ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ULVER
Dobry kierunek, a na naukę nigdy za późno. ;)
- twoja_stara_trotzky
Prawie jak puff dady czy jak mu tam było. ;)Drone pisze:Oj, widać, że klasyków nie masz osłuchanych. To jest właściwe nawiązanie:twoja_stara_trotzky pisze:a tak a propos Led Zeppelin, to nie ma lepszego nawiązania do nich jak to:
http://www.thatsongsoundslike.com/2007/ ... -zeppelin/
Ministerstwo do zupełnie innego numeru nawiązało i zrobiło to tak, że brzmi to jak Ministerstwo, a nie jak podkradanie riffu Led Zeppelin - zresztą Kashmir to każdy głupi kradł. ;)
-
535
Oj, czuję "że do tego okienka, jeszcze niejeden* raz zastukamy" - podążamy tym samym szlakiem.[V] pisze:zdarza mi sie gadac od rzeczy,luuuz.
ale sukcesywnie,powoli ,bede sobie wracal do wielu pozycji z tamtych lat które kiedys odrzucilem/których niezrozumialem.
zobaczymy,nic na sile;)
* językoznawcy, winni znać genezę :))))
- Morph
- Kontakt:
Nie no, muszę zrewidować swój pogląd na tę płytę...
...to jest takie gówno że się nie da do końca wysłuchać, tym razem ze śniadaniem podchodzącym do gardła wymiękłem wpół Providence.
...to jest takie gówno że się nie da do końca wysłuchać, tym razem ze śniadaniem podchodzącym do gardła wymiękłem wpół Providence.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Długo czekałem z zakupem 'Wars of the Roses' i kurwa(!), po MA to druga porażka tego roku. Słychać fajne momenty (February MMX, September IV), ale gdzieś ulotniła się magia i nowatorstwo tego zespołu. Stone Angels, co to do Diabła jest? Prostackie i ciągnące się jak flaki z olejem. Niech się Garm ocknie, bo to druga z rzędu słaba i nudna płyta.
all the monsters will break your heart
- hcpig
Nie panikujcie, ja już zapomniałem że ta płyta w ogóle wyszła, zrobiłem sobie w tym miejscu cyrklem dziurę w głowie i czekam na hipisowskie covery.
Ale wykrakał.Mol pisze:heheh, czekam tylko az jeszcze zjebiecie nowy Morbid Angel i bede usatysfakcjonowany ;)
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Nerwowy
Ha ha, no dokładnie. Shadows... to wprawdzie nie wybitna, ale dobra, potrzebna płyta.0ms pisze:nie. widocznie kupiles ostatnia dwa razy :Pnicram pisze:Niech się Garm ocknie, bo to druga z rzędu słaba i nudna płyta.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
:-) Dobre.0ms pisze:nie. widocznie kupiles ostatnia dwa razy :Pnicram pisze:Niech się Garm ocknie, bo to druga z rzędu słaba i nudna płyta.
Mnie się niestety "Shadows of the Sun" średnio podoba. Jest zbyt spokojna, zachowawcza i cierpi na brak szaleństwa, którym kipiała "Blood Inside", a najbardziej mnie denerwują te szeptane wokale...Nerwowy pisze:Haha, no dokładnie. Shadows... to wprawdzie nie wybitna, ale dobra, potrzebna płyta.
all the monsters will break your heart
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Shadows of the Sun była fajna. Nie wybitna, ale fajjna, podobała mi się jej spokojna, stonowana atmosfera, taka swoiście "morska". A to nowe coś to jakieś rozwleczone rózowe gluty.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
Karkasonne
"Stone Angels" super, można przy tym odpłynąć, chociaż przypuszczam, że gdyby komuś się nie podobało to znajdzie "argumenty" na to, że ten numer jest niedobry - bo post-rock, którego teraz słucha dużo ludzi, bo długi, bo to bo tamto. Reszta płyty ot, przeleciała i nie wróci.
- grot
po paru odsłuchach 'Be Drunk' jeszcze utwierdzam się w przekonaniu jak bardzo zjebał DOS recytację w 'Stone Angels'
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Riven
- Kontakt:
Shadows swietna, nowa do zaorania. Moim zdaniem ten zespol sie skonczyl i dalej bedzie juz tylko takie miekkie pitolenie dla chlopcow w grubych okularach i obcislych spodenkach :)
this is a land of wolves now
- grot
czemu akurat Quick Fix? nagrywali lepsze materiały od tego czasu.
a co i kiedy nagrają to jeszcze zobaczymy, ja tam mimo wszystko jestem optymistą. może trochę umiarkowanym, ale jednak.
a co i kiedy nagrają to jeszcze zobaczymy, ja tam mimo wszystko jestem optymistą. może trochę umiarkowanym, ale jednak.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?