ATOMIZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
ATOMIZER
Chyba był o nich temat, ale już nie ma.
Co sądzicie o tych Australijczykach, grających na australijską modłę australijski death/black/thrash po australijsku? Dzisiaj nabyłem ich debiut za astronomiczną kwotę 9,99 złotego (duże zainteresowanie) i jestem bardzo mile zaskoczony. Nie całkowicie, bo już wcześniej znałem z tego materiału dwa utwory (które bardzo mi do gustu przypadły), ale jednak. Zaskoczony oczywiście pozytywnie. To musi być doskonałe na koncertach. Niesamowita przebojowość w tym tkwi.
W bierzącym roku wydali czwarty album, od dawna słyszę, że mają niedługo zakończyć działalność. Do końca nie wiem jak to z nimi jest.
Cholera, chyba są oryginalni.
Co sądzicie o tych Australijczykach, grających na australijską modłę australijski death/black/thrash po australijsku? Dzisiaj nabyłem ich debiut za astronomiczną kwotę 9,99 złotego (duże zainteresowanie) i jestem bardzo mile zaskoczony. Nie całkowicie, bo już wcześniej znałem z tego materiału dwa utwory (które bardzo mi do gustu przypadły), ale jednak. Zaskoczony oczywiście pozytywnie. To musi być doskonałe na koncertach. Niesamowita przebojowość w tym tkwi.
W bierzącym roku wydali czwarty album, od dawna słyszę, że mają niedługo zakończyć działalność. Do końca nie wiem jak to z nimi jest.
Cholera, chyba są oryginalni.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Set
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
- Morph
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Niezłe, ale bez większej przesady. Jest co najmniej kilkanaście kapel grających d/b/t dużo lepiej.[/quote]
Proszę o kilka nazw. Autentycznie chętnie coś zapoznam, bo ta nisza została przeze mnie zaniedbana w ostatnich latach. [/quote]
Z takiej muzyczki to ostatnio srogo mnie sponiewierało (o co trudno, bo to generalnie nie moje klimaty):
NOCTURNAL BREED fields of rot
DESASTER satan's soldiers syndicate
HORNED ALMIGHTY the devil's music
CHURCH BIZARRE sinister glorification
BESTIAL MOCKERY slaying the life
Na pewno zaraz ktoś sypnie 100 innych, ale zasadniczo te 5 albumów spokojnie mi w tych klimatach starczy.
[quote][i]Wysłane przez Morph[/i]
Niezłe, ale bez większej przesady. Jest co najmniej kilkanaście kapel grających d/b/t dużo lepiej.[/quote]
Proszę o kilka nazw. Autentycznie chętnie coś zapoznam, bo ta nisza została przeze mnie zaniedbana w ostatnich latach. [/quote]
Z takiej muzyczki to ostatnio srogo mnie sponiewierało (o co trudno, bo to generalnie nie moje klimaty):
NOCTURNAL BREED fields of rot
DESASTER satan's soldiers syndicate
HORNED ALMIGHTY the devil's music
CHURCH BIZARRE sinister glorification
BESTIAL MOCKERY slaying the life
Na pewno zaraz ktoś sypnie 100 innych, ale zasadniczo te 5 albumów spokojnie mi w tych klimatach starczy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Timariota
- starszy świeżak
- longinus696
No to nie zabłysnę. "The Only Weapon Of Choice" to jedyna ich płyta jaką znam.
Generalnie Australia rządzi w tym swoim specyficznym graniu. Zresztą ile razy była już o tym mowa? Pomijając powszechnie znane i sznowane typy, to rozkurwia mnie jeszcze VOMITOR, o którym niewiele słychać. Maniuś pewnie zna, a jak nie, to pewnie nie będzie chciał poznać, bo Fenriz ich gorąco poleca
))
Generalnie Australia rządzi w tym swoim specyficznym graniu. Zresztą ile razy była już o tym mowa? Pomijając powszechnie znane i sznowane typy, to rozkurwia mnie jeszcze VOMITOR, o którym niewiele słychać. Maniuś pewnie zna, a jak nie, to pewnie nie będzie chciał poznać, bo Fenriz ich gorąco poleca

- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Fenriz ich gorąco poleca[/quote]
Czasem ma przebłyski.
A debiut jest świetny i jeśli komuś podoba się ta grupa, a "The End/Death Of Forever" nie zna, no to... czas najwyższy poznać. Wszystkie siedem utworów to prawdziwy mniód. To chyba najbardziej "typowa" z ich płyt. Bez takiej ekstrawagancji jak miejscami (zwłaszcza) na trzeciej płycie (może z wyjątkiem partii klawiszy w czwartym utworze). Ważne, że naprawdę doskonale się słucha.
Fenriz ich gorąco poleca[/quote]
Czasem ma przebłyski.

A debiut jest świetny i jeśli komuś podoba się ta grupa, a "The End/Death Of Forever" nie zna, no to... czas najwyższy poznać. Wszystkie siedem utworów to prawdziwy mniód. To chyba najbardziej "typowa" z ich płyt. Bez takiej ekstrawagancji jak miejscami (zwłaszcza) na trzeciej płycie (może z wyjątkiem partii klawiszy w czwartym utworze). Ważne, że naprawdę doskonale się słucha.
- Morph
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
- Morph
- Kontakt:
Re: ATOMIZER
No tak jeszcze CDków nie wydawano:
http://shop-hellsheadbangers.com/item.a ... 0&PID=9319
Zamówienie złożoneMorph pisze:No tak jeszcze CDków nie wydawano:

- Gore_Obsessed
Kilka dni temu nabyłem "Caustic Music For The Spiritually Bankrupt". Jestem po dwóch przesłuchaniach i zachwycony. To już nie jest black/thrash (obu gatunków zostały śladowe ilości) to jest po prostu Atomizer Metal - bardzo niepokojąca i oryginalna muzyka, która potrafi wciągnąć i opętać bez reszty. To są dźwięki którymi żegnają się ze światem i w jakim stylu! Mam nadzieję, że ta płyta nie przepadnie, że zostanie jednak zauważona i zaliczona do klasyki ciężkiego grania, bo na to zwyczajnie zasługuje. Jest tu kilka naprawdę niesamowitych utworów, jak: "Hail hail to the hangman", "A date with eternity", "All disfigured and blue", "The inevitable mutiny" czy "Our final campaign", a każdy prezentuje inne oblicze tej grupy! No pięknie... Doskonale zainwestowane 23 złote.
- ultravox
Też mam taką nadzieję, bo to wspaniały album.Gore_Obsessed pisze:Mam nadzieję, że ta płyta nie przepadnie, że zostanie jednak zauważona i zaliczona do klasyki ciężkiego grania, bo na to zwyczajnie zasługuje.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
No nie jest to zlepek jakichś przypadkowych riffów.
Granie z duszą można by rzec,dawno czegoś takiego nie słyszałem
.
Bardzo pozytywne zaskoczenie.
Granie z duszą można by rzec,dawno czegoś takiego nie słyszałem

Bardzo pozytywne zaskoczenie.
- Morph
- Kontakt:
Wrzuciłem sobie dzisiaj ostatni album i przyznam, że aż TAKIEJ płyty się nie spodziewałem. Uwielbiam takie granie, z jajami do podłogi i wykopem jak się patrzy.