Ale mi to za darmo, chcąc nie mieć 10111011001100011 wersji a materialną trzeba płacic krocie chciwym przebiegłym jankeskim skurwlom. Bezwarunkowy mus, szczególnie, że nawet sekundy Providence nie słyszalem nadalMort pisze:W wywiadzie dla Musick Magazine przeczytałem, że zespół wyda Providence na CD, tak żeby i europejscy fani mogli położyć na półkę kawałek plastiku. Bardzo podoba mi się pomysł Scion Audio, że udostępnili tę muzykę za darmo i będę to wspierał nie kupując Providence.
IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- metalized
- weteran forumowych bitew
Re: IMMOLATION
P.J.E.C.
- Nerwowy
- mistrz forumowej ceremonii
No, ale w tym momencie to jest tylko i wyłącznie jakaś twoja dziwna ortodoksja skoro można legalnie posłuchać materiału w sieci i spokojnie czekać na europejskie CD... W czym problem ?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- metalized
W sumie jakos nie lubie słuchać materiałów kapel , które doskonale znam najpierw z mpwszy a potem z realnego nocnika. Wiem, chore, ale tak juz mam. Nieznana nazwa, owszem chetnie, ale Immolation?? Nieeee , wolę poczekać aż sie gdzies może trafi.
P.J.E.C.
-
Hollowman
- w mackach Zła
Ja też tak mam, zawsze wydawało mi się to normalne, że jak znam kapelę i mam do niej już jakieś zaufanie to nigdy nei ściągam tylko czekam z odsłuchem aż sobie kupię CD.metalized pisze:W sumie jakos nie lubie słuchać materiałów kapel , które doskonale znam najpierw z mpwszy a potem z realnego nocnika. Wiem, chore, ale tak juz mam. Nieznana nazwa, owszem chetnie, ale Immolation?? Nieeee , wolę poczekać aż sie gdzies może trafi.
-
est
Ja to mam jeszcze inaczej bo kupuje płyty moich ulubionych kapel i ich nie słucham. Boje się zepsuć.
- metalized
Nieee tak nie mam - mam to katuje do śmierci nośnika. Zedrze sie , trudno, staram sie uważać, ale po to jest, a zdarta płyta czy kaseta to taki swoisty hołd dla tego materiału. Skoro sie az tak podoba to nie bedę sie czaił i oszczędzał.est pisze:Ja to mam jeszcze inaczej bo kupuje płyty moich ulubionych kapel i ich nie słucham. Boje się zepsuć.
P.J.E.C.
- Castor
Mam podobnie. Tylko, że jak "Providence" pojawiło się w sieci, nikt nie wiedział, że za jakiś czas wyjdzie to na płycie, dlatego ściągnąłem mpwszy, by mieć jakąkolwiek wersję tej epki.metalized pisze:W sumie jakos nie lubie słuchać materiałów kapel , które doskonale znam najpierw z mpwszy a potem z realnego nocnika. Wiem, chore, ale tak juz mam. Nieznana nazwa, owszem chetnie, ale Immolation?? Nieeee , wolę poczekać aż sie gdzies może trafi.
Sama epka mnie nie powaliła, ale i tak ją pewnie kupię do kompletu.
E:Być może zmienię zdanie posłuchawszy jej z fizycznego nośnika.
No tak, to poważny problem, ale ja, mimo obaw, słucham, a jak zepsuje, lecę do sklepu i kupuje nową.est pisze:Ja to mam jeszcze inaczej bo kupuje płyty moich ulubionych kapel i ich nie słucham. Boje się zepsuć.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
-
est
Ja oczywiście żartowałem. Płyty są po to żeby ich słuchać, Providence nie mam i chętnie zakupię jak się pojawią te europejskie wydania.
- metalized
Czulem letka ironie tym niemniej sa ludzie ripujacy płyte i na półeczke - sam tez z marszu ripuje zanim nawet wpisze sobie do swego spisu i zanim uruchomię, ale jednak preferuje odsłuch z płyt, mpwszy to z ipadla lub jak czasami mam skrajnego lenina ganiac, mysleć co włączyć wymieniać w zmieniarce płyty .
P.J.E.C.
- Castor
A ja nie :)est pisze:Ja oczywiście żartowałem.
Też ripowałem do nie dawna wszystko jak leci, ale jak porównałem, jakość tego co zripowałem, a tego co na płycie, stwierdziłem że szkoda na to czasu i dałem sobie z tym spokój. Teraz słucham tylko płyt.metalized pisze:Czulem letka ironie tym niemniej sa ludzie ripujacy płyte i na półeczke - sam tez z marszu ripuje zanim nawet wpisze sobie do swego spisu i zanim uruchomię, ale jednak preferuje odsłuch z płyt, mpwszy to z ipadla lub jak czasami mam skrajnego lenina ganiac, mysleć co włączyć wymieniać w zmieniarce płyty .
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
Hollowman
- w mackach Zła
A ja słucham głównie z ripów bo w Warszawie nie mam miejsca na moje wszystkie płyty, dlatego trzymam wszystko na laptopie w formie cyfrowej ;) Wiem, że to pozerskie i w ogóle, no ale cóż, logistyka ;)
- Castor
Nie, 192 kbps, ale może sam format też ma znaczenie. Ja ripowałem do formatu WMA. Myślisz, że empewszy byłyby lepszej jakości z tą samą "kompresją" (chyba tak to się nazywa)?Riven pisze:To jak to ripowales? 96 kbps? :)
- Riven
- Kontakt:
Flac, man. Nie trzeba już oszczędzać na pojemności. Only lossless compression is real.
this is a land of wolves now
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
+1, u mnie niestety to samoHollowman pisze:A ja słucham głównie z ripów bo w Warszawie nie mam miejsca na moje wszystkie płyty, dlatego trzymam wszystko na laptopie w formie cyfrowej ;) Wiem, że to pozerskie i w ogóle, no ale cóż, logistyka ;)
I AM MORBID
- Sybir
Ja aktualnie nie mam sprzętu do słuchania, poza telefonem - na dodatek nie znalazłem jeszcze zastępstwa dla moich zniszczonych Kossów (poza pchełkami Samsunga, które pozytywnie mnie zaskoczyły). Ripuję oczywiście do formatu .flac.
A na nową płytę Immolation czekam, choć bez większego entuzjazmu, mimo że ostatnia zwyczajnie mnie zredukowała i zmełła.
A na nową płytę Immolation czekam, choć bez większego entuzjazmu, mimo że ostatnia zwyczajnie mnie zredukowała i zmełła.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Heretyk
o to tometalized pisze:W sumie jakos nie lubie słuchać materiałów kapel , które doskonale znam najpierw z mpwszy a potem z realnego nocnika. Wiem, chore, ale tak juz mam. Nieznana nazwa, owszem chetnie, ale Immolation?? Nieeee , wolę poczekać aż sie gdzies może trafi.
- Riven
- Kontakt:
+1
mimo ze jestem technofilem i bardzo podoba mi się dematerializacja muzyki, to z kilkoma ulubionymi zespołami robie tak samo. Niestety zlamalem się dzisiaj i posluchalem sampli nowego V ;).
mimo ze jestem technofilem i bardzo podoba mi się dematerializacja muzyki, to z kilkoma ulubionymi zespołami robie tak samo. Niestety zlamalem się dzisiaj i posluchalem sampli nowego V ;).
this is a land of wolves now
-
est
Jeżeli ja słucham czegoś z mp3 a później mi się udaje to zdobyć na oryginalnym nośniku to bardzo się z tego cieszę i nie wypisuję farmazonów na forach internetowych:)
- Mol
- zahartowany metalizator
IMMOLATION: New Album Title, Release Date Announced - Feb. 21, 2013
New York death metal veterans IMMOLATION have set "Kingdom Of Conspiracy" as the title of their ninth full-length album. The follow-up to 2010's "Majesty And Decay" will be released on May 14 in North America, both digitally and physically, via Nuclear Blast Records. The CD was recorded at Sound Studios in Millbrook, New York with longtime producer Paul Orofino, and mixed and mastered once again by Zack Ohren (ALL SHALL PERISH, DECREPIT BIRTH, SUFFOCATION).
"We are really looking forward to getting the new CD out there to the fans," commented IMMOLATION guitarist Robert Vigna. "I don't think they are going to know what hit them after they hear this one! 'Kingdom Of Conspiracy' is one intense and miserably dark record!"