Najlepsza metalowa plyta XXI wieku.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: Najlepsza metalowa plyta XXI wieku.
najlepsze w xxi wieku som te najdroższe
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
I te wydane w 50 egzemplarzach.nagrobek pisze:najlepsze w xxi wieku som te najdroższe
Dobra nie ma się co śmiać, przecież to czyjaś praca, często gęsto to dobre płyty.
Tylko w XX wieku było więcej świetnych płyt wydanych w jednym roku, niż w XXI przez 18.
Chociaż 2018 mnie cieszył muzycznie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Eeeeee w necie, pewnie jeszcze na smartfonie co? Myslalem, ze jestes czlowiek z tradycjami i solidnym wasem. Jak mozna sie gubic w analogu?Medard pisze:Ja najbardziej lubię grać w necie, mam lepszy ogląd pola, niż przy tradycyjnej szachownicy. Lata spędzone przed kompem robią swoje, w analogu człowiek się gubi.Triceratops pisze:Masz racje Medardzie, sprawa jest dosc palaca. Wnosze, ze po szachach ujawnisz swoj kolejny staroswiecki talent i sie okaze, ze jestes spadkobierca duchowym sir Sherlocka Holmesa. Zatem czapke i plaszcz wypada wlozyc i ruszyc za tropami, ktore myla nam tu rozni samozwanczy i podstepni Doktorzy Morarci. Zacznij od typa, ktory twierdzi, ze Satyricon to nie black metal, wyglada pojerzanie.Medard pisze:Trzeba wreszcie znaleźć tą płytę XXI wieku.
woodpecker from space
- Medard
Mam brodę, bez wąsa.
A tradycyjne szachy nie znikną, za dużo ludzi w nie gra.
Co ciekawe, w necie na lichess grają też topowi szachiści jak Carlsen, czy od niedawna JK Duda.
A tradycyjne szachy nie znikną, za dużo ludzi w nie gra.
Co ciekawe, w necie na lichess grają też topowi szachiści jak Carlsen, czy od niedawna JK Duda.
- Triceratops
A liczyc na suwaku logartymicznym umiesz? Mnie ojciec kiedys nauczyl trzech rzeczy, ktore powinien umiec mezczyzna w okrytnym swiecie, dzieki ktorym uda sie przezyc: grac w szachy, liczczyc na suwaku logarytmicznym i grac na saksie.
woodpecker from space
- Medard
Nie za młody jestem, tylko w szachy gram.Triceratops pisze:A liczyc na suwaku logartymicznym umiesz? Mnie ojciec kiedys nauczyl trzech rzeczy, ktore powinien umiec mezczyzna w okrytnym swiecie, dzieki ktorym uda sie przezyc: grac w szachy, liczczyc na suwaku logarytmicznym i grac na saksie.
Wtedy gdy mam zajawkę na to,
co czasami trwa miesiąc lub dwa. Ojciec nie umie w szachy, za to coś tam w karty graliśmy. Gdzieś już pisałem, że znajomi w szachy nauczyli.
Ale obsługuję rożne urządzenia, które dla wielu są znane tylko z tv, jak sierp, czy kosa. Powożę furmanką albo wozem drabiniastym, umiem też obrządzić konia i krowę. Kobiety powinny być zachwycone.
Czemu akurat na seksie, a nie na harmonijce, albo gitarze, to jakaś aluzja?
To biorę smartfona z dobrym dacem na pokładzie i szukam na spotifaju tej najlepszej płyty XXI wieku.
- Medard
A z dobrych płyt dorzucam Cult of luna
i płytę Eternal Kingdom
oraz Saturnus album Martyre.
i płytę Eternal Kingdom
oraz Saturnus album Martyre.
- Medard
Gdzieś tutaj czytałem, że Blindead wydał polską płytę XXI wieku, tylko nie wiem którą.
Słabo te płyty zapamiętałem, chyba nie zrozumiałem ich przekazu.
Triceps pomóż.
Słabo te płyty zapamiętałem, chyba nie zrozumiałem ich przekazu.
Triceps pomóż.
- Triceratops
Prace utknely w martwym punkcie jak widac. Jutro mam impreze gdzie chcialbym blysnac wiedza o wspolczesnym metalu, prosze o jak najszybsze dokonanie odpowiednich posuniec, deadline do jutra w poludnie.
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
a płyty VEKTOR są godne uwagi kolego
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Triceratops
Ta ostatnia byla calkiem niezla z tego co pamietam. Zastanawiam sie tez nad nowa Babuszka v2.
No ale dedlajn do jutra, w samo poludnie, mam nadzieje, ze Medard stanie na wysokosci zadania. Dzisiaj ide sie nachlac ale tematy najlepszych metalowych plyt XXI wieku bede skrzetnie pomijal tlumaczac sie pomrocznoscia jasna. Albo bede napierdalal od dietach, ludzie uwielbiaja sluchac jak latwo byc szczuplym i wysportowanym, moze to jakos odwroci ich uwage od palacego problemu Najlepsza metalowa plyta XXI wieku.
No ale dedlajn do jutra, w samo poludnie, mam nadzieje, ze Medard stanie na wysokosci zadania. Dzisiaj ide sie nachlac ale tematy najlepszych metalowych plyt XXI wieku bede skrzetnie pomijal tlumaczac sie pomrocznoscia jasna. Albo bede napierdalal od dietach, ludzie uwielbiaja sluchac jak latwo byc szczuplym i wysportowanym, moze to jakos odwroci ich uwage od palacego problemu Najlepsza metalowa plyta XXI wieku.
woodpecker from space
- Bohdan
A czy "Najlepsza metalowa plyta XXI wieku" to będzie to samo co "Najlepsza metalowa płyta świata"?
nie...
chyba nie?
co?
nie...
chyba nie?
co?
- Medard
Przeczucie i wiedza zdobyta z czasopism mi mówi, że to może być Striborg, bo ma dużo płyt. Chyba najwięcej w XXI wieku.Triceratops pisze:Ta ostatnia byla calkiem niezla z tego co pamietam. Zastanawiam sie tez nad nowa Babuszka v2.
Ale nie wiem na którą się zdecydować,
bo żadnej nie słuchałem.
Wróćmy zatem do początku. Czy na sali jest lekarz? Czy ktoś w ogóle zadał sobie trud, by przekartkować tę listę? Zapraszam do wspólnej i beztroskiej podróży.ozob pisze:Metal Hammer byc moze zapoczatkowal dyskusje ze sporym potencjalem. Warto zatem podzielic tym kto jak obserwuje scene.
https://www.loudersound.com/features/th ... century/11" onclick="window.open(this.href);return false;
- Triceratops
Mocne, chyba czas zebym wyciagnal z zanadrza swoja liste tektoniczna jako rzeczowa kontre na te dyrdymaly
woodpecker from space
Dawaj. Przy okazji sprawdzimy czy zgromadzone środki poszły na lepszą obsługę forum, czy tradycyjnie na koks, dziwki i cukierki dla dzieciaczków.
- Rumburak
Pierwsze miejsce się zgadza.535 pisze:Wróćmy zatem do początku. Czy na sali jest lekarz? Czy ktoś w ogóle zadał sobie trud, by przekartkować tę listę? Zapraszam do wspólnej i beztroskiej podróży.ozob pisze:Metal Hammer byc moze zapoczatkowal dyskusje ze sporym potencjalem. Warto zatem podzielic tym kto jak obserwuje scene.
https://www.loudersound.com/features/th ... century/11" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.loudersound.com/features/th ... century/12" onclick="window.open(this.href);return false;
Pal sześć pojedyncze pozycje. Chodzi o ogólny wydźwięk i wnioski, które nasuwają się same po lekturze tej listy. Otóż wychodzi na to, że nie jesteśmy na forum poświęconym "muzyce metalowej", nie wspominając już o tym, że nie ma tu nikogo kto miałby na ten temat jakiekolwiek pojęcie. I jeszcze jedno. Pomyliłem się i odszczekuję. W takim układzie Behemoth ze swoim albumem pasuje tam idealnie.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Musiałbym myśleć przez tydzień, a i tak trudno byłoby znaleźć tą najlepszą, ale wczoraj, słuchając "A Umbra Omega" Dødheimsgard, doszedłem do wniosku, że to mógłby być jeden z moich kandydatów.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- postuje jak opętany!
Forum Masterful jest miejscem spotkań ludzi zacofanych, nie nadążających za gnającym do przodu światem muzyki METALOWEJ. Okopaliście się wszyscy w zatęchłych piwnicach lat 80-tych i 90-tych, a teraz karty rozdają takie zespoły jak Atreyu, Asking Alexandria, Cancer Bats, Marmozets, Parkway Drive czy Bring Me the Horizon.535 pisze:Pal sześć pojedyncze pozycje. Chodzi o ogólny wydźwięk i wnioski, które nasuwają się same po lekturze tej listy. Otóż wychodzi na to, że nie jesteśmy na forum poświęconym "muzyce metalowej", nie wspominając już o tym, że nie ma tu nikogo kto miałby na ten temat jakiekolwiek pojęcie. I jeszcze jedno. Pomyliłem się i odszczekuję. W takim układzie Behemoth ze swoim albumem pasuje tam idealnie.
heykvísl og ofn