rozdales ; )
oczywiscie czekamyDrone pisze:Trotzky słusznie prawi, ale analizą szczegółów głuchych nie przekonaNie chcę tu wykładać kolejnej teorii na 15 stron (choć mam taką),
zabierz pan ta kupe sprzed moich oczu. Juz lepiej gdybys wskazal 'The Work Which Transforms God', ale to i tak nie jest az tak charkterystyczne granie, aby wrzucac je do worka z powyzszymi Twoimi typamiDrone pisze:więc powiem tylko, że "N, D" należy do charakterystycznej grupy płyt, które pojawiły się ostatnimi czasy. Oprócz "N, D" ważniejsze z nich to:
- CELTIC FROST "Monotheist",
- MAYHEM "Ordo Ad Chao",
- DsO "Fas" i "Kenose",
- BLUT AUS NORD "Odinist".
bez przesadyDrone pisze: Cechy wspólne: szlachetne "mosiężne" brzmienie, asceza środków, częste użycie dysonansów, oszczędne i subtelne ozdobniki, wykorzystanie rytmu do konstrukcji muzyki, a nie jako środka napędowego, na który nałożone są melodie. To jest muzyka o estetyce, która po prostu stała się za trudna dla niektórych.
I jeszcze jedno, Fas ,Kenose i Ordo Ad Chao charakteryzuje asceza srodkow? Pod jakim katem? Jesli muzycznym to sorry, ale pudlo. Wg mnie powyzsze typy znajduja sie na drugim biegunie 'ascezy' w porownianiu z 'Now, Diabolical'.