulacje? Taka natura rynku. Nie ma niczego zdrożnego w tym.
lys på slutten av lys
Pewnie masz rację, ot tak se stereotypowo pojechałem.Ascetic pisze: ↑28-01-2022, 13:21
Licencjonowany dorada, być może. Makler, e, nie. Robota techniczna, nierzadko papierkowa wręcz. To jakieś mity i uogólnienia. Przestępstw bym szukał raczej w insajdingu ze strony udziałowców, właścicieli firm. A same spekulacje? Taka natura rynku. Nie ma niczego zdrożnego w tym.
Taki chujowy kujono-lizus nosił szeleczki w średniej i uraz mi pozostał.
No i tak, handlowa zasada, taniej kupić, drożej sprzedać jest uniwersalna, czy giełda, czy discogs.
- Ascetic
Rzeczywiście korpo niesie ze sobą zestaw zachowań, nawyków zawodowych. Jedne lepsze, drugie gorsze. Dopytywałem ponieważ założyłem, że masz jakieś osobiste złe doświadczenia z tą branżą. A wiadomo, tam pracują i przekrętacze i porządni ludzie pracy. To jak z rolnikiem, czy operatorem koparki.bartwa pisze: ↑28-01-2022, 13:25Pewnie masz rację, ot tak se stereotypowo pojechałem.Ascetic pisze: ↑28-01-2022, 13:21
No i tak, handlowa zasada, taniej kupić, drożej sprzedać jest uniwersalna, czy giełda, czy discogs.
lys på slutten av lys
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ale makler nie inwestuje na giełdzie tylko jest pośrednikiem:D to jak powiedzenie że źle kojarzą się listonosze, ponieważ czasem ludzie wysyłają paczką coś nielegalnego.
Szeleczki w tamtym czasie? Mi się one zupełnie z czym innym kojarzą, ale ja się na modzie kompletnie nie znam.bartwa pisze: ↑28-01-2022, 13:25Pewnie masz rację, ot tak se stereotypowo pojechałem.Ascetic pisze: ↑28-01-2022, 13:21
- Triceratops
Ja w ogole nie wiem czy on jest zly, wyglada raczej na nieszkodliwego, choc Josef Fritzl tez wygladal xDŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-01-2022, 13:15Partia była w parlamencie więc można było porobić wiele by zniechęcić do siebie ludzi, niektóre partie jak Konfederacja czy Lewica mają mniejsze poparcie niż oni mieli, a ludzie po przeciwnych stronach barykady mają im wiele do zarzucenia. To jeden z powodów dla których kiedyś pytałem o jakieś ewidentne pierdy Zandberga ale dostałem jedynie wątpliwe teorie ekonomiczne, podczas gdy spodziewałem się raczej równowartości korwinowskich bon motów w stylu ,,Wolałbym, żeby zgwałcili mi żonę, niż okradli dom". Niektórzy powiedzą głupotę bo przekręcili słowo, co jest z reguły raczej pocieszne, a wielu polityków (nie mówię tylko o Korwinie, mnóstwo tego jest) mówi jakieś bzdury z całą pewnością siebie i bezczelnością. Jakoś mi w tym nie pasuje twierdze, że to akurat Rysiek jest tutaj tak przekonany o swojej nieomylności. Wręcz zastanawiałbym się, który polityk nie jest. A jeśli nawet Ty coś pozytywnego o nim powiedziałeś, to chyba nie może być taki zły.
Ale podjebal babine jakiemus facetowi, wlazl w szkode nie jest to cos chwalebnego moralnie i etycznie, choc widac zapoczatkowal trendw partii.
Obiektywnie jednak stwierdzam, ze Rysiek w studiu byl ciekawy i kulturalny, zupelnie jak Palikot, tylko, ze ten strasznie faflunil,
woodpecker from space
- Ascetic
Coś ode mnie. To właśnie jest pewien stereotyp. Też mi się wydawało, że obraca się nie wiadomo czym, a wprowadza się zlecenia i użerał się z typami typu "Panie a ten Orbis to warto kupić", "Panie co mam zrobić z tymi - Powszechnymi świadectwami udziałowymi". Doradca inwestycyjny to jakby inna para kaloszy. Tutaj ma podejście pod zarządzaniem portfelem, a jak duży to może i rozhuśtać i skilować, przy czym nadzór jest na tyle skuteczny, że spraw ewidentnie kryminalnych jest tyle co nic. Choć mam w głowie kilka spektakularnych upadków ludzi z licencjami (którzy ocenili, że warto, bo pewnie było warto), ale to było wiele lat do tyłu.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-01-2022, 13:34Ale makler nie inwestuje na giełdzie tylko jest pośrednikiem:D to jak powiedzenie że źle kojarzą się listonosze, ponieważ czasem ludzie wysyłają paczką coś nielegalnego.
Poza tym to w huj stresująca robota, wymagająca bycia na bieżąco, szkolenia się. O ćpalni nic nie wspominając. Trzeba się odjebać jak w boże ciało, zachlać i przywalić regularnie, zjeść lanczyk też. Koszty po byku, a zarobki podobno przy nasyceniu rynku coraz gorsze. Jak ktoś myśli o tym zwodzie to lepiej nauczyć się układać równo fugi.
lys på slutten av lys
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No właśnie, to w zasadzie jest dość zanikający zawód do tego, daleko posunięta automatyzacja, kupowanie przez apki jak Degiro, automatyczne plany inwestycyjne oparte na algorytmach itd. Wilk z Wolf Street stworzył pewien obraz który ciężko teraz wyprzeć.Ascetic pisze: ↑28-01-2022, 13:44
Coś ode mnie. To właśnie jest pewien stereotyp. Też mi się wydawało, że obraca się nie wiadomo czym, a wprowadza się zlecenia i użerał się z typami typu "Panie a ten Orbis to warto kupić", "Panie co mam zrobić z tymi - Powszechnymi świadectwami udziałowymi". Doradca inwestycyjny to jakby inna para kaloszy. Tutaj ma podejście pod zarządzaniem portfelem, a jak duży to może i rozhuśtać i skilować, przy czym nadzór jest na tyle skuteczny, że spraw ewidentnie kryminalnych jest tyle co nic. Choć mam w głowie kilka spektakularnych upadków ludzi z licencjami (którzy ocenili, że warto, bo pewnie było warto), ale to było wiele lat do tyłu.
Poza tym to w huj stresująca robota, wymagająca bycia na bieżąco, szkolenia się. O ćpalni nic nie wspominając. Trzeba się odjebać jak w boże ciało, zachlać i przywalić regularnie, zjeść lanczyk też. Koszty po byku, a zarobki podobno przy nasyceniu rynku coraz gorsze. Jak ktoś myśli o tym zwodzie to lepiej nauczyć się układać równo fugi.
Mi starzy kupili szelki w podstawówce, ale nie nosiłem, bo nie lubiłem. A ten kolo to już miał taki maklerski sznyt. Wylądował zresztą w Brukseli, i to nie przy fugach, tylko przy administracji unijnej, więc cały czas popierdala w gajerach. Widziałem go 2 lata temu jak mieliśmy zjazd 25-lecie matury. Skarżył się, że musi się trzymać z Rumunami.
- Ascetic
Już 20 lat temu był nieaktualny. W przypadku maklerstwa. Doradcy poszli we własne firmy inwestycyjne i tutaj faktycznie są i duże pieniądze i "przygoda".ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-01-2022, 14:15No właśnie, to w zasadzie jest dość zanikający zawód do tego, daleko posunięta automatyzacja, kupowanie przez apki jak Degiro, automatyczne plany inwestycyjne oparte na algorytmach itd. Wilk z Wolf Street stworzył pewien obraz który ciężko teraz wyprzeć.Ascetic pisze: ↑28-01-2022, 13:44
Coś ode mnie. To właśnie jest pewien stereotyp. Też mi się wydawało, że obraca się nie wiadomo czym, a wprowadza się zlecenia i użerał się z typami typu "Panie a ten Orbis to warto kupić", "Panie co mam zrobić z tymi - Powszechnymi świadectwami udziałowymi". Doradca inwestycyjny to jakby inna para kaloszy. Tutaj ma podejście pod zarządzaniem portfelem, a jak duży to może i rozhuśtać i skilować, przy czym nadzór jest na tyle skuteczny, że spraw ewidentnie kryminalnych jest tyle co nic. Choć mam w głowie kilka spektakularnych upadków ludzi z licencjami (którzy ocenili, że warto, bo pewnie było warto), ale to było wiele lat do tyłu.
lys på slutten av lys
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Jak już to raczej Gordon Gekko z filmy "Wall Street" grany przez Michaela Douglasa z ikoniczną kwestią "Chciwość jest dobra". "Wilk z Wall Street" nawiązuje zresztą dialog z tym filmem, tak jak "Chłopcy z ferajny" podejmował dialog z "Ojcem chrzestnym". Te starsze firmy pokazują mafię/środowisko finansjery jednak w sposób pociągający. Ci ludzie są źli, ale budzą jakiś podziw, zazdrość itp. U Scorsese schemat jest taki, wejście na szczyt, potem degrengolada, słabości charakteru i okazuje się, że to jednak żałosne typki, których nawet trochę żal.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑28-01-2022, 14:15Wilk z Wolf Street stworzył pewien obraz który ciężko teraz wyprzeć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
W kurskiej kurwizji pokazujo czolg naszych „braci„ ukrow z czerwono-czarna flaga. Героям слава!,
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
Лахом смерт.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Emeryt ... 67736.html Świetny pomysł. Niby się zastrzegają, że jednak nie. Tylko co w przypadku, gdybym zechciał nie mieć dochodów, bo nie i chuj? Wtedy eutanazja, tylko jakoś inaczej nazwana? Inną sprawą pozostanie jak w przypadku wprowadzenia tak debilnych pomysłów potraktowani byliby ludzie, którzy zapierdalali przez kilkadziesiąt lat na tych kilka złotych z wielkiej łaski? Przecież to jak splunięcie w twarz. Tej kurwie, która już tylko tak pomyślała ogoliłbym łeb. Własnoręcznie. Ja pierdole kim są te szmaty?
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
to nie przejdzie, suweren na tym nie zyska, duża część dzieci elektoratu nie pracuje legalnie, ma słabo płatne prace,535 pisze: ↑28-01-2022, 20:08https://www.bankier.pl/wiadomosc/Emeryt ... 67736.html Świetny pomysł. Niby się zastrzegają, że jednak nie. Tylko co w przypadku, gdybym zechciał nie mieć dochodów, bo nie i chuj? Wtedy eutanazja, tylko jakoś inaczej nazwana? Inną sprawą pozostanie jak w przypadku wprowadzenia tak debilnych pomysłów potraktowani byliby ludzie, którzy zapierdalali przez kilkadziesiąt lat na tych kilka złotych z wielkiej łaski? Przecież to jak splunięcie w twarz. Tej kurwie, która już tylko tak pomyślała ogoliłbym łeb. Własnoręcznie. Ja pierdole kim są te szmaty?
albo robi zagranico i stare nie dostano wincyj
Die Welt ist meine Vorstellung.
Wspomniałem o tym również parę postów wyżej.535 pisze: ↑28-01-2022, 20:08https://www.bankier.pl/wiadomosc/Emeryt ... 67736.html Świetny pomysł. Niby się zastrzegają, że jednak nie. Tylko co w przypadku, gdybym zechciał nie mieć dochodów, bo nie i chuj? Wtedy eutanazja, tylko jakoś inaczej nazwana? Inną sprawą pozostanie jak w przypadku wprowadzenia tak debilnych pomysłów potraktowani byliby ludzie, którzy zapierdalali przez kilkadziesiąt lat na tych kilka złotych z wielkiej łaski? Przecież to jak splunięcie w twarz. Tej kurwie, która już tylko tak pomyślała ogoliłbym łeb. Własnoręcznie. Ja pierdole kim są te szmaty?
Skurwysyństwo do kwadratu.
Kto to wymyśla!!!
Najpierw był drugi filar - upierdolili
Potem, że każdy zbiera kapitał na swoje konto...
A teraz takie gówno...
Ostatnio zmieniony 28-01-2022, 20:45 przez Slyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież tu ponownie chodzi o przerzucenie odpowiedzialności, a nie o to , czy ktoś ma dostać mniej, czy więcej. W skrócie miałoby to wyglądać następująco. Państwo doi obywatela przez całe życie, a potem mówi mu "nie dostaniesz więcej, bo twoje dzieci za mało wnoszą do systemu". Zajebiste. Za takie pomysły powinien być piec.Medard pisze: ↑28-01-2022, 20:38to nie przejdzie, suweren na tym nie zyska, duża część dzieci elektoratu nie pracuje legalnie, ma słabo płatne prace,535 pisze: ↑28-01-2022, 20:08https://www.bankier.pl/wiadomosc/Emeryt ... 67736.html Świetny pomysł. Niby się zastrzegają, że jednak nie. Tylko co w przypadku, gdybym zechciał nie mieć dochodów, bo nie i chuj? Wtedy eutanazja, tylko jakoś inaczej nazwana? Inną sprawą pozostanie jak w przypadku wprowadzenia tak debilnych pomysłów potraktowani byliby ludzie, którzy zapierdalali przez kilkadziesiąt lat na tych kilka złotych z wielkiej łaski? Przecież to jak splunięcie w twarz. Tej kurwie, która już tylko tak pomyślała ogoliłbym łeb. Własnoręcznie. Ja pierdole kim są te szmaty?
albo robi zagranico i stare nie dostano wincyj
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz