Nowa wersja Masterful (UPDATE)

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

Re: Nowa wersja Masterful (UPDATE)

09-04-2018, 20:18

Drone pisze:Doktore, ja bym nie ciął offtopów, nawet masywnych - to sól tego forum, nie ciąłbym awantur i przepychanek, natomiast ciąłbym chamskie podjazdy, zwykłe wyzwiska i napinki. Pytanie jest takie, co forum straci, gdy takie rzeczy się będzie wycinać. Moim zdaniem nic - teraz są wątki, których się nie da czytać, bo na jeden merytoryczny post przypada 5 z bluzgami.
I tyle na ten temat wystarczy.
Karkasonne

09-04-2018, 21:06

hcpig pisze:Oczywiście trzeba to wszystko wypierdolić. Co innego się pokłocić a co innego wylewać jakieś tony bluzgów, sam nie wiem czemu sam się dawałem wciągnąć w takie idotyzmy (temat o Dragon brrrrr - 10 lat leży nieskasowany, prośba Olo). A co do tego komu wolno więcej, różnica między Luckiem a takim Plastkiem jest taka że ten drugi poza różnymi dziwnymi zaczepkami produkował masę kontentu i w ogóle to był cool bro wymiatający w różnych dziedzinach. Kolego Lucek, załóż jakiś topik (bo założyłeś jakikolwiek przez te prawie 10 lat na forume?), napisz reckę, cokolwiek tylko zrozum nie nikt się tu nie trzepie pod posty z brzydkimi słowami - gimnazja WYGASZAMY.
Przeczytałem ten temat p Dragon, sroga jazda, jakby mi się wystarał ktoś na oczy. Najbardziej chyba mi się podobało, jak napisałeś ze z Dragona w wolfpacku się śmiali, a chwilempotem ze nie interesuje Cie co piszą w gazetkach.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

09-04-2018, 22:29

znowu forum sie tnie
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-04-2018, 23:51

Pisałem już nie raz i napiszę ponownie - osobiście uważam, że lepsze forum/temat gdzie każdego dnia/tygodnia pojawiają się pojedyncze posty mające merytoryczną wartość* zamiast lawiny wypowiedzi w której trudno coś sensownego wyłowić. Nie masz nic ciekawego albo niewiele do powiedzenia - nie pisz. Chcesz popyszczyć do innych - idź pod monopolowy na osiedlu. Przez te kilkanaście lat bycia moderatorem wielokrotnie ciąłem bez litości - niejeden wątek muzyczny stracił 2/3 objętości. Od kilku lat mam na to zdecydowanie mniej czasu. Wieczorami zamiast się bawić w takie rzeczy z reguły padam na mordę i nie przeszkadza mi w tym nawet fakt, że zbliżając się do końca czwartej dekady ziemskiej tułaczki zacząłem pochłaniać kawę. :)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________
* - dla niezorientowanych - odszukajta se na przykład wątek o MALEVOLENT CREATION i pierwszy z zamieszczonych tam postów użytkownika Sineater
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-04-2018, 08:57

hcpig pisze:Oczywiście trzeba to wszystko wypierdolić.
Kurwa ty masz cos z deklem? Przeszkadza ci to cos, placisz na to podatki, musisz dawac jesc, placisz alimenty? Zostalo napisane wiec niech wisi, nastepnym razem sie zastanowisz zanim cos pierdolniesz i zrobisz z siebie skonczonego kretyna. To nauczka i przestroga. Chcialbys sobie poruchac bez konsekwencji, nie ma tak latwo. Wezcie kurwa opanujcie te cenzorskie zapedy, bo odnosze wrazenie, ze kurwa komunizm w was siedzi gleboko i marzy wam sie powrot tych pieknych czasow. Informacja nie moze zginac, chyba, ze za horyzontem zdarzen.
woodpecker from space
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

10-04-2018, 09:02

fakty są takie, że większość moderatorów jest nimi tylko z nazwy. osobiście kiedyś ciąłem dużo, a teraz mi się średnio chce bądź nie mam czasu. biję się też w piersi, bo zamiast dawać przykład, sam się czasem wdaję w jakieś przepychanki, zwłaszcza kiedy jestem po 17 piwach.

druga sprawa, że kiedy widzę "dorosłe" osoby mające 2,3 czy 4 konta, nie piszące zwykle nic sensownego, ale pretensje ujawniające na każdym niemal kroku, to trochę mi się odechciewa, bo czuję się jak w przedszkolu. ponadto interesują mnie ostatnio głównie tematy pozamuzyczne i nie śledzę (w sumie nigdy nie śledziłem) wszystkich wątków muzycznych. nie znam jakiegoś zespołu, to nawet w taki temat nie wchodzę. siłą rzeczy wiele może umknąć w takim wypadku. kolejna sprawa to sens moderacji takich wątków jak onkologia i dowcipy/jaja.... a dzieją się tam czasem rzeczy nieprawdopodobne... itd. itd. :)

osobiście bym proponował, żeby kolega Sybir, który z tego co zauważyłem przejawia chyba największe chęci, ciął ile się da, wg własnego przekonania. oczywiście chodzi mi głównie o jakieś bluzgi zasrywające np 2 strony tematu. jestem pewien, że po wątku "drzewnym" i krytyce jaka na niego wtedy spadła, drugi raz takiego "błędu" nie popełni i zastanowi się trzy razy nim coś wyjebie

zresztą i tak nie dogodzimy każdemu, bo widzę, że tu są wszelkie możliwe frakcje: od zwolenników anarchii po sympatyków totalnej cenzury :D
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

10-04-2018, 09:30

Wasyl pisze:
Drone pisze:Doktore, ja bym nie ciął offtopów, nawet masywnych - to sól tego forum, nie ciąłbym awantur i przepychanek, natomiast ciąłbym chamskie podjazdy, zwykłe wyzwiska i napinki. Pytanie jest takie, co forum straci, gdy takie rzeczy się będzie wycinać. Moim zdaniem nic - teraz są wątki, których się nie da czytać, bo na jeden merytoryczny post przypada 5 z bluzgami.
I tyle na ten temat wystarczy.
dokładnie tak to wygląda - nie wycinam posta, w którym ktoś pisze "chyba masz gówno w uszach i zamiast mózgu skoro band A stawiasz wyżej niż band B", ale już np. "o, upośledzony fan zjebanego bandu A zawitał i do tego wątku. Spierdalaj lizać rodzyny teściowej przy dźwiękach ulubionej płyty bandu A" jak najbardziej
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Triceratops

10-04-2018, 09:37

Heretyk pisze:druga sprawa, że kiedy widzę "dorosłe" osoby mające 2,3 czy 4 konta, nie piszące zwykle nic sensownego
No to jest mocny rak akurat, do utylizacji, rozumiem takie zabawy te 15 lat temu, bylo whuj frajdy ale kurwa wtedy sie mialo te 6-7 lat i bylo smiesznie. Faktycznie "dorosli". Dlatego nie kasowac, niech wisi, kompromitujace materialy zawsze sa fajne. Wielu z nich mi brakuje, bo czasami fajnie komus cos wypomniec a tu chuj, poszlo sie jebac.
woodpecker from space
Heretyk

10-04-2018, 09:40

i jeszcze taki myśli, ze jest cwany i my nie wiemy, że sobie piąte konto założył :D
Awatar użytkownika
Triceratops

10-04-2018, 09:43

Heretyk pisze:i jeszcze taki myśli, ze jest cwany i my nie wiemy, że sobie piąte konto założył :D
No to jest akurat najsmieszniejsze :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

10-04-2018, 09:48

Triceratops pisze:Dlatego nie kasowac, niech wisi, kompromitujace materialy zawsze sa fajne.
Dlatego właśnie kasować, żeby zniechęcić atencjuszy, trollów i innego rodzaju ścierwo. Jasne każdemu się zdarzy wpadka. Kto po pijaku nie wypisywał głupot na forume niech pierwszy rzuci kamieniem ;-) Niestety "zawodowych zaśmieczaczy forum" wyciągnięcie kompromitującego wpisu nie zniechęci, wykasowanie ich wysiłków, czy jak to nie pomoże ban owszem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

10-04-2018, 09:54

Biorac pod uwage popularnosc w dyskusjach argumentu "ad personam" czy tez "ad hominem" takie rzeczy powinny wisiec.
No chyba, ze mowisz o kasowaniu kont razem z postami, wtedy jestem na tak.

/EDIT Przeczytalem temat o Dragon, doskonala inteketualna rozrywka, APSOLUTNIE NIE KASOWAC. Za te skasowane ksiazki Olo tego mi nie kasuj...
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

10-04-2018, 10:42

Też zacząłem czytać temat o Dragon i znalazłem coś, co nie może zginąć:
boroowa pisze:Murzynek
Prosty przepis na smaczne ciasto z polewą. Ciasto murzynek idealnie pasuje na każdą porę roku.

Składniki:
1 margaryna
pół szklanki mleka lub wody
mniej niż 2 szklanki cukru
4 łyżki kakao
4 jaja
2 szklanki mąki
łyżka proszku do pieczenia
aromat lub przyprawa do pierników

Przepis:
Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek. Przełożyć ciasto do foremki i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Polać polewą czekoladową.

Smacznego !
Uwielbiam to ciasto! :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Triceratops

10-04-2018, 10:58

Mi sie najbardziej podoba strona 4 gdzie radykalny i nienawistny jeSSter wyzywa biednego Czeslawa od "pierdolonych rip-offow" i zaprasza na solo do do Starachowic "Bo do pewnych miejsc w Wa-wie niektórzy nie mają już wstępu...". Przyznam, ze az mnie zmrozilo na wspomnienie podobnej sytuacji. Tego nie wolno kasowac, bo to poziom najlepszych kryminalow Siekielskiego a byc moze nawet {"Kociej Mordy"
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

10-04-2018, 11:52

Heretyk pisze:fakty są takie, że większość moderatorów jest nimi tylko z nazwy. osobiście kiedyś ciąłem dużo, a teraz mi się średnio chce bądź nie mam czasu. biję się też w piersi, bo zamiast dawać przykład, sam się czasem wdaję w jakieś przepychanki, zwłaszcza kiedy jestem po 17 piwach.

druga sprawa, że kiedy widzę "dorosłe" osoby mające 2,3 czy 4 konta, nie piszące zwykle nic sensownego, ale pretensje ujawniające na każdym niemal kroku, to trochę mi się odechciewa, bo czuję się jak w przedszkolu. ponadto interesują mnie ostatnio głównie tematy pozamuzyczne i nie śledzę (w sumie nigdy nie śledziłem) wszystkich wątków muzycznych. nie znam jakiegoś zespołu, to nawet w taki temat nie wchodzę. siłą rzeczy wiele może umknąć w takim wypadku. kolejna sprawa to sens moderacji takich wątków jak onkologia i dowcipy/jaja.... a dzieją się tam czasem rzeczy nieprawdopodobne... itd. itd. :)

osobiście bym proponował, żeby kolega Sybir, który z tego co zauważyłem przejawia chyba największe chęci, ciął ile się da, wg własnego przekonania. oczywiście chodzi mi głównie o jakieś bluzgi zasrywające np 2 strony tematu. jestem pewien, że po wątku "drzewnym" i krytyce jaka na niego wtedy spadła, drugi raz takiego "błędu" nie popełni i zastanowi się trzy razy nim coś wyjebie

zresztą i tak nie dogodzimy każdemu, bo widzę, że tu są wszelkie możliwe frakcje: od zwolenników anarchii po sympatyków totalnej cenzury :D

pogadałeś sobie?

to teraz kilka słów ode mnie:

1/ jak będę miał taką fanaberię to założę 3-cie, 4-te, 5-te konto. a jak tobie się wydaje, że jesteś w stanie zczaić, że to będą ewentualne moje, to jesteś misiu-pysiu w błędzie. tym samym wiem, że twoja wiedza informatyczna jest znikoma. tak, więc tego, ten nie szarżuj. a i jeszcze doprecyzuje: te które miało być widać, że moje, to było widać. zgodnie z intencjami i pomysłem na zabawę w danej, ówczesnej chwili.

2/ to, czyje było konto EMF to po jakichś 2 tygodniach nie było tajemnicą. dodam, że z Olem sprawa jest wyjaśniona, więc nie wiem po co te dramaty.

3/ bardzo mi się podoba ten cytat/ wpis; "o, upośledzony fan zjebanego bandu A zawitał i do tego wątku. Spierdalaj lizać rodzyny teściowej przy dźwiękach ulubionej płyty bandu A”. idealnie pasuje do sytuacji.

4/ w kontekście pkt. 2. chyba nie na tym się skoncentrowałeś. skoncentruj się na „animacji”, ewentualnie bardziej „pro” podejściu do użytkowników. bo coś mi się wydaje, że teraz twoja aktywność może być potrzebna, ewentualnie innych użytkowników, a z twoim podejściem to może być słabo.

5/ nie odpisuj z łaski swojej bo mi się odechciało.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
hcpig

10-04-2018, 19:53

Triceratops pisze:Zostalo napisane wiec niech wisi, nastepnym razem sie zastanowisz zanim cos pierdolniesz i zrobisz z siebie skonczonego kretyna. To nauczka i przestroga.
A gdzie wtedy byli moderatorzy? Takie głupie przepychanki powinny zostać zduszone w zarodku. Dzięki wzmożonej i bezwzględnej moderacji zapanuje nareszcie jakaś kultura.
Yare Yare Daze
535

10-04-2018, 19:58

No, ja se też przeczytałem ten temat ze smokiem w tle. Niech mi jeszcze raz ktoś napisze, że ja się denerwuję, to mi wątroba pójdzie ze śmiechu. Ja bym zapytał raczej gdzie byli opiekunowie. Miesiąc szlabanu na internet i cięcia w kieszonkowym załatwiłyby sprawę.
Awatar użytkownika
hcpig

10-04-2018, 20:09

Triceratops pisze: Za te skasowane ksiazki Olo tego mi nie kasuj...
Kup sobie manekin będziesz nim rządził. Olo jednoznacznie zadeklarował że będzie kasował toksyczny kontent.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

10-04-2018, 20:23

hcpig pisze:
Triceratops pisze:Zostalo napisane wiec niech wisi, nastepnym razem sie zastanowisz zanim cos pierdolniesz i zrobisz z siebie skonczonego kretyna. To nauczka i przestroga.
A gdzie wtedy byli moderatorzy? Takie głupie przepychanki powinny zostać zduszone w zarodku. Dzięki wzmożonej i bezwzględnej moderacji zapanuje nareszcie jakaś kultura.
Jprdl taki mlody a juz homo sovieticus przesiakniety, bez bata wladzy nie potrafi sie kontrolowac. Toksyczne pokolenie hehe kurwa mac...
woodpecker from space
ODPOWIEDZ