PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PARADISE LOST
"Medusa" jest dobra, nie wytrzymałem i posłuchałem już przed premierą :)
Co prawda, nie słuchałem jej od kilku tygodni, ale będę jeszcze powracać.
Druga pod rząd dobra płyta Paradajsów, "Tragic Idol" nie liczę, bo to jak dobra kopia starszych rzeczy.
Tylko koncertu blisko domu brakuje do pełni szczęścia, nawet taka Katatonia gra po trzy występy w Polsce.
Co prawda, nie słuchałem jej od kilku tygodni, ale będę jeszcze powracać.
Druga pod rząd dobra płyta Paradajsów, "Tragic Idol" nie liczę, bo to jak dobra kopia starszych rzeczy.
Tylko koncertu blisko domu brakuje do pełni szczęścia, nawet taka Katatonia gra po trzy występy w Polsce.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Apsolutnie wspaniala plyta, po odsluchach idacych juz w setki stwierdzam, ze odstawiajac na bok sentymenty i wspaniale wspomnienia, juz ja wepchnalem do top3, jeszcze tylko kwestia czy przed czy po. Nie rozumiem narzekan i marudzen.
woodpecker from space
- Medard
"Medusa" bardzo dobra......
Ale królem death doom jest aktualnie Asphyx.
"Incoming Death i "Death... The Brutal Way" wygrywają rywalizację z "The Plague Within" i " Medusa".
"Incoming Death i "Death... The Brutal Way" wygrywają rywalizację z "The Plague Within" i " Medusa".
- Mol
- zahartowany metalizator
bezsensowne porownanie, toz to zupelnie inna muzyka.Medard pisze:"Medusa" bardzo dobra......
- Medard
Trzy pierwsze Paradajsy to death doom.
W końcu Paradise Lost to twórca tego gatunku.
Obecnie PL wróciło do ciężkiego grania,
ale w stylu skandynawskim raczej.
Asphyx wrócił w starym składzie i gniecie ciężarem jak dawniej. Stał się wyznacznikiem stylu.
O to mi chodziło. A nie o bezpośrednie porównanie płyt.
W końcu Paradise Lost to twórca tego gatunku.
Obecnie PL wróciło do ciężkiego grania,
ale w stylu skandynawskim raczej.
Asphyx wrócił w starym składzie i gniecie ciężarem jak dawniej. Stał się wyznacznikiem stylu.
O to mi chodziło. A nie o bezpośrednie porównanie płyt.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Tylko czy w tych poreaktywacyjnych Asphyxach jest tyle doom'u ? Prędzej bym go szukał choćby w Spectral Voice.
Jebać żuli.
- Medard
[quote="wolff"]Tylko czy w tych poreaktywacyjnych Asphyxach jest tyle doom'u ? Prędzej bym go szukał choćby w Spectral Voice.[/quote]
Nie ma aż tak dużo, bo to death doom.
Nie ma aż tak dużo, bo to death doom.
- Medard
W PL tez nie było samego doom
- Sgt. Barnes
kolejne remastery - najpierw Host, później "pszczółki".
https://www.emp-shop.pl/p/host/374793.h ... t&start=24" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.emp-shop.pl/p/host/374793.h ... t&start=24" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Medard
We Wrocku 24.06 na Eleven bike fest mamy koncert Paradajów.
Czemu znowu południe kraju?
Ostatnio były Kraków i Katowice.
Teraz Wrocław.
Drugi problem, czy Nocny Kochanek,
nie przyćmi Anglików.
Teraz Wrocław.
nie przyćmi Anglików.
-
- weteran forumowych bitew
Te supporty przed Paradajsami to rak instant. Wręcz oddychają od pomysłu wyjazdu na ten koncert.Medard pisze:We Wrocku 24.06 na Eleven bike fest mamy koncert Paradajów.
Teraz Wrocław.
nie przyćmi Anglików.
- Medard
tak, ale kto je każe oglądać.Wódka i Piwo pisze:Te supporty przed Paradajsami to rak instant. Wręcz oddychają od pomysłu wyjazdu na ten koncert.Medard pisze:We Wrocku 24.06 na Eleven bike fest mamy koncert Paradajów.
Teraz Wrocław.
nie przyćmi Anglików.
- Sgt. Barnes
Jeśli tak ma brzmieć remaster, to ja jednak wolę oryginał.:
[youtube][/youtube]
Zremasterowane "Pszczółki" w czerwcu, na plus Leave it alone i Gone jako bonusy.
Póki co, jeśli ktoś jest zainteresowany nową, uaktualnioną wersją "Raju dla cyników", niech zamawia na profilu facebookowym Gosi Gołębiewskiej. Premiera książki jeszcze w maju.
[youtube][/youtube]
Zremasterowane "Pszczółki" w czerwcu, na plus Leave it alone i Gone jako bonusy.
Póki co, jeśli ktoś jest zainteresowany nową, uaktualnioną wersją "Raju dla cyników", niech zamawia na profilu facebookowym Gosi Gołębiewskiej. Premiera książki jeszcze w maju.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ja tam pscółek akurat nie lubie i w sumie nie wiem po co komu ten remaster :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- moonfire
Po cholerę te remastery? Od dawna mam pierwotne wersje, które brzmią lepiej, i nie zamierzam niczego kupować.
- von Leers
- zaczyna szaleć
Mam dokładnie tak samo :)moonfire pisze:Po cholerę te remastery? Od dawna mam pierwotne wersje, które brzmią lepiej, i nie zamierzam niczego kupować.
- dzik
To oczywiste, kurwa mać!von Leers pisze:Mam dokładnie tak samo :)moonfire pisze:Po cholerę te remastery? Od dawna mam pierwotne wersje, które brzmią lepiej, i nie zamierzam niczego kupować.
dobry kościół to kościół spalony
-
https://crypticrock.com/interview-nick- ... dise-lost/" onclick="window.open(this.href);return false;
nowy wywiad,bdb.
nowy wywiad,bdb.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- maciek z klanu
Dla mnie shades od god i icon to dwie płyty które mają ducha starych czasów. Nic innego nie przenosi mnie tak w lata 90 jak te dwa albumywolff pisze:Nawet starych, ponurych płyt?
Debiut jest niesamowity, zresztą do Icon a może nieco dalej ich muzyka jest nieprawdopodobnie wręcz ciekawa i klimatyczna do tego szybko wpadająca w ucho.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- starszy świeżak
Najbardziej lubię okres od Icon do One Second, wyrosłe na doomowym polu fajne klimatyczne płytki, z chwytającymi za serce melodiami ;) pewnie sentyment też robi swoje. Gothic tak średnio dziś brzmi. Shades od God nie słuchałem lata. Do Host nigdy nie mogłem się przekonać, czegoś mi tam za mało. Believe in Nothing podoba mi się, taki powrót do telewizyjnego rocka z popowymi akcentami, no i ładny Burtonowski teledysk jest z tej płyty. Symbol of Life nie jestem w stanie słuchać. Dalej to taki okres niby chcemy wrócić do cięższych brzmień, ale też żeby było ładnie, nie chce mi się wracać do tych płyt. Dopiero na The Plague Within poszli na całość i nawet dobrze im to wyszło. Do Medusy jakoś zabrać się nie mogę.