DEMOteka archiwum Usa/Canada death,deathgrind,gore...

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEMOteka archiwum Usa/Canada death,deathgrind,gore...

12-06-2025, 19:53

Harlequin pisze:
01-04-2025, 12:03
SODOMOUSE pisze:
01-04-2025, 09:14
^^^ oj, trzeba będzie jakieś zamówienie zmontować, dostępne będzie od 7.maja.2025.
Obrazek
Si. Wzięte. Remaster wydaje sie byc bardzo ok, wyczyscili sound i ma to moc. Mi wyszlo niecałe 69zł ze slaniem włacznie, przy 4 sztukach wysyłka była po prostu x4 wiec chyba zbiorczego nie ma sensu organizować.
Gniewko, masz info, że wysłane Cds? Mi'mi wysłali takie info, że opóżnionę, a zaś, że wysłnę .....czas pokaże XD
Obrazek
Obrazek

Track 1 taken from Expectations Promo 1994
Tracks 2 & 3 from Therapeutic Morbidity 7"
Tracks 4,5,6,7,8 from From Within Demo 1991
Tracks 9 & 10 from a live show circa 1994
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

12-06-2025, 20:49

Obrazek
Death m/grindcore z Silver Spring, Maryland, NEFARIOUS. Mużynu na wokalu Boo, wyvrócił aryan race scene, na tym demo 1993 XD
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

06-09-2025, 10:31

pod nazwą INFECTED (w latach 1990-1991 - skojarzenie z trackiem Obituary, nie jest to przypadek).
Później zmiana nazwy na Animated Dead, pod którą grają do dzisiaj. Sporo koncertów otwierali, na przełomie 30 lat,
mn. Deicide, Lividity, Carcass....Do DEMOteki, wrzucam pierwsze demo z 1991 (wyszło pierwotnie pod nazwą Infected).
Demo "Animation of the Dead". To w sumie jedyne wydawnictwo z lat 90tych, później były kolejne demo i debiut LP wydany w 2013 "Tombs of Carnage", MOSZNA se wyklikać w internetach wszystko.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

LIVE 1991

Live 2024

1992
Obrazek

plakat 1991, na którym też logo kapeli Power Plague (dm z St. Louis, Missouri), ale muzyki nie znalazłem.
Obrazek
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

06-09-2025, 15:56

u góry strony tego tematu, była wspominka o DAMONACY. Materiał Amerykanów legenda, to cóż szkodzi (obiecać xd), wspomnieć, o temmu gruppu ponownie. Z małymi przygodami, chyba koniec lipca, doleciały do mnie z Francji CDs, z reedycją demo/EP (wcześniejsze wydanie, to ta z 2014 "Morbidity within" z włoskiej Lord of the Flies Records). Chyba do wszystkich, którzy zamawiali ode mnie, płyty już doleciały. Sprawa się przeciągnęła, ponieważ za pierwszym razem, gość z Francji, wysłał mi pakiet samych bookletów, z drukarni, jakiegoś japońskiego black metal....XD
Była odsyłka, wymiana, na Jego koszt, jakoś poszło....
Tym razem, w roku 2025, kompilacja została nazwana "Grotesque Treasures", po tym remasterze, materiały brzmią dynamiczniej, z zachowaniem trupiej (nie)skończoności....W okresie kształtowania się death metalu, pocz.lat 90tych, wiele zespołów narodziło się na krótko, nagrywając debiutanckie demo, po czym popadło w zapomnienie. Jednak niewiele z tych przelotnych projektów prezentowało poziom ambicji i wybitności, jaki Damonacy osiągnęli w tym krótkim czasie. Ich muzyka zapowiadała inspirowany hardcorem nurt death metalu, który miał pojawić się w późniejszych latach, ale czyniła to z niezwykłą intensywnością i kompozytorskim wyrafinowaniem. Charakteryzujące się hipnotyczną melodyjną frazą, nieortodoksyjnymi rytmami i nieustającą agresją, a brzmienie Damonacy wyróżniało się na tle większości ich współczesnych. Sami wówczas określali swój death m, jako "demonic slam". Poskładałem co miałem o tej grupie, jeszcze mam w pamięci recenzję z Morbid Noizz, chyba z 1992, ale na razie nie znalazłem tego papiera....
wydanie CD 2025 z Hessian Firm
Obrazek
Obrazek
Obrazek

okładka demo 1991 "From within"
Obrazek

reedycja demo z 2021 z Into IT
Obrazek

7"EP 1992 "Therapeutic Morbidity" z Corpse Grinder Records
Obrazek

flyer do tej EP
Obrazek

promo kaseta z materiałem z tej Epy, okładka
Obrazek

plakaty koncertowe z pocz lat 90tych
Obrazek

ja prdlę...ale zestaw: Damonacy, Corpus Rottus, Exterminance, Grotesque Infection, Mortal Decay
Obrazek

Obrazek

Damonacy, przed Entombed und Ripping Corpse....
Obrazek

recenzje Tomka Krajewskiego (z Holocaust zine/Pagan Records).
Obrazek
(albo HOLAcaust Xdd)
Obrazek

recenzja z fińskiego Hammer Of Damnation' zine
Obrazek

z książki TAPE DEALER
Obrazek

z książki Seven Inches Of Death
Obrazek
Obrazek

mój diller Stan Zielinski : ) z korespondencji ówczesnej
Obrazek

Damonacy na scenie
Obrazek
Obrazek

i ciekawostka, znowu się czegoś dowiedziałem...na jednym z foto Damonacy z 1992 roku, a zawsze analizuje logo zespołów z plakatów czy Tshirtów, nr 1 dostrzegłem nazwę kapeli z New Jersey, której nie znałem, a nagrywała kasety demo w latach 90tych, mowa o dm grupie GRIM Legion. Trzeba obadać i pewnie tutaj wrócę w tym temacie.
Nr 2, koszulka Vital Remians, z 1991 EP "The Black Mass", nigdy nie widziałem takiej koszulki.
Obrazek
ODPOWIEDZ