MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
LastOneOnEarth
- zaczyna szaleć
Re: MORBID ANGEL
Treść w sztuce to wyrażenie pewnej idei. Nie oczekuję, że artysta będzie postępował zgodnie z nią. Na ogół po prostu się nie da. Idee zawsze pozostają ideami a rzeczywistość rzeczywistością. Na ogół obcowanie ze sztuką służy jako ucieczka od rzeczywistości.
Czy twórca jakiegoś systemu filozoficznego musi w 100% postępować tak jak napisał ? Nie, na ogół to nierealne.
Nie rozumiem tak samo gloryfikowania muzyków i w ogóle artystów. Ja właśnie uważam, że taki muzyk to też aktor, a w rzeczywistości zwykły cham lub listonosz ;)
Czy twórca jakiegoś systemu filozoficznego musi w 100% postępować tak jak napisał ? Nie, na ogół to nierealne.
Nie rozumiem tak samo gloryfikowania muzyków i w ogóle artystów. Ja właśnie uważam, że taki muzyk to też aktor, a w rzeczywistości zwykły cham lub listonosz ;)
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
morbid endżel to ci satanisci sa????
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
przede wszystkim trzeba miec zjebany gust :)))))[V] pisze: trzeba miec jaja zeby w tak hermetycznym srodowisku pisac takie rzeczy jak te wyzej cytowane.zeby pisac ze THE GATHERING jest w centrum jego mzuycznego wszeschswiata.;))
this is a land of wolves now
-
LastOneOnEarth
- zaczyna szaleć
No to już bądźmy konsekwentni. Dlaczego Benton, który bierze ślub kościelny ma nie być wiarygodny, a panowie z Impetigo, którzy nie okaleczają zwłok już tak ?Revenant pisze: To jest trochę głębsza kwestia. Bo z jednej strony ciężko wymagać np. od chłopaków z Impetigo, żeby wcinali mięso i okaleczali zwłoki, a i tak ta szczerość przekazu jest i jest ok.
- Self
- rasowy masterfulowicz
takmanieczki pisze:morbid endżel to ci satanisci sa????

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
i paradoksalnie tacy ludzie nagrywają najlepsze płyty ;))) Nie marnują czasu na forach, nie odpisują na maile, nie interesują się plotami, tylko grają, tworzą i kreują własne rzeczywistości.Riven pisze:przede wszystkim trzeba miec zjebany gust :)))))[V] pisze: trzeba miec jaja zeby w tak hermetycznym srodowisku pisac takie rzeczy jak te wyzej cytowane.zeby pisac ze THE GATHERING jest w centrum jego mzuycznego wszeschswiata.;))
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
- manieczki
Paniczu proszę się położyć. Morfeusz i Serafin już czekają, a ten pierwszy zrobił się strasznie nachalny... wyszywa piękny sen dla panicza.Riven pisze:i dlatego odpisujesz
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Tracklista:
01. Omni Potens
02. Too Extreme!
03. Existo Vulgoré
04. Blades for Baal
05. I Am Morbid
06. 10 More Dead
07. Destructos Vs. the Earth / Attack
08. Nevermore
09. Beauty Meets Beast
10. Radikult
11. Profundis – Mea Culpa
01. Omni Potens
02. Too Extreme!
03. Existo Vulgoré
04. Blades for Baal
05. I Am Morbid
06. 10 More Dead
07. Destructos Vs. the Earth / Attack
08. Nevermore
09. Beauty Meets Beast
10. Radikult
11. Profundis – Mea Culpa
support music, not rumors
- Adrian696
fajna ta tracklista, ale ponoc gdzies jeszcze w necie lezy okładka
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Rattlehead
- Adrian696
nie no, ta za bardzo śmierdzi Behemothem - takiej by nie dali...Rattlehead pisze:a to nie widziałem. To nie jest czasem ta?
a co z tym specjalboxem- ponoc płyte wydali ze "świczkami i rajtuzami"
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Nasum
Nowa płyta??? Chcesz powiedzieć że już nagrali debiut, bo z tego co słyszałem to mają na koncie jedno demo.... dobrze że jest masterful, codziennie dowiaduje się nowych, ciekawych i pożytecznych rzeczy0ms pisze:Jaka nowa plyta? Skad to info? ;)IRONMIL pisze:Słyszałem, że gdzieś w necie pojawiła się lista z tytułami kawałków z nowej płyty. Wie ktoś coś na ten temat ? ;)
-
Nasum
A co do okładki to prześwietna. niech zgadnę - rysował Wiśniewski?
- Rattlehead
Tak, zajebiście wydany. Pod spodem są rajtuzy, a wszystko wyścielone jest łojem cielęcym
tak to wygląda:

tak to wygląda:

support music, not rumors
-
Nasum
Podejrzewam że jak za 10 lat ktoś to wystawi na allegro to bedzie to hiper mega extra ultra rar, a za kwotę którą uzyska ze sprzedaży to pewnie kupi sobie najnowszy model Bentleya. Nic tylko kupować:)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ooooo, to jak będą wałki na miarę obu numerów MORBID ANGEL vs THE BERZERKER z tego samplera to będzie płyta roku jak nic, mam na dzieje że wszystkie trvdefmetalowe kolesie spod znaku nekroschristos zaplują się i pospadają na grzyby. Do tego remix COMBICHRIST i nastąpi ta... no ..trans(sexual)(a)gresja (jak u DARKTHRONE).Mort pisze:
2. 'Too Extreme'
If few moments on ‘Ilud Divinum Insanus’ are bound to raise more than a few eyebrows, this is most of definitively one of them. Fusing extreme metal with weird robot riffing and a martial beat, à la Laibach, this is probably what Digby (Pearson, Earache boss) had in mind when releasing the ‘Hellspawn’ compilation back in 1998.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Mol