Cold Passion
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Cold Passion
Jak już gdzieś pisałem kapela jednaj płyty "New Age Architects ".właśnie ,tak się zastanawiam czy ktoś zna ten materiał bo muszę przyznać ,ze zacne to granie i szkoda mi tylko ,że chłopaki po tym jednym lp sobie poszli w chuj....
Re: Cold Passion
Pamiętam, że grali chyba kiedyś przed Limbonic Art w Katowicach, ale muzyki już nie. Zresztą wtedy odniosłem wrażenie, że to taki klimatyczny metal nie dla mnie.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
jak pisałem, kiedyś nawet mi się to podobało, mam wrażenie, że to taka kapelka wyrosła na fali popularności tego całego symfonicznego black metalu, coś w tą stronę próbowali, nie najgorzej nawet im to wychodziło, mieli swoje pomysły, charakterystycznie dosyć to wszystko ogarniali, smaczków dodawały wścibione tu i ówdzie partie gitary akustycznej. generalnie zespół na plus, choć obawiam się, że gdybym jednak dzisiaj włożył płytę do odtwarzacza nie byłbym tak entuzjastycznie nastawiony 

- Mol
Natknalem sie na te kapele na jakims skladaku Mystic bodajze, jedyne co zapamietalem to fakt, ze kiepsko to bylo wyprodukowane.
Chyba wtedy Skid Row słuchałeś lub ruski spiryt ładowałeś z ziomalami spod trzepaka.Maria Konopnicka pisze:chyba słabo pamiętam, bo to dla mnie kicha była....

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Od jedynki i dwójki Skid Row to wara proszę 

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Kiedyś dostałem do jakiegoś zamówienia gratis ich "New Age...". Wytrwałem do 2-3 kawałka i padłem. Wtedy był wysyp tego symfonicznego grania, a Cold Passion niczym ponad mierność się nie wybijali.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
obok Sirrah, "jedynki" Atrophia Red Sun jeden z ciekawszych albumów polskiego klimatycznego grania. Dawno nie słuchałem, ale z przyjemnością sobie np teraz zapuszczę
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Edinazzu
własnie słucham "New Age Architects". Stylistycznie to oczywiście "klimatyczne" granie z ciągotkami w strone blacku. Wczesny Moonspell, Rotting Christ, Cradle Of Filth to naturalne skojarzenia
- longinus696
Jezus Maria.... dzięki za ostrzeżenieEdinazzu pisze:własnie słucham "New Age Architects". Stylistycznie to oczywiście "klimatyczne" granie z ciągotkami w strone blacku. Wczesny Moonspell, Rotting Christ, Cradle Of Filth to naturalne skojarzenia

The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Edinazzu
Re:
nie no bez jaj. Wczesny Moonspell (powiedzmy Under The Moonspell) wczesny Rotting Christ( Passage To Arcturo, Thy Mightly Contract) Cradle Of Filth (Principle) czy np Nightfall( Parade Into Centuries) to bardzo zacne i strawne granie- przynajmniej dla mnie- więc jak ktoś lubi wyzej wymienione to szczerze polecam Cold Passion. Nie miałem na mysli późniejszych dokonań wyżej wymienionych bandów , które jak wiadomo były na różnym poziomie i w różnym stylulonginus696 pisze:Jezus Maria.... dzięki za ostrzeżenieEdinazzu pisze:własnie słucham "New Age Architects". Stylistycznie to oczywiście "klimatyczne" granie z ciągotkami w strone blacku. Wczesny Moonspell, Rotting Christ, Cradle Of Filth to naturalne skojarzenia
- Lykantrop
Co kto lubi, ale dla mnie to już chyba wczesny Eternal Deformity był bardziej strawny, niż to...
Płyty dawno się pozbyłem, więc sobie powtórki z rozrywki nie zrobię, ale... ja tam wczesnego Rotting Christ za cholerę nie słyszałem. A to raczej bym wychwycił szybko, wszak "Thy Mighty..." leży u mnie w top10.
Płyty dawno się pozbyłem, więc sobie powtórki z rozrywki nie zrobię, ale... ja tam wczesnego Rotting Christ za cholerę nie słyszałem. A to raczej bym wychwycił szybko, wszak "Thy Mighty..." leży u mnie w top10.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Eternal Deformity..haha.jakis ich grajek wreczyl mi ich ostatnie promo jakis czas temu,zebym posluchal i powiedzial co o tym sadze,byla to tak straszliwa przeegzaltowana chujnia ze nie dalem rady i powiedzialem mu co tym sadze.oczywiscie kontakt urwal sie momentalnieLykantrop pisze:Co kto lubi, ale dla mnie to już chyba wczesny Eternal Deformity był bardziej strawny, niż to...

z Cold Passion jest tak samo, z Asgard jest tak samo i z wszystkimi innymi pseudo awangardowymi smyczkami kurwami z teatru które mysla ze moga byc tak dobre jak ARCTURUS.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Lykantrop
To oni w ogóle istnieją jeszcze? Miałem na myśli ich taśmy z Baron Rec. Wtedy grali w takich klimatach jak omawiana tutaj kapela.
Asgaard, Cold Passion, Eternal Deformity, do tego Luna ad Noctum, Naumachia, Hermh - czyli największe kloce i nikosie dyzmy polskiej sceny. Jakbym się wysilił to bym dopisał tutaj kilka nazw, ale szkoda mi czasu na grzebanie w pamięci.
Asgaard, Cold Passion, Eternal Deformity, do tego Luna ad Noctum, Naumachia, Hermh - czyli największe kloce i nikosie dyzmy polskiej sceny. Jakbym się wysilił to bym dopisał tutaj kilka nazw, ale szkoda mi czasu na grzebanie w pamięci.
-
jasne,a na promo byl emblemat code666,imponujace prawda?Lykantrop pisze:To oni w ogóle istnieją jeszcze? Miałem na myśli ich taśmy z Baron Rec..

kazdemu mozna klocka wepchnac jak widac...
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Lykantrop
Ale Code666 gustuje w takich miernotach. Czasami ich nie rozumiem - raz Manes, Aborym, Negura Bunget, a z drugiej mańki taki Ameoseurs czy EF.
Przesłuchałem właśnie sample z tego nowego EF. Chociaż nie powinienem, bo sama oprawa graficzna i zdjęcie gości nakierowuje myśli na to z czym mamy do czynienia. Kicz uber alles
Przesłuchałem właśnie sample z tego nowego EF. Chociaż nie powinienem, bo sama oprawa graficzna i zdjęcie gości nakierowuje myśli na to z czym mamy do czynienia. Kicz uber alles

- Edinazzu
w sumie pierwsze materiały ETERNAL DEFORMITY te z lat 1997,1999 były całkiem strawne- ba nawet korespondowałem z liderem zespołuLykantrop pisze:Co kto lubi, ale dla mnie to już chyba wczesny Eternal Deformity był bardziej strawny, niż to...