Masa mode ON ;)

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
byrgh
zahartowany metalizator

Re: Masa mode ON ;)

07-07-2017, 20:31

Plastek pisze:A co to jest "robić flagę"? Ja wiem co to jest "robić nożyce", ale to dwie panny muszą być.
ja się domyślam, ale kolega chyba zapomniał, że film miał dwóch kaskaderów w zanadrzu ;)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-07-2017, 20:37

Ketler pisze:
Triceratops,

jakiś czas temu podałeś linka do strony na temat diety ketogenicznej. Z racji że miałem, mimo sporego ruchu, problem z pozbyciem sie tluszczu, wyprobowałem. To był strzał w 10. Zacząłem 1 maja: waga 93kg, skończyłem 1 czerwca: waga 84kg. Skończyłem w sensie że zaczęły się pojawiać owoce, a w szczególności moje kochane czereśnie. Kg to u mnie ich na raz wchodzi. Więc o ketozie nie ma mowy.
Ale jeżeli ktoś ma podobny problem to polecam: obetnijcie węgle.
Dalej mam problem z lekkim otłuszczeniem cyców (ginekomastia). Nie wiem jak się tego pozbyć. Masz jakiś pomysł?
Ginekomastia to zazwyczaj nierownowaga hormonalna, albo nadmiar estrogenu albo progesteronu, czyli dominacja zenskich hormonow zamiast testo. Zrac czeresnie, najgorsze z owocow oprocz winogron i gruszek raczej sie tego nie pozbedziesz. Tkanka tluszczowa to tkanka aktywna hormonalnie, jezeli ktos mysli, ze to tylko glupie wiszace sadlo to jest w bledzie. A inna bajka, ze od zarcia kilograma czeresni, mozna sobie szybko ztluscic watrobe, wolalby szczerze mowiac walic bimber, przynajmnej fajna zabawa,
woodpecker from space
Karkasonne

07-07-2017, 20:50

Plastek pisze:A co to jest "robić flagę"? Ja wiem co to jest "robić nożyce", ale to dwie panny muszą być.
Obrazek
Karkasonne

07-07-2017, 20:54

wolff pisze: Nie znam typa jeśli jednak mobilizuje się by poćwiczyć to ma u mnie plusa niezależnie od mimiki jego twarzy.

Pompeczki zaliczamy również do aerobów.
Dziwnie ułożyłeś ten plan treningowy, zmieniasz układ rąk poczas pompowania czy tylko klasycznie?
Pompki to oczywiście świetne ćwiczenia jednak prawdziwa zabawa zaczyna się z obciążeniem, spróbuj.
1. Wszyscy chodzący na siłownię to bracia i te sprawy?;)

2. Pompki do aerobów? To chyba jakbym robił 200 na serię, ale nie jestem tak pro. Ostatnio robiłem 62-44-31-24-19, 3 minuty przerw.
Nie zmieniam układu rąk. Ale to nie jest żaden plan treningowy, chciałem po prostu zacząć coś robić naprawdę regularnie i osiągnąć wyznaczony cel. Jak go osiągnę, to wyznaczę kolejny, i osiągnę go tak samo. A obciążenia pewnie spróbuję.

Zapomniałem dodać, że najważniejszym elementem mojego treningu jest Manowar, Conan i filmy i książki o innych barbarzyńcach, ale to pewnie oczywiste.
Karkasonne

07-07-2017, 20:56

byrgh pisze:
ja się domyślam, ale kolega chyba zapomniał, że film miał dwóch kaskaderów w zanadrzu ;)
Nie zapomniałem, nie wiedziałem nawet. No to ok, wyglądał na takiego, który mógłby to zrobić, bo to były co prawda trudne ćwiczenia, ale nie niemożliwe dla przeciętnego, mocno wysportowanego człowieka.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

07-07-2017, 21:22

Karkasonne pisze: 1. Wszyscy chodzący na siłownię to bracia i te sprawy?;)
Spora część jegomościów pojawiających się na siłowniach to lansiarze. Sprzęt na tyłku za grube setki a koleś po rozgrzewce zmęczony, idzie więc na dalszy lans na bieżni, najgorzej jednak spotkać znajomego i rozpocząć dyskusję. Strata czasu i marnie wykonany trening dlatego zainwestowałem w swój sprzęt i mam go pod nosem. Cisza, spokój, skupienie no i muzyka plumka w zależności od nastoju. Czasem się wyrwę na "dresiarską" siłkę w wózkowni.
2. Pompki do aerobów? To chyba jakbym robił 200 na serię, ale nie jestem tak pro. Ostatnio robiłem 62-44-31-24-19, 3 minuty przerw.
Nie chodzi jedynie o ilość ale o odstepy czasowe między seriami, jeśli piszesz o 3 minutach to nie zdążysz się rozgrzać a już będziesz ponownie zimny. Zmień te 3 minuty na 30 sekund a poczujesz różnicę. Dodatkowo technika, są bowiem tacy którzy oparci na rekach machają zadem twierdząc, że 100 pompek to pikuś :)
Pierwszą serię masz 62 powt a ostatnią 19?
Nie zmieniam układu rąk. Ale to nie jest żaden plan treningowy, chciałem po prostu zacząć coś robić naprawdę regularnie i osiągnąć wyznaczony cel. Jak go osiągnę, to wyznaczę kolejny, i osiągnę go tak samo. A obciążenia pewnie spróbuję.
Zmieniając ukłąd rąk pobudzasz też inne partie mięśni, w sumie takie jednostajne pompowanie przyzwyczaja mięsnie i hamuje ich wzrost.
Zapomniałem dodać, że najważniejszym elementem mojego treningu jest Manowar, Conan i filmy i książki o innych barbarzyńcach, ale to pewnie oczywiste.
Nie znam Manowar, filmów również nie oglądam.
Jebać żuli.
Karkasonne

07-07-2017, 22:16

Triceratops pisze: Ginekomastia to zazwyczaj nierownowaga hormonalna, albo nadmiar estrogenu albo progesteronu, czyli dominacja zenskich hormonow zamiast testo. Zrac czeresnie, najgorsze z owocow oprocz winogron i gruszek raczej sie tego nie pozbedziesz. Tkanka tluszczowa to tkanka aktywna hormonalnie, jezeli ktos mysli, ze to tylko glupie wiszace sadlo to jest w bledzie. A inna bajka, ze od zarcia kilograma czeresni, mozna sobie szybko ztluscic watrobe, wolalby szczerze mowiac walic bimber, przynajmnej fajna zabawa,
Dlaczego winogrona, gruszki i czereśnie uważasz za złe?
Dlaczego jedzenie czereśni prowadzi do otłuszczenia wątroby?
Awatar użytkownika
Triceratops

07-07-2017, 22:26

Mowie o nadmiarowych ilosciach rzedu kilogram naraz. Wysoka zawartosc cukru, fruktozy, ktora normalnie jest metabolizowana w kosmkach jelitowych jak glukoza ale przy nadmiarach szybko zaczyna pomijac pewne etapy. No i duzo latwiej wchodzi w glikolize a nie deponuje sie jako glikogen. To mechanizm jakiego uzywa sie do szybkiego tuczenia gesi, ktorych watroby wlasnie sie stluszcza w ten sposob.
woodpecker from space
Karkasonne

07-07-2017, 22:28

wolff pisze: Spora część jegomościów pojawiających się na siłowniach to lansiarze. Sprzęt na tyłku za grube setki a koleś po rozgrzewce zmęczony, idzie więc na dalszy lans na bieżni, najgorzej jednak spotkać znajomego i rozpocząć dyskusję. Strata czasu i marnie wykonany trening dlatego zainwestowałem w swój sprzęt i mam go pod nosem. Cisza, spokój, skupienie no i muzyka plumka w zależności od nastoju. Czasem się wyrwę na "dresiarską" siłkę w wózkowni.

Nie chodzi jedynie o ilość ale o odstepy czasowe między seriami, jeśli piszesz o 3 minutach to nie zdążysz się rozgrzać a już będziesz ponownie zimny. Zmień te 3 minuty na 30 sekund a poczujesz różnicę. Dodatkowo technika, są bowiem tacy którzy oparci na rekach machają zadem twierdząc, że 100 pompek to pikuś :)
Pierwszą serię masz 62 powt a ostatnią 19?

Zmieniając ukłąd rąk pobudzasz też inne partie mięśni, w sumie takie jednostajne pompowanie przyzwyczaja mięsnie i hamuje ich wzrost.

Nie znam Manowar, filmów również nie oglądam.
1. My jak chodziliśmy z kumplem to mieliśmy karuzelę śmiechu, ale jednocześnie nakręcaliśmy się nawzajem pozytywnie i pomagaliśmy wyciskać te ostatnie, wymuszone powtórzenia. Dobrze działało, ale do tego trzeba chyba kogoś, kogo naprawde dobrze znasz i wiesz czego się spodziewać.

2. Korzystam z apki która na początku wyznaczała przerwy 120 sekund, teraz 180 powyżej pewnego poziomu. Znam generalnie teorię pakernikowania i wiem, że często 30 s przerwy są w pewien sposób lepsze. Co do techniki, to od niedawna próbuję rzeczy, o której nie słyszałem nigdy od nikogo, mianowicie zakładam sobie zasłonę na oczy tak, żeby nic nie widzieć, i dzięki temu lepiej koncentruję się na pracy mięśni, zarówno przy pompkach jak podciąganiu. Ciekawe efekty: jestem pewien, że czasem nie dałbym rady zrobić tylu podciągnięć co bez zasłony, bo gdy jedna partia się zmęczy do zera (np. mięśnie pleców), to przełączam się trochę bardziej na tricepsy na przykład. Taka tam ciekawostka, może kogoś zainteresuje. No i teraz noszę rękawiczki nawet do pompek, bo mam odciski fest u podstawy palców.

Tak, pierwsza seria 62, ostatnia 19, ale te dwie ostatnie są już dla mnie bardzo lekkie. Zaczynałem od:
Podciągnięcia: 4-3-3-3-2, teraz jest 17-15-13-12-7
Pompki: 16-12-10-8-6, teraz jest 62-44-31-24-19
Więc w sumie długą drogę już przebyłem...

Ze zmianą pozycji wiem że pobudziłbym inne części, ale tak już mam że muszę mieć jasno wyznaczony i określony cel do którego dążę. Jak efekty będą tego warte to może strzelę nawet jakąś focię;)

3. Jakbyś słuchał Manowar i oglądał Conana to miałbyś w bicu już 50 cm a nie 40.
Karkasonne

07-07-2017, 22:30

Triceratops pisze:Mowie o nadmiarowych ilosciach rzedu kilogram naraz. Wysoka zawartosc cukru, fruktozy, ktora normalnie jest metabolizowana w kosmkach jelitowych jak glukoza ale przy nadmiarach szybko zaczyna pomijac pewne etapy. No i duzo latwiej wchodzi w glikolize a nie deponuje sie jako glikogen. To mechanizm jakiego uzywa sie do szybkiego tuczenia gesi, ktorych watroby wlasnie sie stluszcza w ten sposob.
Nawet jak ktoś dużo ćwiczy? Bo zastanawiam się czy jak jeżdżę 1,5h dziennie na rowerze i coś poćwiczę jeszcze w domu to ma to znaczenie. cukier pewnie idzie hurtowo.
Awatar użytkownika
Triceratops

07-07-2017, 22:38

No mozna probowac to wymeczyc w taki sposob ale nie kilogram dziennie, i czyms ciezszym niz pedalowanie , predzej bieganiem, ale w sumie rodzi sie pytanie - po co? Co to jest 1,5 h pedalowania, jakas smieszna ilosc.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

07-07-2017, 22:44

Karkasonne pisze: 3. Jakbyś słuchał Manowar i oglądał Conana to miałbyś w bicu już 50 cm a nie 40.
Jaja sobie robisz? Przecież 50 cm w bicu to jakaś patologia, mnie interesują proporcje, estetyka nie zaś nasterydowane mięcho borykające się z problemami z erekcją. Koksu i jemu podobni to wizualna porażka (moim zdaniem).
Jebać żuli.
Karkasonne

07-07-2017, 23:06

Triceratops pisze:No mozna probowac to wymeczyc w taki sposob ale nie kilogram dziennie, i czyms ciezszym niz pedalowanie , predzej bieganiem, ale w sumie rodzi sie pytanie - po co? Co to jest 1,5 h pedalowania, jakas smieszna ilosc.
To ile Twoim zdaniem byłoby dużo, 6 h dziennie?
Karkasonne

07-07-2017, 23:07

wolff pisze:
Karkasonne pisze: 3. Jakbyś słuchał Manowar i oglądał Conana to miałbyś w bicu już 50 cm a nie 40.
Jaja sobie robisz? Przecież 50 cm w bicu to jakaś patologia, mnie interesują proporcje, estetyka nie zaś nasterydowane mięcho borykające się z problemami z erekcją. Koksu i jemu podobni to wizualna porażka (moim zdaniem).
Chyba za poważnie to potraktowałeś;)
535

07-07-2017, 23:10

No przecież użytkownik podróżnik za jeden uśmiech robi sobie jaja przez cały czas. Pieszczenie, powierzchowności przed lustrem to zajęcie dla smutnych, sfrustrowanych pedałów.
Awatar użytkownika
Triceratops

07-07-2017, 23:16

Dokladnie, narcyzm i kompleksy.
woodpecker from space
535

07-07-2017, 23:22

Wiadomo. Normalny człowiek miesięcznie wpierdala sześćdziesiąt kostek masła i wygląda normalnie....Czekaj kurwa, kiedyś tak było i jeszcze posypywał cukrem i to wszystko na chlebie... Ja pierdole...
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

07-07-2017, 23:29

535 pisze:Wiadomo. Normalny człowiek miesięcznie wpierdala sześćdziesiąt kostek masła i wygląda normalnie....Czekaj kurwa, kiedyś tak było i jeszcze posypywał cukrem i to wszystko na chlebie... Ja pierdole...
Jedzenie jakościowo było zupełnie inne :)
535

08-07-2017, 01:16

Widzę, że milicyjna cenzura trwa. Ciekawe dlaczego akurat tutaj? Pewnie siedzą, tam za klawiaturami, grube, długowłose, dyszące, nieatrakcyjne, bez przyszłości, spocone... i drżącymi rękoma, tną.
535

08-07-2017, 03:06

Nie mogę zasnąć po przeczytaniu tego tematu, nie będę się krygował. Zapytam wprost. Czy są jakieś ćwiczenia, tajnedrogopłatne techniki, żeby z 169 podejść do 173, no 175? Od razu nadmieniam, że koturn i koczek na lotnisku odpada. Tylko poważne propozycje.
ODPOWIEDZ