METALCORE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wonsz
zahartowany metalizator

Re: METALCORE

02-05-2025, 17:14

Żułek pisze:
02-05-2025, 14:55
Triceratops pisze:
06-12-2024, 16:09
Jester bedzie wniebowziety
dlatego daje więcej ;)

okrutna sraka. z nowych materiałów te bdb:

rzułf
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

27-07-2025, 00:05

Kiedyś to zjebali dla zasady w Wolfpacku, przez lata nie mogłem tego znaleźć a tutaj out-of-fukkin-nowhere ktoś wrzucił tydzień temu na yt, bardzo dobre gniecenie wydane ćwierć wieku temu przez Rage of Achilles, żadnego nowomodnego metalcore'a - tylko sam wygar:

Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-07-2025, 00:37

Slusznie zjebali
woodpecker from space
Awatar użytkownika
necromorbid
rozkręca się

01-11-2025, 14:18

Dzisiaj mam wolny dzień więc postanowiłem bardziej przyjrzec się temu jednemu z wielu gatunków heavy metalu czyli metalcore. No i przejrzałem wszystkie wypowiedzi w tym temacie który pojawiły się od 2011 roku, no i zauważyłem że większość osób nie ma pojęcia o czym pisało zwłaszcza że śmiesznie się to czyta z perpektywy wielu lat jakie upłynęły od założenia tematu. Dla większości ignorantów metalcore równa się shadows fall ale niestety tylko kilka osób w tym temacie potrafiło wymienić trv pure underground metalcore a to są naprawde wartościowe wynalazki. Ja przeglądając temat znalazłem sporo ciekawych zespołów trv pure metalcore. Przez tyle lat słuchania metalu gdzieś ten gatunek się u mnie przewijał cały czas i mam trochę metalcorów w swoich zbiorach. Narazie muszę posprawdzać zespoły które znalazłem w tym temacie i gdy sprawdzę to napiszę jakie są wartościowe według mnie.
zatrzymałem się na 2011 roku
C//A
w mackach Zła

01-11-2025, 20:50

necromorbid pisze:
01-11-2025, 14:18
Dzisiaj mam wolny dzień więc postanowiłem bardziej przyjrzec się temu jednemu z wielu gatunków heavy metalu czyli metalcore. No i przejrzałem wszystkie wypowiedzi w tym temacie który pojawiły się od 2011 roku, no i zauważyłem że większość osób nie ma pojęcia o czym pisało zwłaszcza że śmiesznie się to czyta z perpektywy wielu lat jakie upłynęły od założenia tematu. Dla większości ignorantów metalcore równa się shadows fall ale niestety tylko kilka osób w tym temacie potrafiło wymienić trv pure underground metalcore a to są naprawde wartościowe wynalazki. Ja przeglądając temat znalazłem sporo ciekawych zespołów trv pure metalcore. Przez tyle lat słuchania metalu gdzieś ten gatunek się u mnie przewijał cały czas i mam trochę metalcorów w swoich zbiorach. Narazie muszę posprawdzać zespoły które znalazłem w tym temacie i gdy sprawdzę to napiszę jakie są wartościowe według mnie.
Nie wiem nic o metalcoerze. Poleć coś.
piotraz
rasowy masterfulowicz

01-11-2025, 22:30

Już nie pamiętam czy coś sensownego DLA CIEBIE wpisałem, ale czekam z niecierpliwością na twoją listę.... Najwyżej objade twoją listę w metalcorze, ale S F nigdy tam nie stał także myślę, że jesteśmy po jednej stronie mostu :darksidepepe:
Pamiętaj, że najlepszy metalcore wyszedł ze sceny HC :nerd:
Awatar użytkownika
necromorbid
rozkręca się

03-11-2025, 19:00

Skoro tak niecierpliwie czekasz więc wymienię co do tej pory mam w swoich zbiorach tylko że ja wrzucę tu wszystko do jednego worka bo metalcore to bardzo szerokie pojęcie i jest wiele styli i wpływów z innych gatunków:

Absidia, Acedia, Alienacja, All out war, Angst for the Memories, Arkangel, Biohazard, Bloodjinn, Born From Pain, Cannae, Charger, Chimaira, Clinging To The Trees Of A Forest Fire, Crisis Never Ends, Cro-mags, Cubensis, Dark Day Dungeon, Deadguy, Death Before Dishonor, Devildriver, Do or Die, Eldopa, Full Blown Chaos, Fury of Five, Glass Casket, Hang the Bastard, Hatebreed, Hawk Eyes, Hurtlocker, Hybrid, H.N.D.M., Icepick, Incoming Cerebral Overdrive, Instil, Integrity, I-Remain , Isor, Ketamine, Kickback, Kingdom of Sorrow, Knut, Lamb of God, Merauder, Mindsnare, Most Precious Blood, My Own Victim, North Side Kings, Nostromo, Pride Kills, Profound Effect, Ramallah, Refused, Resistance, So I Scream, Stampin Ground, Stronger than Hate, Sworn Enemy, Subzero, Terror, The Blinding Light , The End Of Six Thousand Years, The Secret, Throwdown, Turmoil, Under Siege, Unearth, Unruh, Vision Of Disorder, Watch Them Die, Will Haven

Pózniej napisze jakie w tym temacie znalazłem wartościowe zespoły
zatrzymałem się na 2011 roku
piotraz
rasowy masterfulowicz

03-11-2025, 19:13

Tak to my nie będziemy pisać.

Jak już wyselekcjonujesz metalcore, to daj znać, bo spisanie zespołów jak popadnie nie ma sensu, bo to hc, bo to metalcore, bo to i tamto... Bez sensu.

Serio.
Metalcore- to malutko w tym spisie masz.
ODPOWIEDZ