CRADLE OF FILTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CRADLE OF FILTH
calego COF nie moge strawic. nic a nic, czasem fajnie mi sie slucha i oglada kiczowate her ghost in the fog, i tyle.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- hcpig
Do niedawna nie znałem nawet jednej płyty CoF, potem posłuchałem debiutu ale to nie dla mnie nie o to mi chodzi, jeden z nowszych klipów kliknąłem bo wyświetlił się obok jakiegoś innego teledysku i lekkie zdziwko, spodziewałem się mimo wszystko blacku i okolic a tutaj panienka z grzywką a'la Lady Gaga, okazjonalnie przebrana za rycerza śpiewa 'will you be my darling' + kolo sapiący to samo, hehe jakby zostawić samą te laskę to powstałoby całkiem sympatyczne dicho do radia a tak to jakieś nie wiadomo co nie wiadomo dla kogo:
Yare Yare Daze
- Mistrz
- postuje jak opętany!
ja jebię, jaka wioska :)) że też tym ludziom nie wstyd.
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
-
Heretyk
podobnie myślałem, ale jako że strasznie dawno tej płyty nie słuchałem postanowiłem sobie odświeżyć i... bieda raczej, zdezaktualizował się mocno moim zdaniem. coś wartego uwagi by się tam pewnie znalazło, ale nie jest tego wieleDST pisze: ]Debiut do dzisiaj mi się podoba. Z późniejszych to "Midian" miał momenty. Reszta była raczej....chujowa. Fakt faktem, dobrego bębniarza teraz mają.
- maciek z klanu
Ten teledysk to muzycznie, wokalnie, tekstowo, jakościowo totalne gówno. Sraka jakich mało. Pani na klawiszach fajna.hcpig pisze:
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Headcrab
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?v=MORB37F346s
Ten numer już nie jest taki zły. Macie tu cytat komentarza z youtube który wam się spodoba.
Ten numer już nie jest taki zły. Macie tu cytat komentarza z youtube który wam się spodoba.
CRADLE OF FILTH = THE GODS OF METAL
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Scaarph
- zahartowany metalizator
po midian już nic nie słyszałem, ale z jakiegoś powodu jestem przekonany, że to arcysraczka przez duże a, natomiast materiałów do midian włącznie będę jednak bronił bo są zwyczajnie bardzo fajne, co by tam kto sobie nie pierdolił.
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
tutaj nastepny:Headcrab pisze:http://www.youtube.com/watch?v=MORB37F346s
Ten numer już nie jest taki zły. Macie tu cytat komentarza z youtube który wam się spodoba.CRADLE OF FILTH = THE GODS OF METAL
the best song on a classic album ,pure aggression ,stirs the same emotions angel of death did back in 1986
I AM MORBID
- Xapapote
wy coś przynajmniej słyszeliście. ja ten bend znam z nazwy i obejrzanych dziś klipów. Vesania to przy tym Himalaje dobrego smaku, wyrafinowania i awangardowości.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- beastov23
Co by tam sobie nie pisać, jeden klip mają bardzo udany.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
- Xapapote
jaki?beastov23 pisze:Co by tam sobie nie pisać, jeden klip mają bardzo udany.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Scaarph
her ghost in the fog, bo z dougiem bradleyem :)
ja tam lubię też from the cradle to the grave, wiadomo, że kicz i wieś, ale mam to w chuju :)
ja tam lubię też from the cradle to the grave, wiadomo, że kicz i wieś, ale mam to w chuju :)
- beastov23
Niewymuszone, bez przerostu formy nad treścią, ale to nie jest tematyka dla obecnego targetu ;).Xapapote pisze:Jaki?beastov23 pisze:Co by tam sobie nie pisać, jeden klip mają bardzo udany.
http://youtu.be/PwOjmVfvEqI
Bez Bradleya klip by nie stracił ;). Sam klip taki sympatyczny, burtonowski (czy nawet bardziej nawiązujący do staro szkolnych horrów - tak czy inaczej, czuć w tym dystans w porównaniu do obecnych klipów, bardziej kupuję taką konwencję).Scaarph pisze:her ghost in the fog, bo z dougiem bradleyem :)
From the cradle to the grave, jest jaki jest, ale to cyrk, który swego czasu był miły dla oka.
- Scaarph
dawno już nie oglądałem, choć w sumie nie ma takiej potrzeby, bo znam ten clip na pamięć. myślę, że napierdalanie lectera młotkami w klawisze wciąż mi się podoba :)
- beastov23
Do mnie przemówiły praktyczne efekty specjalne, zamiast komputerowych płomieni i nieskończonych połaci terenu ;).Scaarph pisze:dawno już nie oglądałem, choć w sumie nie ma takiej potrzeby, bo znam ten clip na pamięć. myślę, że napierdalanie lectera młotkami w klawisze wciąż mi się podoba :)
- gelO
Lecker z młotkami miszcz :-) Her ghoust.. ma trochę z klimatu niemieckiego ekspresjonizmu. W ogóle stare klipy CoF bardzo ok, oczywiście jak ktoś lubi horrorowy kicz. Midiam za Bradleya ma plusa, jak dobrze pamietam było tam kilka jego gadek.
- beastov23
O to to.gelO pisze:Lecker z młotkami miszcz :-) Her ghoust.. ma trochę z klimatu niemieckiego ekspresjonizmu.
W końcu grał razem z Danim w jednym filmie ;). Niezależnie od muzyki, stare klipy dało się oglądać, obecnie jest to (prawdopodobnie) skierowane do fanów Within Temptation itp.W ogóle stare klipy CoF bardzo ok, oczywiście jak ktoś lubi horrorowy kicz. Midiam za Bradleya ma plusa, jak dobrze pamietam było tam kilka jego gadek.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No dajcie spokój, przeciez na tego małego geja się tutaj patrzeć nie da. Z całego kawałka to najlepiej refren wypada. Nie mam zielonego pojęcia jak kiedyś mogłem lubic tę muzykę.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt: