ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: ULVER
niedługo przeczytamy na forum, że tym kowerem napluli w twarz pozerom i maluczkim prostaczkom, którzy się nie znają na Czarnej Sztuczce
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Słychać, że cover "The Night Before" Lee Hazlewood'a został nagrany w innych zupełnie czasach (2002) niż "Childhood's End". Gdyby w tej wersji znalazł się na wspomnianej, bardzo dobrej zresztą płycie, odstawałby znacznie, jako najlepszy w zestawie. Ulver zapodział niestety "to coś" na swoich ostatnich wydawnictwach.
Powrotu do takich wokali w zespole oczekiwałbym w przyszłości, ale to raczej marzenie ściętej głowy.
Powrotu do takich wokali w zespole oczekiwałbym w przyszłości, ale to raczej marzenie ściętej głowy.
This is where everything goes backwards.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
wypierdolic anglika z zespolu ,zdjac czapke,napierdolic sie z fenrizem w norweskim lesie i wszystko winno wrócic na wlasne tory.
Panom z Emperor doradzalbym to samo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Tak byłoby nawet skuteczniej. Ci z Emperor raczej by na to nie poszli, ale tylko dlatego, że nie mieli Anglika w składzie. Jednak na dnie Garmca tli się jeszcze nadzieja.[V] pisze:zdjac anglika z zespolu ,napierdolic w czapke, wypierdolic fenriza w norweskim lesie i wszystko winno wrócic na wlasne tory.
This is where everything goes backwards.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dokładnie, garm się sprzedał, ja nie mam już cienia nadzieji że ten zespół wyda cos wartego uwagi. powinni zmienić nazwę na "cioty" i spierdalac ;ddzekke pisze:hajs z rociagnietych swetrow nie bedzie sie zgadzal = nigdy to nie nastapi.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
-
[V]
i tak nie wyjdzie.hcpig pisze:Ale wtedy nie wyjdzie dwójka HCS.[V] pisze:zdjac czapke

fajna czapka,nosilbym :D
oj krzysiek,nie ic ta droga,zblazowanej mlodziezy która slucha cipkowatej alternatywy,nosi apaszki ,siedzi obo siebie w starbaksie a ich apple notebooki przyslaniaja im polowe ryja. Potrzeba ci takich ludzi jak Daniel Cardoso,mlodych megalomanów,majacych dziewczyny na kazdym kontynencie,bogatych i aroganckich,którzy nagrywaja takie albumy jak Murder Nature ;))))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
v, jak spotkamy garma na koncercie to trzeba mu to powiedzieć prosto w oczy, gość się musi opamietac bo az wstyd biorac pod uwagę takie plyty jak perdition city albo lyckantropen:)
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Riven
- Kontakt:
-
[V]
nie wiem,akceptuje fakt,ze wszyscy sie zmieniaja,ludzie przechodza przez rózne zawirowania zyciowe,ale cos dziwnego sie dzieje z tym zespolem(jakkolwiek Childhood's End sobie bardzo cenie). Moze odwalilo mu jak sie rozstal z baba i sie boi ze nie bedzie mial za co utrzymac rodziny,trudno mi sobie wytlumaczyc te decyzje biznesowe via donate na ich stronie.ze niby fani maja slac im kase?Dziwnie to wyglda w kontekscie tak rozpoznawalnego zespolu,z takim dorobkiem.
W okresie Perdition czy Blood Inside to byla przejadzka kolejka góska z uzbrojonym ladunkiem nuklearnym,mieli wówczas ten skurwysynski power,chec dzialania i chcieli podpalic swiat.Pózniej zaczeli sie smucic i tak ciagna do dnia dzisiejszego.Troche szkoda,chcialbym uslyszec zywsza,bardziej energiczna muzyke w ich wykonaniu,bez tej placzliwej maniery wokalnej.
W okresie Perdition czy Blood Inside to byla przejadzka kolejka góska z uzbrojonym ladunkiem nuklearnym,mieli wówczas ten skurwysynski power,chec dzialania i chcieli podpalic swiat.Pózniej zaczeli sie smucic i tak ciagna do dnia dzisiejszego.Troche szkoda,chcialbym uslyszec zywsza,bardziej energiczna muzyke w ich wykonaniu,bez tej placzliwej maniery wokalnej.
- ultravox
No szkoda. Poszli w rejony, do których mnie za bardzo nie ciągnie. Nie są może takie złe te ich nowsze płyty, ale już mnie to nie ekscytuje, nie chce mi się tego słuchać. Sięgam po "Perdition City" albo po "Natterns Madrigal", z sentymentu po "Themes..." albo po dwójkę i to mi w zasadzie styka.
- Riven
- Kontakt:
Najsmutniejszy jest fakt, ze to byl kiedys naprawde wielki zespol - a cecha wielkich zespolow jest m.in. (choc nie zawsze) wszechstronnosc. Potrafili smucic i meczyc bule, ale robili to z klasa - takie Quick Fix of Melancholy to jedna z najsmutniejszych plyt jakie znam. Ale tam nie ma ani cienia ciotowania. Jest nostalgia i dol, ale z klasa. A to co zrobili na War of Roses to jakis jebany zart i pedalstwo. Nie sluchalem nic po tym albumie i nie zamierzam, chyba, ze ktos zaufany da znac, ze przestali sie cwelic :). Tak to niech sie gonia.
- ultravox
Cechą wielu wielkich zespołów jest to, że w pewnym momencie kończy się ich dobra passa i powstają płyty słabsze, albo wręcz przeraźliwie słabe ;) Nie ma chyba takich, którzy nagrywając płyty z dużą częstotliwością tworzą wyłącznie rzeczy wybitne. W najlepszym razie nie schodzą poniżej pewnego poziomu, ale to już zazwyczaj kosztem eksperymentów i prób poszerzenia dotychczasowej formuły. Ci najodważniejsi zazwyczaj popełniają największe błędy ;)
- Riven
- Kontakt:
ale to nie jest zaden eksperyment ani odwaga. to jest oportunizm I skok na tania kase w swietle koniunktury, ktora jest oczywista dla kazdego kto ma konto na last.fm ;). gdyby to byla nieudana proba nagrania czegos nowego, to nie mialbym kompletnie nic przeciwko.