AFTERBIRTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AFTERBIRTH
Mnie to kilka razy włączyła się lampka Yes za pierwszym okrążeniem. Choćby druga połowa Devils with Dead Eyes, bo pierwsza to wariacja na temat Transylvania Maidenów podana w pokurwionym freedeathowym sosie.
-
- weteran forumowych bitew
Polubilem sie z tą płytą, z racji tego że w tym tygodniu leciałem disco Genesis od początku, i nie wiem czy przesyt, nadmiar powoduje że wszędzie ich słyszę ale są momenty gdzie Afterbith pięknie podaje ich w swoim sosie, bardzo dobrym sosie.
-
O panie, jak nic bym widział ich nakurwiających to przyspieszenie i solo z Dancing With The Moonlit Knight. Nie chcę tu popadać w jakieś drastyczne przesady, ale dla mnie to jest taka właśnie aura, 1:1 do czasów kiedy poznawałem klasyki za gówniarza i jakoś podświadomie wiedziałem, że to ze mną już zostanie.
-
- weteran forumowych bitew
Zgodzę się, zamiast tego klawisza wokal i nie mam pytań...
Ps. Lata 70/80…...90 są najlepsze!!!
Ps. Lata 70/80…...90 są najlepsze!!!
- Medard
połączenie wokalnych bulgotów z progmetalem wychodzi o dziwo bdb,
bardzo zaskoczyła mnie ta płyta i bardziej się podoba od poprzedniej, bo Four Dimensional Flesh ze względu na brzmienie mi nie pasuje, wolę jedynkę, ale na In but Not Of jest zupełnie inaczej, tak jeszcze nie grali, nie wiadomo jak długo będzie się podobać, ale na razie jest świetnie
Die Welt ist meine Vorstellung.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
podszedłem do tego trochę jak pies do jeża bo zazwyczaj wszelkie tagi prog/tech /brutal dm wywołują u mnie wysypkę na jajach ..a tu bardzo miłe zaskoczenie. mimo całej swej złożoności i kopalni (umiejętnie i ze smakiem posklejanych) motywów z różnych muzycznych rejonów, jest to bardzo przystępny materiał.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No to płyta do której trzeba przysiąść i się z nią zmierzyć. Poprzedni wszedł mi o dziwo lepiej, najnowszy jest znakomity, ale muszę poczekać aż nabiorę ochoty na takie rozpasane granie. Na razie mam ochotę na chamskie zagrywki i riffy ciosane siekierą - ot teraz leci Necrophagia - a na takie frykasy wygibasy musi przyjść dzień. Ale wtedy wiem, że trudno mi się będzie odkleić od tego materiału.
- ozob
- zahartowany metalizator
Z poprzednia mocowałem się długo zanim weszła i nowa jak na tę chwilę nie weszła. Bardzo dużo kierunków panowie po otwierali. Czas prawdę powie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Sybir
Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak mocno trzymałem kciuki za kolejny album równie znakomitego zespołu (no, może za trzecie albumy Mitochondrion i Adversarial trzymam równie mocno
) - jednakże IBNO rozwiało (w zasadzie od początku) moje wątpliwości, które żyły we mnie w kontekście wspaniałej 4DF. Czy otrzymałem to, na co czekałem? Nie - dostałem coś innego, i obcowanie z tym zjawiskiem sprawiło mi więcej przyjemności, niż spodziewałem się, że będzie. Bardzo odważna płyta w założeniu i kompozycji (jak na ramy gatunku w ogóle i niszy w szczególe) i gdyby nie utwór tytułowy uznałbym, że jest to płyta kompletna, toteż z utęsknieniem wypatruję kuriera z zamorską przesyłką. Niech nam żyje Afterbirth długo i w dobrym zdrowiu, bo tak piszących muzykę zespołów trudno szukać wśród młodzieży - a i równolatkowie mogą mieć problem z utrzymaniem tempa.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Te same odczucia! Chce się wracać i wracać, jak do żadnej innej płyty w tym roku. A co z utworem tytułowym, nie siedzi Ci?
- Sybir
Nie pasuje mi do całości. Brzmi imho jak wariacja na temat Kyuss/QOTSA. Nie to, że nie lubię, ale nie klei mi się z resztą albumu.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rasowy masterfulowicz
E tam, piękna wariacja nt Intronaut na początku, a potem wystrzał w przestrzeń kosmiczną.
Idealny wstęp do najlepszego moim zdaniem kawałka na płycie, który nastepuje zaraz po nim.
- Sybir
Panie Kolego, zwyczajnie mi nie pasuje, nic nie poradzę. 

-
Ależ ta nowa płyta jest zajebista. Delicje.
- Harlequin
Wszystkie ich płyty są zajebiste. Zajebisty band po prostu.
-
Ale ta najnowsz jest iście szalona .Zaczyna się jak rasowy death metal i wchodzi w stany muzyki wszelakiej.
- Sybir
Gdyby któryś z Was jeszcze nie miał ostatniego CD, to jest w ofercie Selfmadegod.
- Medard
- Sybir
Pytaj Karola, niemniej wg discogs nie ma innej wersji, niż w jewel case.
- Medard