Skrzyżowanego z Bauhaus. :)twoja_stara_trotzky pisze:
tu więcej black metalu :D
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MGŁA
Baton pisze:A gdzie padło?est pisze:Czekałem aż w tym temacie padnie słowo "transgresja". Teraz mogę spokojnie obejrzeć film.
twoja_stara_trotzky pisze:no właśnie dla mnie w tej MUZYCE nie ma black metalu, tam są melodyjki, są dość tandetne aranże, jest jakiś dziwny gotycki posmak (w złym wydaniu), ale nie ma black metalu. dysonansu, hałasu, transgresji, brudu, transu... no nie ma. ta płyta jest po prostu miła, ładna i przyjemna. i taka ostrożna, że aż boli.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To który muminek zrobi numer z wajnylem mgła ala wajnyl ghost opus e. czyt. spalon und obszczany?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
no właśnie miałem wspomnieć o Watain, bo dla mnie fenomenem jest to, że te same osoby, które pod niebiosa wynoszą Mgłę, jebią na Watain, który, chociaż też poszedł w melodię, to ma w sobie cały czas pięć razy więcej chamstwa, pierwotnego pierdolnięcia i zwykłego metalowego brudu.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Albo melodyjki albo chamstwo i pierdolnięcie. Proste.
-
- postuje jak opętany!
Dla mnie Watain to kapelka która chciała by siać zło, no ale im nie wychodzi, bo tam gdzie Watain rzuca ziarno, tam wspomniane Katharsis sypie garścią. Mgła nie ma wiele wspólnego z tymi zespołami. M. to taki Varg, nasz polski skald:) i zajebiście się sprawdza w swojej estetyce.
- twoja_stara_trotzky
no w KSM zajebiście, ostatni split z IW mistrzowski :D
-
- postuje jak opętany!
Dziwnym nie jest.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Różne cele = różne środki. No bo niby na którym materiale Mgła "siała zło"? Czy to na sposób Katharsis (siara w katakumbach) czy Watain (kolorowy lunapark). Tam ortodoksyjnego diabelstwa było tyle co kot napłakał i w KSM też za dużo go już nie ma.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Trotzky, rozumiem że WHTN Ci zdecydowanie nie podszedł, tak jak wcześniej pisałem - gdyby ta płyta się wszystkim podobała to by znaczyło, że jest coś z nią nie teges. No ale zadzwia mnie ilość Twoich wpisów na jej temat, ja jebie, powtarzasz się okrutnie. Ty już nawet w innych tematach najeżdzasz na nową Mgłę. To nie jest normalne i to widać. Mnie jak się płyta nie podoba to pisze o niej raz czy kilka razy ale nie kilkadziesiąt ! powtarzając te same ( moim zdaniem słabe ) argumenty.
MASZ KOMPLEKS MGŁY ;)
MASZ KOMPLEKS MGŁY ;)
-
- weteran forumowych bitew
Aha, rzeczywiście... wladze poznawcze mnie zawodzą od zmęczenia i choroby. Głupie wiosenne przeziębienia.est pisze:Baton pisze:A gdzie padło?est pisze:Czekałem aż w tym temacie padnie słowo "transgresja". Teraz mogę spokojnie obejrzeć film.twoja_stara_trotzky pisze:no właśnie dla mnie w tej MUZYCE nie ma black metalu, tam są melodyjki, są dość tandetne aranże, jest jakiś dziwny gotycki posmak (w złym wydaniu), ale nie ma black metalu. dysonansu, hałasu, transgresji, brudu, transu... no nie ma. ta płyta jest po prostu miła, ładna i przyjemna. i taka ostrożna, że aż boli.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- twoja_stara_trotzky
ja ci tu kurwa koniunkturę u wszystkich gimnazjalistów nakręcam, a ty jeszcze marudzisz?!Sova pisze:Trotzky, rozumiem że WHTN Ci zdecydowanie nie podszedł, tak jak wcześniej pisałem - gdyby ta płyta się wszystkim podobała to by znaczyło, że jest coś z nią nie teges. No ale zadzwia mnie ilość Twoich wpisów na jej temat, ja jebie, powtarzasz się okrutnie. Ty już nawet w innych tematach najeżdzasz na nową Mgłę. To nie jest normalne i to widać. Mnie jak się płyta nie podoba to pisze o niej raz czy kilka razy ale nie kilkadziesiąt ! powtarzając te same ( moim zdaniem słabe ) argumenty.
MASZ KOMPLEKS MGŁY ;)
-
Kurde, odkąd wstałem jakieś 2 godziny temu to kręci mi się w głowie. Wyspałem się, odpocząłem, nie piłem, a czuję się fatalnie. Może to od czytania tych głupot.Baton pisze:Aha, rzeczywiście... wladze poznawcze mnie zawodzą od zmęczenia i choroby. Głupie wiosenne przeziębienia.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
no i dlatego czekałem z komentarzem dotyczących twoich wpisów aż sprzedam połowe nakładu ;)twoja_stara_trotzky pisze:ja ci tu kurwa koniunkturę u wszystkich gimnazjalistów nakręcam, a ty jeszcze marudzisz?!Sova pisze:Trotzky, rozumiem że WHTN Ci zdecydowanie nie podszedł, tak jak wcześniej pisałem - gdyby ta płyta się wszystkim podobała to by znaczyło, że jest coś z nią nie teges. No ale zadzwia mnie ilość Twoich wpisów na jej temat, ja jebie, powtarzasz się okrutnie. Ty już nawet w innych tematach najeżdzasz na nową Mgłę. To nie jest normalne i to widać. Mnie jak się płyta nie podoba to pisze o niej raz czy kilka razy ale nie kilkadziesiąt ! powtarzając te same ( moim zdaniem słabe ) argumenty.
MASZ KOMPLEKS MGŁY ;)
teraz juz możesz spokojnie napisać, że kochasz ten album.
- twoja_stara_trotzky
nie mogę, czekam, aż Aspa sprzeda połowę teraz :D