mniej więcej taki też mamMaleficio pisze:cos mi sie wydaje, ze Maria ma stosunek do Satyra mniej wiecej taki jak Prezydent do Lecha W.
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON
- Maleficio
- Kontakt:
bo tobie sie nie podoba ze wyszli z lasu i porzucili maczugi i topory:)Scaarph pisze:mniej więcej taki też mamMaleficio pisze:cos mi sie wydaje, ze Maria ma stosunek do Satyra mniej wiecej taki jak Prezydent do Lecha W.
- Scaarph
e, nie. powód jest inny.Maleficio pisze:bo tobie sie nie podoba ze wyszli z lasu i porzucili maczugi i topory:)Scaarph pisze:mniej więcej taki też mamMaleficio pisze:cos mi sie wydaje, ze Maria ma stosunek do Satyra mniej wiecej taki jak Prezydent do Lecha W.
edit: tym bardziej, że spójrz, ile spermy już wylałem nad nowym darkthrone
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Skaut, litosci.....
naprawde nie rozumiem czemu tak wszystkim przeszkadza, ze blackmetalowiec zamienil sie w rockmana. przeciez zawsze grali rocka.
naprawde nie rozumiem czemu tak wszystkim przeszkadza, ze blackmetalowiec zamienil sie w rockmana. przeciez zawsze grali rocka.
this is a land of wolves now
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Też nie czaję, tym bardziej że ostatni Satyricon to naprawde dobry album.Riven pisze:Skaut, litosci.....
Poza tym to wszystko przecież rock"n"roll, nie?
- Scaarph
mi na ten przykład to akurat nigdy nie przeszkadzałoRiven pisze:
edit: a nie, czekaj, właśnie zaczęło
Ostatnio zmieniony 13-11-2008, 15:58 przez Scaarph, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skaut
ale ja nigdzie nie napisałem , że to źle - czytaj ze zrozumieniemRiven pisze:Skaut, litosci.....
akurat w tym blackmetalowym wydaniu nie widzę w takim podejściu nic złego. Satyr od zawsze wiedział doskonale co chce robić ze swoją muzyką i za to należy mu się wielki plus (zaraz wpadnie Marian i napisze znow, że Satyr chciał tworzyć muzyczke dla dzieciaczków z zielonymi plecaczkami, ale ja już zawczasu odpowiem: "zieeeeew"
Coś tam było! Człowiek!
- Maleficio
- Kontakt:
Re:
chyba nie bierzesz tego co on pisze na powaznie? Dla niego plyta roku to Metallica, wiec chyba to jasne, ze chlop sobie jaja robi w stylu dlugopisaSkaut_Kwatermaster pisze:Riven pisze: (zaraz wpadnie Marian i napisze znow, że Satyr chciał tworzyć muzyczke dla dzieciaczków z zielonymi plecaczkami, ale ja już zawczasu odpowiem: "zieeeeew")
- Riven
- Kontakt:
wlasnie tez tak myslalem, ale to chyba jednak nie sa zarty. przykre.
- Riven
- Kontakt:
Czy wymalowany Satyr z Nemesis Divina to prawdziwy Satyr, ktory nikogo nie udawal, ktory nie chcial na nikim wywierac wrazenia? Czy Satyr w okularach i skorze to juz Satyr nieprawdziwy? Dlaczego?
-
vulture
Dawno nie było albumu którego słuchałbym tak zawzięcie i z którego czerpałbym taką przyjemność.
PŁYTA ROKU
na kolana
PŁYTA ROKU
na kolana
- Scaarph
Re: Re:
wiesz... właśnie sam się przyznałeś, że robisz dokładnie to samo co mariaMaleficio pisze:chyba nie bierzesz tego co on pisze na powaznie? Dla niego plyta roku to Metallica, wiec chyba to jasne, ze chlop sobie jaja robi w stylu dlugopisaSkaut_Kwatermaster pisze:Riven pisze: (zaraz wpadnie Marian i napisze znow, że Satyr chciał tworzyć muzyczke dla dzieciaczków z zielonymi plecaczkami, ale ja już zawczasu odpowiem: "zieeeeew")
-
vulture
100% powagi.Drone pisze:To tak urosła u Ciebie czy żart to?vulture pisze:Dawno nie było albumu którego słuchałbym tak zawzięcie i z którego czerpałbym taką przyjemność.
PŁYTA ROKU
na kolana
nigdy sie nie spodziewałem że napisze coś takiego o płycie SATYRICON.
- twoja_stara_trotzky
a ja w życiu bym się nie spodziewał, że w momemncie, gdy nowe płyty wydadzą Satyricon, Darkthrone i Taake, to najlepsza z nich będzie ta ostatnia 
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
HELNORSK SVARTMETALL!!!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Wiesz na czym polega tu zasadnicza różnica w odbiorze? Na trwałości wizerunku. Wizerunek Mansona jaki jest taki jest, ale się nie zmienia zbytnio wraz z upływem czasu. To mu dodaje wiarygodności. Natomiast Satyr zmieniając kilkakrotnie image swój i zespołu (m.in. Satyr-Leśny [DMT, TS], Satyr-Blackmetalowy [ND], Satyr-Awangardowy [RE, M], Satyr-Metalowo-Rockowy [V, N,D], Satyr-Z-Łańcuchem-Na-Szyi-w-Skórze-i-okularkach [TAoN]) spowodował, ze odbiorca jego twórczości (jako cąłości) moze mieć problem ze zidentyfikowanie, ktory z tych wizerunków jest "prawdziwy" - cokolwiek by to nie znaczyło. A, że odbiorca pragną specyficznego wizeruku i specyficznego produktu... no cóż. Stąd te poszukiwania i zmiany.Maria Konopnicka pisze: Nie twierdzę, że wizerunek jest czymś złym - wystarczy spojrzeć na wspomnianego Mansona, w jego pozie pewnie też nie ma nic naturalnego, ale jednocześnie jest w tym jakieś szaleństwo i artystyczna ekspresja. Image Satyra zajeżdża wizerunkiem pedałkowatego dresiarza, który sprowadza samochody z Niemiec i rwie głupkowate laski na dyskotekach pod Radomiem. Może Wam się to podoba, ale mnie to zupełnie nie przekonuje - szczególnie w wykonaniu kapeli, która kiedyś tak dużo dla mnie znaczyła. Ale to nieważne - ważna jest muzyka, jeśli nowa płyta mi się spodoba to sam kupię sobie takie ciemne okulary (skórę już mam) i zacznę zaczesywać włosy do tyłu. Tyle, że po kawałku, który usłyszałem szanse są raczej niewielkie.
Co zaś do samej płyty - jest całkiem fajna, ale zbyt mi przypomina poprzednie. Jest zbyt przewidywalna. Ot, w sam raz do puszczenia przy odkurzaniu, albo do auta...
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- hcpig
Re: Re:
Zakrztusiłem się.Maria Konopnicka pisze: Coś w tym jest - zawsze pozerstwo Nergala mnie śmieszyło, a dziś faktycznie Satyra postawiłbym obok niego. Typowy produkt dla nastolatków, którzy mają w sobie zbyt dużo homoseksualnych skłonności by zachwycać się Dodą.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- twoja_stara_trotzky