Nie, miałem na myśli "jeszcze przed". Pierwsze stadium jest filisterskie, drugie afilisterskie doktrynersko, imago to media sententia. Najbardziej sensowne rozwiązanie zresztą.Necrotrup pisze: Miałeś chyba na myśli "którzy jak dla mnie są jeszcze w stadium larwalnym w tym poglądzie"?
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SATYRICON
Ja pierdolę, a co w tym jest trudnego i dziwnego??? Ot, zmodyfikowana i zracjonalizowana wersja opcji preferującej aflisterstwo z nałożonym wentylem bezpieczeństwa w postaci pojęcie nieostrego - inaczej po prostu nie można. Przecież to proste jak konstrukcja cepa. Bez tego wentylu dochodzi się do całkowitego absurdu. Najlepsze jest, że połowa krytykantów sama to stosuje w praktyce, tyle że o tym nie wie
Wyróbcie sobie spostrzegawczość, a sami zobaczycie. To łatwe. Mówię to bez złośliwości.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Bedziecie posiadac tyle doswiadczenia zyciowego i osluchania muzycznego co cytowany osobnik to zrozumiecie i... Sami wiecie- zrozumieciejester pisze: dodam tylko dla uczciwości, że też tak kiedyś myślałem oni - tyle, że oczywiście ten pogląd w ogóle się nie sprawdził... ja to rozumiem o tyle, że też tak myślałem . .
- Zenek
- weteran forumowych bitew
ROTFL co za kolo, co za bełkot, pięknejester pisze:Ale ci oponenci pierdolą, retyPomijając, że można się było po niektórych z góry spodziewać takich argumentów, dodam tylko dla uczciwości, że też tak kiedyś myślałem oni - tyle, że oczywiście ten pogląd w ogóle się nie sprawdził i bez mrugnięcia okiem pozwoli gloryfikować największych pajacy i to do absurdu, w imię niepohamowanego zachwytu afilisterstwem za wszelką cenę, bez weryfikacji jakości. Praktyka to już obaliła i konsekwentne trzymanie się tych wytycznych w szerszej skali jest po prostu idiotyczne a warunkowanie tego odpowiednim kontekstem "sytuacyjnym" też jest "w porządku" tylko i wyłącznie na papierze i w teorii, bo w byle umalowanym pajacu z siekierką (nawet z okresu prekursorstwa takich zachowań) można niby cenić to afilisterstwo, tyle że już praktycznie jest to śmieszne i żałosne. Jednymi słowy, elementarny zdrowy rozsądek (będący pojęciem nieostrym - prawda), w praktyce może być tamą i skutecznym odsiewem zupełnie idiotycznych absurdów (nawet przy przyjęciu - GENERALNE - jako reguły, ultymatywnej wartości afilisterstwa, tyle że z wyjatkami determinowanymi przez to własnie pojęcie nieostre - inaczej nie można). Dorośnijcie do tego może. Dlatego niekiedy dla własnego poczucia wolności od żenady wolę filistra w czapce z daszkiem od wymuszonych cymbalstw. Prowokacja też musi coś sobą prezentować, w praktyce. A że niektórzy tego nie rozumieją - będą bronić tej tezy do absurdu, ja to rozumiem o tyle, że też tak myślałem . Tyle, że to wsteczne i piekielnie doktrynerskie w sposób obrzydliwy. Ale nie mam ambicji tłumaczyć tego betonom, którzy jak dla mnie są jeszcze w stadium imago w tym poglądzie, takie pozbawione podstaw bujanie w teorii. Ale PRAKTYKA was zniszczy.

-
kmarmaz
- postuje jak opętany!
Pierwsze skojarzenie- Bareja.
Drugie- a co to- "nowomowa partyjna"?
Wszystko jasne ale skończ już z tym afilisterstwem.
Drugie- a co to- "nowomowa partyjna"?
Wszystko jasne ale skończ już z tym afilisterstwem.
- zekke
no i niedoczekalem sie odpowiedzi, pokazesz cos?Drone pisze:Tak, a czy moje posty wskazują na coś innego?zekke pisze:drone, ty tworzysz cos w jakiejkolwiek dziedzinie czy tylko postujesz na forum?
- beastov23
Ja też bym chętnie obadał.zekke pisze:pokazesz cos?
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- zekke
no kurwa wczesniej postowal 20 razy dziennie a teraz jak zamilkl, co jest panie drone?
- zekke
nie napiszesz ze jest tylko jeden wlasciwy gust (twoj) a reszta to brak dobrego smaku?
- brb
- postuje jak opętany!
w sumie wcinac miedzy wodke a zakaske sie nie powienienem, ale w przypadku hail of bullets zekke ma racje :dDrone pisze:Nie będę pisał o sobie na forum, od tego jest Maria K. A z tobą mi się specjalnie rozmawiać nie chce, zwłaszcza jak czytam te głupoty, co żeś powypisywał o HAIL OF BULLETS na przykład.
- zekke
tylko kto determinuje czy dane gowno mozna okreslic zjawiskiem artystycznym, ty? z pokora mam sluchac tych oklepanych i nudnych riffow zagranych jak z podrecznika 'i ty mozesz grac na gitarze' ? nie brales pod uwage tego ze to twoje upodobnia sa chujowe i ta plyta jest po prostu kurewsko sztampowa, nudna, przewidywalna, nieciekawa? zreszta twoje gadanie tutaj to cos jak lekcje pozycia malzenskiego prowadzone przez ksiedza ktory nie wkladal huja w otwory inne niz dupy ministrantow.Drone pisze:Nie zrozumiałeś. Właściwy gust to gust obiektywny, mój osobisty gust może być całkiem odmienny i wtedy też wymaga korekty. Trzeba się nauczyć podchodzić z pokorą do zjawisk, artystycznych w szczególności, a nie tylko klepać w kółko o sobie i z punktu widzenia swoich najczęściej chujowych upodobań i uprzedzeń.zekke pisze:nie napiszesz ze jest tylko jeden wlasciwy gust (twoj) a reszta to brak dobrego smaku?
- zekke
hahaha, wymiekles szybciej niz sie spodziewalem.
- hcpig
Uhhhh, świat wg "gustu obiektywnego":
- Rozmieniony na drobne Satyricon -> opus magnum zespołu
- klasyk rocka Queen -> niesłuchalna gejnia dla nieosłuchanych głuszców
- Cryptopsy w wersji melogejo podporządkowanej gustom metalcore'owców z grzywką szczytowym osiągnięciem grupy
- Czarny Album luźnią, miętką chujnią (nie to co nowe G'n'R)
- drugi Atheist formą szczytową DM, kandydatura Mołbid Angej (czy jakoś tak...) odrzucona ze śmiechem
- (...)
A wszystko to jest ultymatywną, niepodważalną prawdą zrodzoną w odmętach obiektywnego gustu, to ucieleśnienie zasady "pokory do zjawisk, artystycznych w szczególności, a nie tylko klepania w kółko o sobie i z punktu widzenia swoich najczęściej chujowych upodobań i uprzedzeń.". Tak wygląda ...uwaga... PRAWDA!!!!!!!!!!!!!! I cóż my maluczcy mamy powiedzieć, jak tu PRAWDĘ obalić skoro PRAWDĄ jest??? Impossible. Możemy tylko w akcie skruchy walnąć chóralnie - AMEN!
- Rozmieniony na drobne Satyricon -> opus magnum zespołu
- klasyk rocka Queen -> niesłuchalna gejnia dla nieosłuchanych głuszców
- Cryptopsy w wersji melogejo podporządkowanej gustom metalcore'owców z grzywką szczytowym osiągnięciem grupy
- Czarny Album luźnią, miętką chujnią (nie to co nowe G'n'R)
- drugi Atheist formą szczytową DM, kandydatura Mołbid Angej (czy jakoś tak...) odrzucona ze śmiechem
- (...)
A wszystko to jest ultymatywną, niepodważalną prawdą zrodzoną w odmętach obiektywnego gustu, to ucieleśnienie zasady "pokory do zjawisk, artystycznych w szczególności, a nie tylko klepania w kółko o sobie i z punktu widzenia swoich najczęściej chujowych upodobań i uprzedzeń.". Tak wygląda ...uwaga... PRAWDA!!!!!!!!!!!!!! I cóż my maluczcy mamy powiedzieć, jak tu PRAWDĘ obalić skoro PRAWDĄ jest??? Impossible. Możemy tylko w akcie skruchy walnąć chóralnie - AMEN!
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
vulture
w tym wypadku, zgadzam sie z przedmówcami."gust obiektywny" to nonsens.
a tak by the way;zekke to ostatni (poza mną oczywiście) który nie został tutaj wrzucony do pralki
a tak by the way;zekke to ostatni (poza mną oczywiście) który nie został tutaj wrzucony do pralki
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
nie ma w tym żadnej sprzecznościjester pisze: - klasyk rocka Queen -> niesłuchalna gejnia dla nieosłuchanych głuszców
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re:
Vulture nie zauwazyl ze pralka ostatnio sie popsułaSkaut_Kwatermaster pisze:Tobie podoba się ostatni Satyricon, więc pudłovulture pisze: a tak by the way;zekke to ostatni (poza mną oczywiście) który nie został tutaj wrzucony do pralki
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- zekke
drip drip, froom joooo saaaginnnnn liipRiven pisze:to on nie slucha Comus?? jaki huj
;D
-
vulture
Re:
no,ja jako pierwszy zacząłem tutaj gderać że to jest pyszna plyta więc wychodzi na to że jednak ktoś inny zgubił u mnie proszek.Skaut_Kwatermaster pisze:Tobie podoba się ostatni Satyricon, więc pudłovulture pisze: a tak by the way;zekke to ostatni (poza mną oczywiście) który nie został tutaj wrzucony do pralki