Nie wiadomo czy konsulat został zbombardowany. Może jest nienaruszony, nie wiadomo na którym był piętrze. I pewnie celem nie był sam w sobie.Tatuś pisze: ↑10-10-2022, 12:57https://www.bild.de/politik/2022/politi ... .bild.html
Zbombardowali niemiecki konsulat w Kijowie.
Ruskie nie dają Niemcom wyboru. Putin utopi swój kraj we krwi.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Re: III Wojna Światowa
Raz się zje, raz się nie zje.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
I to jest dla mnie wiarygodna wersja wydarzeń. Inscenizowany atak na most Krymski, oskarżenie o to Ukrainy i danie sobie pretekstu na przygotowane wcześniej ataki,
GUR: To nie zemsta za most. Ataki były planowane
Rosjanie już od początku października planowali uderzenia rakietowe na ukraińską stolicę i infrastrukturę - donosi GUR (Główny Zarząd Wywiadu Ministerstwa Obrony Ukrainy).
Rozkazy przybyły z Kremla już 2 i 3 października. 8 października siedem bombowców strategicznych Tu-160 zostało przeniesionych na lotnisko w Olenii i wyposażonych w swoje pociski cruise X-101. Do zewnętrznego portu w Sewastopolu skierowano sześć lotniskowców z rakietami cruise, przewożących czterdzieści pocisków Kalibr.
Według wywiadu wojskowego Ukrainy cytowanego przez Ukraińską Prawdę rosyjskie siły okupacyjne otrzymały od Kremla instrukcje przygotowania zmasowanych ataków rakietowych na cywilną infrastrukturę Ukrainy w dniach 2 i 3 października.
Jednostki wojskowe lotnictwa strategicznego i dalekiego zasięgu otrzymały rozkazy przygotowania się do zadania zmasowanych ataków rakietowych. Jako cele zidentyfikowano obiekty krytycznej infrastruktury cywilnej oraz centralne obszary gęsto zaludnionych miast ukraińskich.
Jak ustalono, w dniu 8 października siedem bombowców strategicznych Tu-160 zostało przeniesionych na lotnisko „Olenya” z lotniska „Engels” i wyposażone w pociski manewrujące Kh-101.
Głównym celem państwa terrorystycznego było zniszczenie TPP, wywołanie paniki wśród Ukraińców i zastraszenie europejskiego społeczeństwa – podkreśla agencja wywiadowcza.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Moim zdaniem bez sensu, dlaczego mieliby nie wypuścić rakiet i bez mostu? Do czego go potrzebowali? Ruscy i tak byliby zachwyceni takim bombardowaniem jak widać, wyrażają się o swoich rzadzacych tak jak wypowiadano się o UE i NATO w 2014, że nic nie robią tylko wyrażają zaniepokojenie na telegramie. Po co im jakikolwiek pretekst jak chcą wygrać a zachód i tak ich nienawidzi? Bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że generalnie jednak tych rakiet dalekiego zasięgu mocno im brakuje, bo inaczej tłukli by nimi do skutku zamiast ogłaszać bardzo niepopularna mobilizację, i zostawili sobie jakieś zapasy awaryjne na takie właśnie okazję gdzie trzeba coś zrobic, by zachować twarz, a innych środków brak.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ozob
- zahartowany metalizator
Nic takiego nie padło. No chyba że tym kompetentnym jest Wolski. (:Pelson pisze: ↑10-10-2022, 13:03Wszyscy czekają najpierw na wiedzę jak orki mają dokonać niezauważonej koncentracji wojsk przy granicy z Polską.ozob pisze: ↑10-10-2022, 10:22Ponawiam zatem pytanie, bo kilkukrotnie nie doczekałem się odpowiedzi, w czym Bartosiak totalnie nie miał racji? (:hcpig pisze: ↑10-10-2022, 05:58Ja słuchałem jego audycji przez kilka lat ale po wybuchu wojny okazało się, że totalnie nie miał racji i niestety, obecnie jest to jedynie model biznesowy obliczony na straszonko i clickbaity. Do tego to kreowanie się na wielkiego amerykańskiego insidera okazało się również pozą.
Odpowiedź na Twoje pytanie, i to nie ze strony losowych przegrywów z forume, ale kogos bardziej kompetentnego już w tym temacie padła. Poszukaj. Przeczytaj. Pomyśl.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- trup
Oczywiście, że tak. To wygląda bez sensu. I tak by zaatakowali. Jednak dla opinii publicznej wewnątrz rosji to jest potrzebne. Taka kokieteria, że nie robią co chcą, tylko bronią kraju i stanowczo odpowiadają na atak. Jak sam zaobserwowałeś po komentarzach. Coś w stylu:ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-10-2022, 14:56Moim zdaniem bez sensu, dlaczego mieliby nie wypuścić rakiet i bez mostu? Do czego go potrzebowali? Ruscy i tak byliby zachwyceni takim bombardowaniem jak widać, wyrażają się o swoich rzadzacych tak jak wypowiadano się o UE i NATO w 2014, że nic nie robią tylko wyrażają zaniepokojenie na telegramie. Po co im jakikolwiek pretekst jak chcą wygrać a zachód i tak ich nienawidzi? Bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że generalnie jednak tych rakiet dalekiego zasięgu mocno im brakuje, bo inaczej tłukli by nimi do skutku zamiast ogłaszać bardzo niepopularna mobilizację, i zostawili sobie jakieś zapasy awaryjne na takie właśnie okazję gdzie trzeba coś zrobic, by zachować twarz, a innych środków brak.
"Kurde... zaatakowali nas, no to dobrze im tak! Dopierdolimy im to im się odechce nasze mosty atakować. Krym taki piękny... Jak my na wakacje bedziemy jeździć?"
Ten pojebany naród tak funkcjonuje. Niestety....
-
trup pisze: ↑10-10-2022, 14:01I to jest dla mnie wiarygodna wersja wydarzeń. Inscenizowany atak na most Krymski, oskarżenie o to Ukrainy i danie sobie pretekstu na przygotowane wcześniej ataki,
. Do zewnętrznego portu w Sewastopolu skierowano sześć lotniskowców z rakietami cruise, przewożących czterdzieści pocisków Kalibr.
Lotniskowców????
Jak widać, ruskie mogli wysadzić bloki mieszkalne by mieć pretekst do wojny z Czeczenią, więc co tam most.... Tylko niech pamiętają, że czasem bywa o jeden most za daleko...
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Mi się wydaje, że wysadzenie tego mostu było jednak w dużej mierze przez służby specjalne Ukrainy. Putin wczoraj miał wystąpienie. Taki był wkurwiony, że głos mu się załamywał. Sapnął ze dwa razy i nabrał powietrza podczas mówienia. I póżniej zplanował te dzisiejsze bombardowania pewnie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-10-2022, 14:56Moim zdaniem bez sensu, dlaczego mieliby nie wypuścić rakiet i bez mostu? Do czego go potrzebowali? Ruscy i tak byliby zachwyceni takim bombardowaniem jak widać, wyrażają się o swoich rzadzacych tak jak wypowiadano się o UE i NATO w 2014, że nic nie robią tylko wyrażają zaniepokojenie na telegramie. Po co im jakikolwiek pretekst jak chcą wygrać a zachód i tak ich nienawidzi? Bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że generalnie jednak tych rakiet dalekiego zasięgu mocno im brakuje, bo inaczej tłukli by nimi do skutku zamiast ogłaszać bardzo niepopularna mobilizację, i zostawili sobie jakieś zapasy awaryjne na takie właśnie okazję gdzie trzeba coś zrobic, by zachować twarz, a innych środków brak.
Raz się zje, raz się nie zje.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ale to nie działa w ten sposób, oni i tak są przekonani że byli atakowani przez 8 lat w Donbasie, gdzie Ukraińcy mieli zabijać Rosjan (ja tam nie wiem, to taka część o której nam się nie mówi nic). Rosjanie i tak byli głodni jakiegoś "zwycięstwa".trup pisze: ↑10-10-2022, 16:15Oczywiście, że tak. To wygląda bez sensu. I tak by zaatakowali. Jednak dla opinii publicznej wewnątrz rosji to jest potrzebne. Taka kokieteria, że nie robią co chcą, tylko bronią kraju i stanowczo odpowiadają na atak. Jak sam zaobserwowałeś po komentarzach. Coś w stylu:ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑10-10-2022, 14:56Moim zdaniem bez sensu, dlaczego mieliby nie wypuścić rakiet i bez mostu? Do czego go potrzebowali? Ruscy i tak byliby zachwyceni takim bombardowaniem jak widać, wyrażają się o swoich rzadzacych tak jak wypowiadano się o UE i NATO w 2014, że nic nie robią tylko wyrażają zaniepokojenie na telegramie. Po co im jakikolwiek pretekst jak chcą wygrać a zachód i tak ich nienawidzi? Bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że generalnie jednak tych rakiet dalekiego zasięgu mocno im brakuje, bo inaczej tłukli by nimi do skutku zamiast ogłaszać bardzo niepopularna mobilizację, i zostawili sobie jakieś zapasy awaryjne na takie właśnie okazję gdzie trzeba coś zrobic, by zachować twarz, a innych środków brak.
"Kurde... zaatakowali nas, no to dobrze im tak! Dopierdolimy im to im się odechce nasze mosty atakować. Krym taki piękny... Jak my na wakacje bedziemy jeździć?"
Ten pojebany naród tak funkcjonuje. Niestety....
If you do everything right, there will be no struggle.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
właśnie, skąd te lotniskowce?Nasum pisze: ↑10-10-2022, 19:40trup pisze: ↑10-10-2022, 14:01I to jest dla mnie wiarygodna wersja wydarzeń. Inscenizowany atak na most Krymski, oskarżenie o to Ukrainy i danie sobie pretekstu na przygotowane wcześniej ataki,
. Do zewnętrznego portu w Sewastopolu skierowano sześć lotniskowców z rakietami cruise, przewożących czterdzieści pocisków Kalibr.
Lotniskowców????
Jak widać, ruskie mogli wysadzić bloki mieszkalne by mieć pretekst do wojny z Czeczenią, więc co tam most.... Tylko niech pamiętają, że czasem bywa o jeden most za daleko...
kolega Trup wynalazł jakieś dziwny tekst, RUS mają tylko jeden lotniskowiec Admirał Kuzniecow,
przebywający aktualnie w stoczni remontowej na północy kraju,
skupiono się na moście krymskim, ewentualnym rewanżu, jeśli to dzieło UKR, co nie jest wcale pewne,
a tymczasem oglądaliśmy test skuteczności NASAMS chroniących wcześniej Waszyngton, jednak to stary system ze skutecznością podobną do S-300, jakieś 50% RUS rakiet osiągnęło swój cel
Die Welt ist meine Vorstellung.
- hcpig
Bartosiak nie przewidział ataku na Ukrainę, upierał się że pierwszą ofiarą będzie Polska lub kraje nadbałtyckie, że NATO będzie w szoku, totalnie zaskoczone i dopiero po ataku podejmie decyzję polityczną co do pomocy, która to 'może być różna'.
Amerykanie byli na Ukrainie znacznie wczęśniej, nie dali się zaskoczyć, pomogli jak i cały zachód poza szemranym towarzystwem typu Orban w niespotykanej skali - to jest totalna kompromitacja Bartosiaka. Już nawet nie wspominam o tym, jak wyśmiewał ignorantów spodziewających się, że wojna można wyglądać jak IIWŚ.
Yare Yare Daze
- ozob
Nie znasz tematu, a swoją wiedzę z wycinków wypowiedzi. Zaraz ci udowodnię.hcpig pisze: ↑11-10-2022, 05:30Bartosiak nie przewidział ataku na Ukrainę, upierał się że pierwszą ofiarą będzie Polska lub kraje nadbałtyckie, że NATO będzie w szoku, totalnie zaskoczone i dopiero po ataku podejmie decyzję polityczną co do pomocy, która to 'może być różna'.
Amerykanie byli na Ukrainie znacznie wczęśniej, nie dali się zaskoczyć, pomogli jak i cały zachód poza szemranym towarzystwem typu Orban w niespotykanej skali - to jest totalna kompromitacja Bartosiaka. Już nawet nie wspominam o tym, jak wyśmiewał ignorantów spodziewających się, że wojna można wyglądać jak IIWŚ.
1. Glowna teza Bartosiaka wygłoszona lata temu, bodaj w 2016, roku było to, że Rosja podważy ład w Europie testując tym samym słabnące USA. Sprawdziło się? Tak.
2. Wówczas twierdził, że obiektem ataku będą Bałtowie, ale na przełomie listopada i grudnia 2021 roku przy okazji rozmów dwustronnych między USA i Rosja powiedział jasno, że jeśli się nie dogadają to Putin rozpocznie wojne na Ukrainie. Byl pierwszym, który rzucił na stół taki scenariusz, a ci eksperci, którzy wyorosli na konflikcie wówczas nie brali w ogóle takiej opcji na poważnie.
3. Teza jakoby NATO nie pomoże lub będzie opieszale cięgle czeka na sprawdzenie. Jak wiesz dobrze Ruskie kraju NATO nie zatakowaly. Kalmiesz zatem i manipulujesz, bo Bartosiak nigdzie nie mówił, że NATO nie pomoże Ukrainie.
4. Pomogli jak i cały Zachód? Nie rób sobie jaj. Pomoc dla Ukrainy w sprzęcie płynie przede wszystkim z USA, UK, Polski, Szwecji, Czechów, Słowaków i Bałtów.
5. Wojna nie wygląda jak za czasów IIWS. Tu już trzeba naprawdę trzeba być ignorantem żeby tak twierdzić.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Hatefire

Przypomniało mi się to. Bartosiak najbardziej lubi czytać Bartosiaka i bierze jego książki w podróż

Wyobrażam sobie taki wywiad:
-Jakie jest Pana hobby?
- Lubię czytać książki
-To czytelnicy chcieliby poznać Pana ulubionego autora
-Jacek Bartosiak
-Przecież to Pan
-No właśnie
Ostatnio zmieniony 11-10-2022, 09:14 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- weteran forumowych bitew
Ja to czekam aż Bartosiak wyzna publicznie że to nie Kaczyński a jednak On jest najmądrzejszy na świecie. I w związku z tym poprosi się sam o rękę. Po czy za rok doczekamy się z tego związku dzieci.Hatefire pisze: ↑11-10-2022, 09:05
Przypomniało mi się to. Bartosiak najbardziej lubi czytać Bartosiaka i bierze jego książki w podróż![]()
Wyobrażam sobie taki wywiad:
-Jakie jest Pana hobby?
- Lubię czytać książki?
-To czytelnicy chcieliby poznać Pana ulubionego autora
-Jacek Bartosiak
-Przecież to Pan
-No właśnie
- Hatefire
Afroamerykanin, plizzzJacek Bartosiak pisze: Przełączki. Nie dość, że mam kontakty na całym świecie, to jeszcze natykam się na różne kontakty elektryczne wymagające innych wtyczek.

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- rasowy masterfulowicz
AD1. Ale to sie ma nijak do jego koncepcji ANW, ktora zakladla atak ze strony Bilorusi.ozob pisze: ↑11-10-2022, 08:53Nie znasz tematu, a swoją wiedzę z wycinków wypowiedzi. Zaraz ci udowodnię.hcpig pisze: ↑11-10-2022, 05:30Bartosiak nie przewidział ataku na Ukrainę, upierał się że pierwszą ofiarą będzie Polska lub kraje nadbałtyckie, że NATO będzie w szoku, totalnie zaskoczone i dopiero po ataku podejmie decyzję polityczną co do pomocy, która to 'może być różna'.
1. Glowna teza Bartosiaka wygłoszona lata temu, bodaj w 2016, roku było to, że Rosja podważy ład w Europie testując tym samym słabnące USA. Sprawdziło się? Tak.
2. Wówczas twierdził, że obiektem ataku będą Bałtowie, ale na przełomie listopada i grudnia 2021 roku przy okazji rozmów dwustronnych między USA i Rosja powiedział jasno, że jeśli się nie dogadają to Putin rozpocznie wojne na Ukrainie. Byl pierwszym, który rzucił na stół taki scenariusz, a ci eksperci, którzy wyorosli na konflikcie wówczas nie brali w ogóle takiej opcji na poważnie.
3. Teza jakoby NATO nie pomoże lub będzie opieszale cięgle czeka na sprawdzenie. Jak wiesz dobrze Ruskie kraju NATO nie zatakowaly. Kalmiesz zatem i manipulujesz, bo Bartosiak nigdzie nie mówił, że NATO nie pomoże Ukrainie.
4. Pomogli jak i cały Zachód? Nie rób sobie jaj. Pomoc dla Ukrainy w sprzęcie płynie przede wszystkim z USA, UK, Polski, Szwecji, Czechów, Słowaków i Bałtów.
5. Wojna nie wygląda jak za czasów IIWS. Tu już trzeba naprawdę trzeba być ignorantem żeby tak twierdzić.
AD1&2 W grudniu 2021 to nawet ja wiedzialem ze zaatakuja, nikt nie przerzuca takiej ilosci armii bez powodu.
AD5. Tak, natomiast nie wyglada tak jak to sobie Bartosiak wyobrazal.
KVLT lizania CZASZKI
- ozob
Czyli jest słuszna skoro tak zaklada, bo Ukraina cięgle jest państwem niepodległym, a za Przemyslem nie ma Rosji. (:
Co do ANW, to w większości się sprawdziła. O nekaniu ruskich rozporosznymi odzialami w kilku strefach przy znacznym udziale dronow, rozpoznia z satelit i przenosnych zestawów oraz później z udziałem artylerii lufowej i rakietowej, a także czlogow w książce było, ale trzeba było ją najpierw przeczytać żeby się wypowiedac.
Mylił się natomiast Bartosiak co do lotnictwa
i marynarki wojennej.
Co do ANW, to w większości się sprawdziła. O nekaniu ruskich rozporosznymi odzialami w kilku strefach przy znacznym udziale dronow, rozpoznia z satelit i przenosnych zestawów oraz później z udziałem artylerii lufowej i rakietowej, a także czlogow w książce było, ale trzeba było ją najpierw przeczytać żeby się wypowiedac.
Mylił się natomiast Bartosiak co do lotnictwa
i marynarki wojennej.
-
- rasowy masterfulowicz
Ksiazki nei czytalem ale pamietam prezentacje bo obejrzalem cala - i takich bledow bylo o wiele wiecej. Juz nie wspomne o slynnych bunkrach na czolgi:D Czekam na debate z Wojczalem, bedzie ciekawie. Co do samego SF, spoko, lubie pogogladac i poczytac, natomiast ten lysy w okularach jest dla mnie nie do strawienia. Rzadki przyklad osoby, ktorej nie jestem w stanie zniesc z blizej nie znanych mi przyczyn
KVLT lizania CZASZKI
- ozob
Wojczal jest dobry. Mam nadzieję, że będzie robił dużo nawiązań do historii w kontekście wojny na Ukrainie tak jak to zwykl robić ostatnio na Twitterze. Nie dalej jak tydzień temu podawał jakiś historyczny przykład porównując z ANW, to go jakiś historyk wyjaśnił, że było zupełnie inaczej do tego co on twierdzi. Odpowiedz? Ban. (:
- trup
no tak, z tym słowem lotniskowce to pomyłka jakaś. Czeski błąd. Chodziło zapewne o inne "żaglowce".Medard pisze: ↑10-10-2022, 22:36właśnie, skąd te lotniskowce?Nasum pisze: ↑10-10-2022, 19:40trup pisze: ↑10-10-2022, 14:01I to jest dla mnie wiarygodna wersja wydarzeń. Inscenizowany atak na most Krymski, oskarżenie o to Ukrainy i danie sobie pretekstu na przygotowane wcześniej ataki,
Lotniskowców????
kolega Trup wynalazł jakieś dziwny tekst, RUS mają tylko jeden lotniskowiec Admirał Kuzniecow,
przebywający aktualnie w stoczni remontowej na północy kraju,
skupiono się na moście krymskim, ewentualnym rewanżu, jeśli to dzieło UKR, co nie jest wcale pewne,
a tymczasem oglądaliśmy test skuteczności NASAMS chroniących wcześniej Waszyngton, jednak to stary system ze skutecznością podobną do S-300, jakieś 50% RUS rakiet osiągnęło swój cel
Mi właśnie chodzi o to, że ten ATAK na Ukrainę który nastąpił wczoraj i dziś I TAK by nastąpił. Ale pewnie w innym momencie.
Chociaż uważam, że ruskie mimo, że i tak robią co chcą, nie potrzebując wymówek, pretekstów, to i tak zawsze robią jakąś prowokację, preteksty, inscenizacje.... żeby zamydlić oczy swojemu i tak już oczadziałemu narodowi.
Po co? Nie wiem. Może tak to się u nich odbywa. Tak działa. Taka tradycja? Inaczej nie potrafią?
Skłaniam sie własnie ku temu, że sami sobie uszkodzili most, żeby mieć pretekst.
Skłaniam sie ku temu, że to była osobista decyzja Fiutina.
Skłaniam się ku temu, że to z nerwów, bo mu się kwadrat kurczy i zapasy kończą.
-
- rasowy masterfulowicz
kompletnie nie sledze jrego dzialalnosci poza kilkoma wywiadami. Natomiast to cale to srodowisko - Wojczal, Bartosiak et consortes, Wolski wydaje mi se totalnie infantylne XD Jakies fochy, argumenty z dupy itp, i w zasadzie kazdy z nich juz zaliczyl taka wpadke. Lubie za to Marka Nowakowskiegoozob pisze: ↑11-10-2022, 10:22Wojczal jest dobry. Mam nadzieję, że będzie robił dużo nawiązań do historii w kontekście wojny na Ukrainie tak jak to zwykl robić ostatnio na Twitterze. Nie dalej jak tydzień temu podawał jakiś historyczny przykład porównując z ANW, to go jakiś historyk wyjaśnił, że było zupełnie inaczej do tego co on twierdzi. Odpowiedz? Ban. (:
KVLT lizania CZASZKI