MUSICK MAGAZINE!!!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: MUSICK MAGAZINE!!!
Prawilnie podaję obiektywne oceny ostatnich czterech albumów Satyricon w skali dziesięciostopniowej, bo widżę, że jakieś bzdury się tu wypisuje ;).
Volcano 8/10
Now, Diabolical 9/10
The Age of Nero 8,5/10
Satyricon 8/10
A albumy Dt po The Cult może i są zabawne, ale tak już kiedyś pisałem, tam jest materiału na jednego pełniaka i Epkę, reszta niewiele wnosi tak naprawdę.
Dziękuję, dobranoc.
Volcano 8/10
Now, Diabolical 9/10
The Age of Nero 8,5/10
Satyricon 8/10
A albumy Dt po The Cult może i są zabawne, ale tak już kiedyś pisałem, tam jest materiału na jednego pełniaka i Epkę, reszta niewiele wnosi tak naprawdę.
Dziękuję, dobranoc.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Tylko jakoś ten pierwszy nie rżnie z drugiego;)hcpig pisze: Watain to już jak Behemoth
'Come the Blessed Madness'
- Gall
- weteran forumowych bitew
Chuja tam. Dt wciąż zajebisty, wystarczy wyjąć kija z dupy. Tutaj się nikt nie pręży, tylko robi swoje, choć wszyscy gdzieś tam słyszeli to wcześniej . Sto razy bardziej przemawia do mnie takie podejście niż rozbuchany styl Behemotha i dobudowywanie do muzyki nie wiadomo czego. Wielki balon, robiący wrażenie, ale z opłatkami w środku. Takiej frajdy jaką daje mi słuchanie TCiA czy CTW, niewiele rzeczy jest mi w stanie dać. Zresztą zależnie od nastroju, w dyskografii Darkthrone zawsze się coś na dany moment wynajdzie. A nie każda kapela może się czymś takim poszczycić.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Lucek
o wow !
- Gall
Udało się? ;)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Plastek
- Kontakt:
Szkoda tylko, że rżnie z Agathodaimon.COFFIN pisze:Tylko jakoś ten pierwszy nie rżnie z drugiego;)hcpig pisze: Watain to już jak Behemoth
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
Nie przesadzaj, do takiego poziomu to jeszcze daleko:)
'Come the Blessed Madness'
- Plastek
- Kontakt:
COFFIN pisze:Nie przesadzaj, do takiego poziomu to jeszcze daleko:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
-
nieco zawyżone, ale mniej więcej by się zgadzałoNerwowy pisze:Prawilnie podaję obiektywne oceny ostatnich czterech albumów Satyricon w skali dziesięciostopniowej, bo widżę, że jakieś bzdury się tu wypisuje ;).
Volcano 8/10
Now, Diabolical 9/10
The Age of Nero 8,5/10
Satyricon 8/10
- hcpig
Tak ale nie o to mi chodziło, nowe Watainy nie mają już tego ducha, to takie dopieszczone, ładne ale puste i na dłuższą metę nudneCOFFIN pisze: Tylko jakoś ten pierwszy nie rżnie z drugiego;)
superprodukcje.
Taki Satyricon po przemianach na 'Rebel...' tylko zyskał na autentyźmie, czuć że nie są do wyrobnicy klepiący pańszczyznę, sukces komercyjny nie zabił ducha.
Yare Yare Daze
- Plastek
- Kontakt:
Zapomniałeś chyba dziś zażyć swoje lekarstwa. Skoro te ostatnie pedalskie patataje Satyricon mają ducha to co ma "Blood Libels" czy "VVorldVVithoutEnd"?
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- hcpig
Ducha oczywiście, to dobre płyty.
Satyricon gra w innej lidze. Myślę że Mgwaha też będzie takim zespołem, nie zaszkodzą im trasy z Behemothem i popularność na szczeblu gimnazjum, robią swoje i tyle.
No i ciągle słyszę jaki ten Satyricon spedalowny, ktoś wytłumaczy jak totalna asceza, trans i zimne jak chuj riffy mogą być pedalskie? Nie ma tam śmiesznych melodyjek, pompy, przerostu formy nad treścią itp.
Satyricon gra w innej lidze. Myślę że Mgwaha też będzie takim zespołem, nie zaszkodzą im trasy z Behemothem i popularność na szczeblu gimnazjum, robią swoje i tyle.
No i ciągle słyszę jaki ten Satyricon spedalowny, ktoś wytłumaczy jak totalna asceza, trans i zimne jak chuj riffy mogą być pedalskie? Nie ma tam śmiesznych melodyjek, pompy, przerostu formy nad treścią itp.
Ostatnio zmieniony 24-05-2016, 20:19 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Plastek
- Kontakt:
Zdecydowanie. W lidze, w której u nas jest Ewa Farna.hcpig pisze:
Satyricon gra w innej lidze.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To moja tajna misja uo uo uo
ja musze Cie Plastek odzyskac uo uo uo uo
ja musze Cie Plastek odzyskac uo uo uo uo
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- Kontakt:
Jak wybielisz oczko to pomyślimy.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Drone
O, to to. SATYRICON był śmieszny na "Nemesis Divina", płycie cekiniarsko-jarmarcznej i zmierzającej w niedobrą stronę. A kiedy przyszło przebudzenie i zaczęli nagrywać zajebistą muzykę, to podniosły się lamenty zdradzonych :)hcpig pisze: No i ciągle słyszę jaki ten Satyricon spedalowny, ktoś wytłumaczy jak totalna asceza, trans i zimne jak chuj riffy mogą być pedalskie? Nie ma tam śmiesznych melodyjek, pompy, przerostu formy nad treścią itp.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Tak jak generalnie mogłaby dla mnie istnieć jedynie "Rebel Extravaganza"(płyta prawdziwie genialna) i nic by się nie stało(chociaż późniejsze też lubię), tak w tej kwestii jak najbardziej się zgadzam. O ile dwie pierwsze mają swój urok, zwłaszcza jedynka, która ma prześwietny klimat, tak trójka to momentami wiocha totalna. Jakby wywalić z niej wszystkie klawisze to może by coś z tego było.Drone pisze:O, to to. SATYRICON był śmieszny na "Nemesis Divina", płycie cekiniarsko-jarmarcznej i zmierzającej w niedobrą stronę. A kiedy przyszło przebudzenie i zaczęli nagrywać zajebistą muzykę, to podniosły się lamenty zdradzonych :)hcpig pisze: No i ciągle słyszę jaki ten Satyricon spedalowny, ktoś wytłumaczy jak totalna asceza, trans i zimne jak chuj riffy mogą być pedalskie? Nie ma tam śmiesznych melodyjek, pompy, przerostu formy nad treścią itp.
- Drone
Pierwsze płyty SATYRICON są dobre, może naiwne momentami, ale co z tego? "Nemesis Divina" to jest ich najsłabsza rzecz, która się zresztą najgorzej zestarzała.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
Herezje, najlepszy Satyr obok Dark medieval times.Drone pisze: "Nemesis Divina" to jest ich najsłabsza rzecz, która się zresztą najgorzej zestarzała.