SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: SATYRICON

21-11-2008, 19:10

Ja pierdolę, a co w tym jest trudnego i dziwnego??? Ot, zmodyfikowana i zracjonalizowana wersja opcji preferującej aflisterstwo z nałożonym wentylem bezpieczeństwa w postaci pojęcie nieostrego - inaczej po prostu nie można. Przecież to proste jak konstrukcja cepa. Bez tego wentylu dochodzi się do całkowitego absurdu. Najlepsze jest, że połowa krytykantów sama to stosuje w praktyce, tyle że o tym nie wie :lol: Wyróbcie sobie spostrzegawczość, a sami zobaczycie. To łatwe. Mówię to bez złośliwości.
Necrotrup pisze: Miałeś chyba na myśli "którzy jak dla mnie są jeszcze w stadium larwalnym w tym poglądzie"?
Nie, miałem na myśli "jeszcze przed". Pierwsze stadium jest filisterskie, drugie afilisterskie doktrynersko, imago to media sententia. Najbardziej sensowne rozwiązanie zresztą.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

21-11-2008, 20:18

jester pisze: dodam tylko dla uczciwości, że też tak kiedyś myślałem oni - tyle, że oczywiście ten pogląd w ogóle się nie sprawdził... ja to rozumiem o tyle, że też tak myślałem . .
Bedziecie posiadac tyle doswiadczenia zyciowego i osluchania muzycznego co cytowany osobnik to zrozumiecie i... Sami wiecie- zrozumiecie :wink:
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

21-11-2008, 20:56

jester pisze:Ale ci oponenci pierdolą, rety :roll: Pomijając, że można się było po niektórych z góry spodziewać takich argumentów, dodam tylko dla uczciwości, że też tak kiedyś myślałem oni - tyle, że oczywiście ten pogląd w ogóle się nie sprawdził i bez mrugnięcia okiem pozwoli gloryfikować największych pajacy i to do absurdu, w imię niepohamowanego zachwytu afilisterstwem za wszelką cenę, bez weryfikacji jakości. Praktyka to już obaliła i konsekwentne trzymanie się tych wytycznych w szerszej skali jest po prostu idiotyczne a warunkowanie tego odpowiednim kontekstem "sytuacyjnym" też jest "w porządku" tylko i wyłącznie na papierze i w teorii, bo w byle umalowanym pajacu z siekierką (nawet z okresu prekursorstwa takich zachowań) można niby cenić to afilisterstwo, tyle że już praktycznie jest to śmieszne i żałosne. Jednymi słowy, elementarny zdrowy rozsądek (będący pojęciem nieostrym - prawda), w praktyce może być tamą i skutecznym odsiewem zupełnie idiotycznych absurdów (nawet przy przyjęciu - GENERALNE - jako reguły, ultymatywnej wartości afilisterstwa, tyle że z wyjatkami determinowanymi przez to własnie pojęcie nieostre - inaczej nie można). Dorośnijcie do tego może. Dlatego niekiedy dla własnego poczucia wolności od żenady wolę filistra w czapce z daszkiem od wymuszonych cymbalstw. Prowokacja też musi coś sobą prezentować, w praktyce. A że niektórzy tego nie rozumieją - będą bronić tej tezy do absurdu, ja to rozumiem o tyle, że też tak myślałem . Tyle, że to wsteczne i piekielnie doktrynerskie w sposób obrzydliwy. Ale nie mam ambicji tłumaczyć tego betonom, którzy jak dla mnie są jeszcze w stadium imago w tym poglądzie, takie pozbawione podstaw bujanie w teorii. Ale PRAKTYKA was zniszczy.
ROTFL co za kolo, co za bełkot, piękne
Obrazek
kmarmaz
postuje jak opętany!

21-11-2008, 22:01

Pierwsze skojarzenie- Bareja.
Drugie- a co to- "nowomowa partyjna"?
Wszystko jasne ale skończ już z tym afilisterstwem.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

23-11-2008, 20:18

Drone pisze:
zekke pisze:drone, ty tworzysz cos w jakiejkolwiek dziedzinie czy tylko postujesz na forum?
Tak, a czy moje posty wskazują na coś innego?
no i niedoczekalem sie odpowiedzi, pokazesz cos?
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

23-11-2008, 20:28

zekke pisze:pokazesz cos?
Ja też bym chętnie obadał.
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

23-11-2008, 23:31

tak
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

24-11-2008, 21:34

no kurwa wczesniej postowal 20 razy dziennie a teraz jak zamilkl, co jest panie drone?
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

24-11-2008, 22:43

nie napiszesz ze jest tylko jeden wlasciwy gust (twoj) a reszta to brak dobrego smaku?
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

24-11-2008, 23:31

Drone pisze:Nie będę pisał o sobie na forum, od tego jest Maria K. A z tobą mi się specjalnie rozmawiać nie chce, zwłaszcza jak czytam te głupoty, co żeś powypisywał o HAIL OF BULLETS na przykład.
w sumie wcinac miedzy wodke a zakaske sie nie powienienem, ale w przypadku hail of bullets zekke ma racje :d
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

24-11-2008, 23:42

Drone pisze:
zekke pisze:nie napiszesz ze jest tylko jeden wlasciwy gust (twoj) a reszta to brak dobrego smaku?
Nie zrozumiałeś. Właściwy gust to gust obiektywny, mój osobisty gust może być całkiem odmienny i wtedy też wymaga korekty. Trzeba się nauczyć podchodzić z pokorą do zjawisk, artystycznych w szczególności, a nie tylko klepać w kółko o sobie i z punktu widzenia swoich najczęściej chujowych upodobań i uprzedzeń.
tylko kto determinuje czy dane gowno mozna okreslic zjawiskiem artystycznym, ty? z pokora mam sluchac tych oklepanych i nudnych riffow zagranych jak z podrecznika 'i ty mozesz grac na gitarze' ? nie brales pod uwage tego ze to twoje upodobnia sa chujowe i ta plyta jest po prostu kurewsko sztampowa, nudna, przewidywalna, nieciekawa? zreszta twoje gadanie tutaj to cos jak lekcje pozycia malzenskiego prowadzone przez ksiedza ktory nie wkladal huja w otwory inne niz dupy ministrantow.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

25-11-2008, 00:50

hahaha, wymiekles szybciej niz sie spodziewalem.
Awatar użytkownika
hcpig

25-11-2008, 09:11

Uhhhh, świat wg "gustu obiektywnego":
- Rozmieniony na drobne Satyricon -> opus magnum zespołu
- klasyk rocka Queen -> niesłuchalna gejnia dla nieosłuchanych głuszców
- Cryptopsy w wersji melogejo podporządkowanej gustom metalcore'owców z grzywką szczytowym osiągnięciem grupy
- Czarny Album luźnią, miętką chujnią (nie to co nowe G'n'R)
- drugi Atheist formą szczytową DM, kandydatura Mołbid Angej (czy jakoś tak...) odrzucona ze śmiechem
- (...)

A wszystko to jest ultymatywną, niepodważalną prawdą zrodzoną w odmętach obiektywnego gustu, to ucieleśnienie zasady "pokory do zjawisk, artystycznych w szczególności, a nie tylko klepania w kółko o sobie i z punktu widzenia swoich najczęściej chujowych upodobań i uprzedzeń.". Tak wygląda ...uwaga... PRAWDA!!!!!!!!!!!!!! I cóż my maluczcy mamy powiedzieć, jak tu PRAWDĘ obalić skoro PRAWDĄ jest??? Impossible. Możemy tylko w akcie skruchy walnąć chóralnie - AMEN!
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
vulture

25-11-2008, 09:24

w tym wypadku, zgadzam sie z przedmówcami."gust obiektywny" to nonsens.

a tak by the way;zekke to ostatni (poza mną oczywiście) który nie został tutaj wrzucony do pralki :lol:
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

25-11-2008, 09:26

to on nie slucha Comus?? jaki huj

;D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

25-11-2008, 09:39

jester pisze: - klasyk rocka Queen -> niesłuchalna gejnia dla nieosłuchanych głuszców
nie ma w tym żadnej sprzeczności
Awatar użytkownika
Skaut

25-11-2008, 10:29

vulture pisze: a tak by the way;zekke to ostatni (poza mną oczywiście) który nie został tutaj wrzucony do pralki :lol:
Tobie podoba się ostatni Satyricon, więc pudło :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re:

25-11-2008, 10:35

Skaut_Kwatermaster pisze:
vulture pisze: a tak by the way;zekke to ostatni (poza mną oczywiście) który nie został tutaj wrzucony do pralki :lol:
Vulture nie zauwazyl ze pralka ostatnio sie popsuła :D opozycja do pralki podniosła dumnie głowe :lol: :lol: :lol:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

25-11-2008, 11:22

Riven pisze:to on nie slucha Comus?? jaki huj

;D
drip drip, froom joooo saaaginnnnn liip
vulture

Re:

25-11-2008, 11:32

Skaut_Kwatermaster pisze:
no,ja jako pierwszy zacząłem tutaj gderać że to jest pyszna plyta więc wychodzi na to że jednak ktoś inny zgubił u mnie proszek. :wink: :wink:
ODPOWIEDZ