PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: PHIL ANSELMO & THE ILLEGALS

16-07-2013, 19:57

Drone pisze:
[V] pisze:Drone/Plastek jaki ustosunkowujecie sie do tego co robiła PANTERA? w sumie nie przupominam sobie waszych opinii na temat tego zespołu...
Sprawa jest prosta:

Cowboys > Vulgar => Far Beyond > reszta
lekka korekta i tak powinno byc ok,
Vulgar => Cowboys > Far Beyond > reszta

no nawet jestem sklonny postawic znak rownosci miedzy 2 pierwszymi
woodpecker from space
[V]
mistrz forumowej ceremonii

16-07-2013, 19:58

kolejny który nie docenia wielkości southern trendkill:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops

16-07-2013, 20:01

trudno doceniac cos czego nie ma :)
woodpecker from space
[V]

16-07-2013, 20:02

nie załamuj mnie apaszkowy potworze:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops

16-07-2013, 20:03

vielki to jest vulgar i ew kowboje, reszta jest juz sredniowielka :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

16-07-2013, 20:06

"Far Beyond" też jest wielki.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Triceratops

16-07-2013, 20:07

Triceratops pisze:
Drone pisze: Zwierzęcy ryk to jest na trójce WARPATH :)
tu sie akurat zgodze, malo kto tak ryczal jak digger

btw przypomnial mi sie w kwestii zwierzecych rykow Patrik Wirén, ex wokalista thrashowego Midas Touch jezeli ktos pamieta.......jego otwarcie na debiucie Misery Loves Co. w My Mind Still Speaks niezmiennie mnie miazdzy.....to niewinne cykanie i nagle wpada to zwierze...

tak swoja droga doskonala plyta, smialo mozna postawic obok Optimum Wound Profile, takie I Wanna Kiss Your Boots wysadza z butow
woodpecker from space
Maria Konopnicka

16-07-2013, 21:35

Drone pisze: Po prostu kocham "Cowboys From Hell". Zrobili coś zupełnie unikalnego na tej płycie.
Moim zdaniem dokładnie to samo można powiedzieć o ich kolejnych trzech płytach. Najważniejszą, najoryginalniejszą i najbardziej przełomową, być może też najlepszą jest pewnie "Vulgar". Ja na dziś najbardziej cenię "The Great Southern Trendkill", ale uważam, że poziom tego albumu i poprzedzających go trzech płyt jest tak zbliżony, że być może jutro zmienię zdanie i będę miał innego faworyta :)
Awatar użytkownika
Triceratops

17-07-2013, 09:43

No coz, aby polozyc kres sporom toczonym w temacie miedzy forum a dwoma trollfesorami, postanowilem wniesc troche trzezwego i obiektywnego osadu bez znamion zadnej reaktywnosci w ten temat. Obsluchalem to tyle razy ile sie dalo. A nawet wiecej, bo tak naprawde wiele sie nie da.
Wnioski: muzycznie jest to zero, powtarzany do znudzenia ten sam motyw a wlasciwie jego brak, bo trudno monotonna i bezrozumna napierdalanine na jedno kopyto skladajaca sie z ogranych do znudzenia i wyswiechtanych zagran a'la pozna Pantera nazwac jakims motywem. Cala ta "muzyka" jest jedynie tlem do beznamietnych, na te sama pseudoagresywna modle, silowych wrzaskow Phila bez zadnego zamyslu melodycznego chocby w ulamku procenta. Phila, jakby nie patrzec faceta, ktory jednak przeciez keidys robil z glosem rozne rzeczy i byc moze potrafi ale wyglada na to, ze jezeli ktos czegos nie skomponuje dla niego to wychodzi slabizna o znamionach gownianosci.
Osobista refleksja jest taka, ze Phil kiedy doszedl do sciany agresji i brutalizacji z ostatnia plyta Pantery, po latach postanowil sprawdzic, czy za sciana cos jeszcze jest, i niestety ulegl zludzieniom, ze cos tam jest choc tak naprawde nic nie ma, pewnie znowu wszystko przez te narkotyki.

Moja druga, dosc pozytywna refleksja jest to, ze to jednak wspaniale jest, ze tak przecietne, aby nie powiedziec gowniane plyty znajduja swoich amatorow i wyznawcow, dajac im ekwiwalent intelektualnego kawioru w postaci kozich bobkow a oni sie tym gownem zajadaja dziwiac sie, ze nikt nie lubi kawioru a woli kartofle. Dzieki temu na swiecie jest mnostwo ludzi przekonanych o wyjatkowosci Nightwish, Him czy Philipa Anselmo i Illegalsow, ktorzy beda gotowi umierac niemal za swoje wyimaginowane teorie z poswieceniem godnym lepszej sprawy, choc z pewnoscia ta plyta do tych spraw nie nalezy.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

17-07-2013, 09:48

Od początku mam dokładnie takie samo zdanie o tej płycie, a jako że nie poświęciłem jej ani sekundy mojego cennego czasu przez resztę dnia będę się tytuował per "zwycięzca".
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Drone

17-07-2013, 10:07

Pisałem, że tu trzeba słuchacza wyrobionego - dla byle chłystka jest to rzeczywiście trudne do strawienia. Na tym poprzestańmy, nie warto by amatorzy (Bezduch, Triceps) nadawali ton temu wątkowi.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

17-07-2013, 10:09

Zbadałeś już konsystencję słojów na tym pieńku z okładki?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 10:28

Triceratops pisze:No coz, aby polozyc kres sporom toczonym w temacie miedzy forum a dwoma trollfesorami, postanowilem wniesc troche trzezwego i obiektywnego osadu bez znamion zadnej reaktywnosci w ten temat. Obsluchalem to tyle razy ile sie dalo. A nawet wiecej, bo tak naprawde wiele sie nie da.
Wnioski: muzycznie jest to zero, powtarzany do znudzenia ten sam motyw a wlasciwie jego brak, bo trudno monotonna i bezrozumna napierdalanine na jedno kopyto skladajaca sie z ogranych do znudzenia i wyswiechtanych zagran a'la pozna Pantera nazwac jakims motywem. Cala ta "muzyka" jest jedynie tlem do beznamietnych, na te sama pseudoagresywna modle, silowych wrzaskow Phila bez zadnego zamyslu melodycznego chocby w ulamku procenta. Phila, jakby nie patrzec faceta, ktory jednak przeciez keidys robil z glosem rozne rzeczy i byc moze potrafi ale wyglada na to, ze jezeli ktos czegos nie skomponuje dla niego to wychodzi slabizna o znamionach gownianosci.
Osobista refleksja jest taka, ze Phil kiedy doszedl do sciany agresji i brutalizacji z ostatnia plyta Pantery, po latach postanowil sprawdzic, czy za sciana cos jeszcze jest, i niestety ulegl zludzieniom, ze cos tam jest choc tak naprawde nic nie ma, pewnie znowu wszystko przez te narkotyki.

Moja druga, dosc pozytywna refleksja jest to, ze to jednak wspaniale jest, ze tak przecietne, aby nie powiedziec gowniane plyty znajduja swoich amatorow i wyznawcow, dajac im ekwiwalent intelektualnego kawioru w postaci kozich bobkow a oni sie tym gownem zajadaja dziwiac sie, ze nikt nie lubi kawioru a woli kartofle. Dzieki temu na swiecie jest mnostwo ludzi przekonanych o wyjatkowosci Nightwish, Him czy Philipa Anselmo i Illegalsow, ktorzy beda gotowi umierac niemal za swoje wyimaginowane teorie z poswieceniem godnym lepszej sprawy, choc z pewnoscia ta plyta do tych spraw nie nalezy.
No cóż, podsumujmy. Zwięzłe przedstawienie opinii na temat płyty. Odniesienie się do zarzutów oponentów jak i pojazd ich samych. Sakramentalne odniesienie do kupy. Na koniec podbudowanie własnego ego poprzez odniesienia do tego czego się samemu słucha, a czego inni "nie rozumią". Masterful w pigułce :D

Abstrahując od tego, że Triceps ma rację odnośnie tej płyty. Idę wytrzeć mleko spod nosa.
The madness and the damage done.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 10:40

Triceratops pisze:No coz, aby polozyc kres sporom toczonym w temacie miedzy forum a dwoma trollfesorami, postanowilem wniesc troche trzezwego i obiektywnego osadu bez znamion zadnej reaktywnosci w ten temat. Obsluchalem to tyle razy ile sie dalo. A nawet wiecej, bo tak naprawde wiele sie nie da.

Otóż to. Ci "wyrobieni słuchacze, Maria i drone wypisywali te swoje ejakulaty na temat ostatniego plastykowego Łatej i gównianego Corpus Christi, wyrobienie, nie ma co :D gdfyby chociaz popierdolil cos o Gorbaczowie albo o guscie obiektywnym, mogło by byc komicznie a tak jest tylko zalosnie.

Płytka jest przecietna i wymeczona, w dodatku nudna. anselmo brzmi tu najgorzej ze wszystkich swoich nagran.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Drone

17-07-2013, 10:44

Chłopcy, idźcie pograć w piłkę zamiast udawać, że już się golicie.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 10:49

dziwne, bo po sposobie twojego pisania mozna wywnioskowac, ze wlasnie gustujesz w malych chlopcach
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-07-2013, 10:54

Przecież to impotent, pozujący na nie wiadomo kogo, a w istocie zakompleksiona parówa. On nie jest w stanie gustować nawet w małych chłopcach, bo ma malutkie jajeczka i jeszcze mniejszego kutasika. Nie zdziwiłbym się ponad to gdyby był karyplem mającym mniej jak 180 cm, bo takie karły mają w 99% straszne kompleksy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops

17-07-2013, 10:59

Drone pisze:Pisałem, że tu trzeba słuchacza wyrobionego - dla byle chłystka jest to rzeczywiście trudne do strawienia. Na tym poprzestańmy, nie warto by amatorzy (Bezduch, Triceps) nadawali ton temu wątkowi.
Znowu pomyliles tematy, to nie jest temat "Tapczan", tu nie rozmawiamy o Sydney.
woodpecker from space
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

17-07-2013, 11:02

Plastek pisze:Przecież to impotent, pozujący na nie wiadomo kogo, a w istocie zakompleksiona parówa. On nie jest w stanie gustować nawet w małych chłopcach, bo ma malutkie jajeczka i jeszcze mniejszego kutasika. Nie zdziwiłbym się ponad to gdyby był karyplem mającym mniej jak 180 cm, bo takie karły mają w 99% straszne kompleksy.
ja mam mniej a nie mam kompleksów. co do reszty zgoda
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-07-2013, 11:06

No to piąteczka.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ