SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
535

Re: SARS-CoV-2

09-05-2020, 01:17

RippingHeadache pisze:
09-05-2020, 01:05
Medard pisze:
08-05-2020, 23:48
Tak, ale działalność tej osoby nie jest jakoś mega dochodowa, więc nie narzeka na wsparcie.
Są biznesy i biznesiki, a ona ma mały ten biznesik.
Dokładnie. Przy samozatrudnieniu zwolnienie ze składki ZUS, 2080 postojowego (można prawdopodobnie dostawać przez 3 miesiące) i bezzwrotna pożyczka 5000 to nie jest wcale mała pomoc. Jedyny problem jest taki, że urzędy coś nie chcą tych pożyczek przyznawać, a nawet nie chcą rozpatrywać wniosków składanych elektronicznie.
Sytuacja jest wyjątkowa, nikt działalności złośliwie nikomu nie ograniczał. Tymczasem kraje, które opanowały w miarę pandemię szykują się na jej drugą falę. Jeszcze może być "wesoło"...
Czyli rozumiem, że dorosłe towarzystwo w tym kraju wyliczone jest do miesiąca, a może nawet do tygodnia? Wszystko idzie na przelew? No kurwa, nawet ja nie jestem w stanie tyle przepić. Panowie, ja jednak myślę, że prawda leży tradycyjnie gdzieś po środku. Oni wiedzą, że muszą skierować kasę do większego elektoratu, nie ma czasu na rozpoznanie sytuacji, więc walą na oślep. I jest tak jak z pińcet plus. Dostaje biznesmen, dostaje pani Renata z trójką i mężem birbantem, a pani Asia samotnie wychowująca nie dostaje. Państwo z gówna. z gówna za które trzeba będzie zapłacić.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-05-2020, 11:02

Poradnik dlaczego nie powinno sie wrecz nosic "kaganca+" i jak pisiory robia ludzi w chuja. Obejrzec i wyjebac te szmaty do smietnika.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

10-05-2020, 11:14

People, take off your masks before you really make yourself sick!
Except for healthcare providers and when in high-risk venues, no one should be wearing a mask.
Most masks are quite unhealthy and some are even disease-promoting—Here’s why!
http://thehealthcoach1.com/?p=7598
Awatar użytkownika
Triceratops

10-05-2020, 11:21

No ale nasi forumowi experci nam wyjasnili dlaczego pisiory sie nie myla i trzeba nosic te kagance
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

10-05-2020, 11:30

SODOMOUSE pisze:
10-05-2020, 11:14
People, take off your masks before you really make yourself sick!
Except for healthcare providers and when in high-risk venues, no one should be wearing a mask.
Most masks are quite unhealthy and some are even disease-promoting—Here’s why!
http://thehealthcoach1.com/?p=7598
Te wszystkie strony o 5G są robione na dokładnie tym samym schemacie
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-05-2020, 11:32

Wszystko jest robione dokladnie na tym samym schemacie, od tego sa schematy w koncu. Twoj argument tez jest zrobiony dokladnie na tym schemacie.
woodpecker from space
Pacjent

10-05-2020, 11:36

Triceratops pisze:
10-05-2020, 11:21
No ale nasi forumowi experci nam wyjasnili dlaczego pisiory sie nie myla i trzeba nosic te kagance
Oni pokazują nam wszystkim jak cienka jest granica między nienawiścią a zaufaniem do PiS, a stamtąd już bardzo blisko do miłości. Strach pomyśleć co tu będzie się działo gdy PiS rzuci na rynek antyCovidową szczepionkę i dojdzie do gettoizacji niezaszczepionych oraz ich odizolowania od fanatyków iniekcji. Żywy pomnik Jarosława na forum?! To jest możliwe!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

10-05-2020, 11:37

To nie jest argument, tylko stwierdzenie faktu, że widzę już którąś stronę dotyczącą teorii spiskowych stworzoną na tym samym wzorze
Awatar użytkownika
Triceratops

10-05-2020, 11:38

Ja z checia oddam swoje kartki szczepionkowe zainteresowanym podwojnym a nawet potrojnym sczepionkowym bezpieczenstwem. Wymienie je na kartki na alkohol, fajki i mieso. Oferty na priv.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

10-05-2020, 11:41

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
To nie jest argument, tylko stwierdzenie faktu, że widzę już którąś stronę dotyczącą teorii spiskowych stworzoną na tym samym wzorze
Wiekszosc blogow na wordpresssie, blogspocie i roznych innych witrynach sa tworzone na gotowych wzorcach, formularzach, tematach itp. Nie ma tu nic tajemniczego. Jesli tak to rzeczywiscie stwierdziles fakt, tylko co on ma do zawartosci? Jezeli zalozysz sobie bloga "Swiat bez konca" na takiej platformie to z automatu twoj blog to bedzie foliarstwo i teorie spiskowe?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

10-05-2020, 11:50

Triceratops pisze:
10-05-2020, 11:41
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Wiekszosc blogow na wordpresssie, blogspocie i roznych innych witrynach sa tworzone na gotowych wzorcach, formularzach, tematach itp. Nie ma tu nic tajemniczego. Jesli tak to rzeczywiscie stwierdziles fakt, tylko co on ma do zawartosci? Jezeli zalozysz sobie bloga "Swiat bez konca" na takiej platformie to z automatu twoj blog to bedzie foliarstwo i teorie spiskowe?
Nie wiem, czy robiłeś kiedyś bloga na wordpressie, ale rzecz w tym, że tam jest mnóstwo wzorów. Z jakiegoś powodu jednak widzę już któryś raz, że akurat te strony związane z teoriami spiskowymi mają w zdecydowanej większości ten sam, jeden wzór, którego nie widziałem nigdzie indziej. Tak więc tak, gdy go widzę, zapala mi się czerwone światło. Analogicznie: w świecie muzyki pojawił się nie tak dawno nowy podgatunek, który wzbudził trochę kontrowersji. Nagle powstała masa projektów pod różnymi nazwami i z różnymi tytułami utworów, okładkami itd, ale muzyka była z grubsza taka sama. Wkrótce okazało się, że za wszystkimi tymi projektami stał jeden człowiek. Historia prawdziwa, a domniemany gatunek nazywa się comfy synth.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-05-2020, 11:59

Robilem, na poczatku nie bylo zadnego template do wyboru z tego co pamietam i wszystkie niemal wygladaly identycznie poza tapeta w tle i ornamentami. No ale ok, nie bede sie spieral, ja np tego foliarskiego template jeszcze nie widzialem, niech ci bedzie, jezeli ci to poprawi humor. W kazdym razie sytuacja w Houston bez zmian, wszyscy sie ciagle gapia na palec.
woodpecker from space
Pacjent

10-05-2020, 12:35

Obrazek
Młodzi, niezależni, samodzielnie myślący, przeciwnicy obecnego reżimu, spacyfikowani przez PiSowską władzę, o czym nie wiedzą... :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

10-05-2020, 13:05

Pokaż pacjent jak popierdalasz bez maseczki po swoim pueblo. Chciałbym cię zobaczyć w akcji i przekonać się jak bardzo jesteś niespacyfikowany.
Awatar użytkownika
Hatefire

10-05-2020, 13:08

Pewnie jest JP 80% bo jednak trochę się boi.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

10-05-2020, 13:50

Ale co za problem chodzić bez maseczki?
Zgodnie z tzw. prawem wystarczy powiedzieć, że ma się choroby układu oddechowego, żadne zaświadczenia nie są wymagane.

Wczoraj byłem w lesie bez żadnej maski, zabieram tylko do sklepu albo innego podobnego przybytku.

Ciekawa sytuacja z milicją była taka, że pojechaliśmy najpierw pod jedno muzeum, takie chaty w lesie, było zamknięte a wejście zalepione taśmą, chwilę zastanawiamy się czy wbijać, ale przejeżdża milicja, więc rezygnujemy, kręcimy się chwilę po terenie, a oni zajeżdżają z bocznej drogi, pewnie gotowi na mandat, ale widzą, że nie weszliśmy na teren, więc odjechali bez wysiadania.

To poszliśmy do lasu obok, susza niesamowita jak na taką porę roku.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

10-05-2020, 14:14

Medard pisze:
Ale co za problem chodzić bez maseczki?
Dla mnie żaden. To nasz wszech kolega struga bohatera.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

10-05-2020, 14:22

Medard pisze:
Ciekawa sytuacja z milicją była taka, że pojechaliśmy najpierw pod jedno muzeum, takie chaty w lesie, było zamknięte a wejście zalepione taśmą, chwilę zastanawiamy się czy wbijać, ale przejeżdża milicja, więc rezygnujemy, kręcimy się chwilę po terenie, a oni zajeżdżają z bocznej drogi, pewnie gotowi na mandat, ale widzą, że nie weszliśmy na teren, więc odjechali bez wysiadania.
Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.
Awatar użytkownika
Medard

10-05-2020, 14:29

Urzekła mnie ta historia Karkasonie.

Cała sprawa w tym, że byliśmy bez żadnych maseczek na pyskach i się o to nie czepiali, a za wejście na teren, który normalnie jest dostępny dla wszystkich,
a teraz został oklejony taśmą, byłby mandacik.

U nas nie potrafią nawet ograniczeń wprowadzić, żeby to było trochę spójne i chociaż udawało sensowne.
Die Welt ist meine Vorstellung.
dcd
postuje jak opętany!

10-05-2020, 14:55

Pies też człowiek. Chyba że trafi się chuj-służbista to mandat murowany.
Dziś na luzie rowerkiem paręnaście km po okolicy. Mijana policja nawet nie obejrzała się za mną jadącym bez kagańca.
Zablokowany