ONDSKAPT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: ONDSKAPT
Dobrze, że tylko 41, może będzie się dało tego słuchac za jednym posiedzeniem a nie na raty, tak jak o jakies 15 minut za długiej, dwójki.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Dobre, dużo słabsze niż jedynka, dużo lepsze niż dwójka, proste jak kij.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Dwójka ma tę jedną wadę, że końcówka (wszystko po interludium) po prostu nie pasuje stylistycznie do reszty. Mogliby wydać to oddzielnie jako MCD i byłoby ok. Natomiast reszta jest świetna, no ale to już wiadomo - kwestia gustu.Morph pisze:dużo lepsze niż dwójka
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
- brb
- postuje jak opętany!
dwie poprzednie mnie nie ruszaly i z ta jest tak samo. fajne momenty, czasem wokale, ale ogolnie kazda plyta strasznie mnie nudzi. nie rozumiem spustow niektorych uzytkownikow
-
Re:
he,he jak sluchalem ostatniego OFERMOD mialem podobne odczucia.poprawne i wymuskane.Skaut pisze:ale to wszystko poprawne i wymuskane...
az tak zle z tym nowym ONDSKAPT?

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
W sumie to się mogę pod tym podpisac.brb pisze:dwie poprzednie mnie nie ruszaly i z ta jest tak samo. fajne momenty, czasem wokale, ale ogolnie kazda plyta strasznie mnie nudzi. nie rozumiem spustow niektorych uzytkownikow
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- twoja_stara_trotzky
szczerze mówiąc, to ta nowa płyta jest po prostu CHUJOWA. nawet słabsza od Ofermod. generalnie wszystkie te kapelki należałoby zaorać.
- hcpig
- twoja_stara_trotzky
flaki z olejem + melodyjne tremolo + plastik kompletny
-
- zaczyna szaleć
Bez przesady..Heresi jest zajebiste,Ofermod,Watain,Funeral Mist to ....hm ...plastik?twoja_stara_trotzky pisze:flaki z olejem + melodyjne tremolo + plastik kompletny
- Block69
- zahartowany metalizator
Ino co ma wspólnego ONDSKAPT z FUNERAL MIST ? Przeca to przy tym kupa jest.
Nowej płyty nawet nie tykam jak poprzednie mi sie nie podobały.
Nowej płyty nawet nie tykam jak poprzednie mi sie nie podobały.
PENIS METAL
-
- zaczyna szaleć
nie..nie. nie wiem co Trotzky ma na myśli pisząc "wszystkie"
bo jeśli chodzi mu o tzw. religijny(swoją drogą co za chora nazwa) BM to FM chyba tez się kwalifikuje?
Ale pewnie się mylę ..to sorry ...zresztą pije sobie jakiś nowy wynalazek białostockiego polmosu to może już mam urojenia...
bo jeśli chodzi mu o tzw. religijny(swoją drogą co za chora nazwa) BM to FM chyba tez się kwalifikuje?
Ale pewnie się mylę ..to sorry ...zresztą pije sobie jakiś nowy wynalazek białostockiego polmosu to może już mam urojenia...
- Skaut
generalnie strasznie mi ten nowy Odnskapt przypomina Setherial z okresu Endtime Divine. O ile poprzednia była naprawde niezła z zajebistym klimatem i takim, swego rodzaju, nieokiełznanym bestialstwem, tak na nowej bestialskiego pierwiastka już nie ma, dostajemy wszystko poprawne skrojone, na domiar złego w "wyprasowanej koszuli", bleh.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
Ofermod, Ondskapt, Nefandus, Malign - nie mówię, że to źli muzycy, popełniali też niezłe materiały (często pod inną banderą), ale wszystkie te zespoły łączy to, o czym pisałem powyżej.haath pisze:Bez przesady..Heresi jest zajebiste,Ofermod,Watain,Funeral Mist to ....hm ...plastik?twoja_stara_trotzky pisze:flaki z olejem + melodyjne tremolo + plastik kompletny
Funeral Mist i Watain to jednak inna loga. Heresi to inne granie.
- twoja_stara_trotzky
Marian, na serio uważasz, że Odskampt to ta sama liga co Funeral Mist czy Watain?
- Morph
- Kontakt:
Jedynka Ondskapt to płyta równie dobra co Maranatha i ustępująca ledwo ze 3 kroki Salvation, ale za to lepsza niż wszystkie czy Watainy do kupy zebrane. Dwójka to już zwykła przyzwoita krążka.
- twoja_stara_trotzky
Maria Konopnicka pisze:Nie, uważam, że ONDSKAPT to ta sama liga co FUNERAL MIST, ale nie ta same co WATAIN. WATAIN to liga niżej.
nie mam więcej pytań wysoki sądzie.
- Morph
- Kontakt:
Jeszcze obok tego Mortuus Orcivus i Merrimack dorzućDrone pisze:FUNERAL MIST = MARDUK (obecny) > WATAIN > HERESI = MORTUUS > MALIGN > OFERMOD > ONDSKAPT

- twoja_stara_trotzky
jestem w stanie się zgodzić.