Muzyka nienawiści ,pustki -lepiej nie będzie

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Muzyka nienawiści ,pustki -lepiej nie będzie

28-08-2023, 21:24

Muzyka taka ,że jak zapodajesz to myślisz- ja pierdole,lepiej nie będzie, po takiej gdzie myslisz-ludzie są zdolni do wszytkiego- powinniśmy tu wszyscy wyginąć

Pierwszy mój typ, kocham bezgranicznie ale jak przedawkujesz to jest ndbd

Jak to pierwszy raz usłyszałem to nie tylo wstrząsło co zmiotło mnie z planszy. Lata temu. Coś tak skrajnie niepokojącego ,że ach kurwa.

Ten podkład fortepianu, tekst ,który nie wierzę ,że nie wtrząśnie.

Od 4 minuty to jest nie tyle popierdolone, co zastanawiałbym się grubo czy chciałbym,żeby moje dziecko takie rzeczy słyszało, bo obojętnym nie zostaniesz.

Drugi typ co przychodzi mi na myśl

Nigdy w HH tak nie wyrzygał miłości do Szatana. Najlepsi HH zebrani pod banderą i totalnie nienawistny kawałek.
Moje zdanie ,że nikt nigdy nie oddał swoje go zamiłowania do Pana ciemości. Nawet Mayhem wymięka na swoim debiucie.

Totalne szelańśtwo i kawałek przy którym rozpierdalam wszystko co napotkam na swojej drodze w salonie. Pełen takiego jadu ,że ło Panie.

Nie wiem czy jest drugi taki kawałek przy którym tak korba mi bije,

3 miesjce ludzi przy których ludzie sobie żyły otwierają

Kawałek o totalnym szaleństwie co się może zagnieść w głowie. Totalna klasyka

W wszystkich w/w maczał palce On. Diabeł. Podbijam pieczątke.

Nigdy nie zrezygnuje z tej muzyki ,bo dostaje przy niej peirdolca.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

Re: Muzyka nienawiści ,pustki -lepiej nie będzie

28-08-2023, 22:28

Dobre strzały Tomasz, kiedys to były rapsy. Teraz to ino jakieś kuebo, tako hemingłeje i inne chujstwa, że idź pan w...
GraveDiggaz, przeskurwysyny, kasujo tym kawałkiem większość mhrocznego metalu.
tomaszm

28-08-2023, 22:37

Oj były To s se ne vrati. Jak kolesie gdzieś tam w Norwegi palili kościoły ,bo rebelia w tym samym czasie czaruchy strzelały do siebie z żywej aminicji i ciągle ktoś ginął.

Nawet te najbardziej pospolite kawałki, komercyjne mają tyle energi w sobie ,że chciałbym to znaleźć w obecnej muzycę.

Nie przeszedł by w komercyjenj stacji taki teledysk obecnie ,bo jeden z drugim zaczałby płakać,że to jego katolskie serce narusza.

Czysta komercja-czyzajebista. Najepsza w swoim wydaniu. Głowa mi sie wsze tak samo trzęsie.

Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

28-08-2023, 23:12

Ta cała ich zasrana rynsztokowa subkultura zwana gangsta rapem, srapem i tym podobnym gównem,
przecież oni podbili tym umysły całych pokoleń pierdolonych durnych białasów. Pamiętam czasy
liceum i kretynów rówieśników, którzy się tym łajnem i wysrywem jarali. Ja nie mogłem zrozumieć
czym się oni podniecali, debile skończeni, że czarnuch nawija o braniu narkotyków, prostytucji,
kradzieżach, drogich samochodach, złotych łańcuchach i te czarnuchy wychowały całe pokolenia białych
zjebów dzisiaj, których za idoli uważają. To jest paradoks tak jak w tym klasyku dobitny przykład:

Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

28-08-2023, 23:46

Ta cała ich zasrana rynsztokowa subkultura zwana black metalem, nsbm i tym podobnym gównem,
przecież oni podbili tym umysły całych pokoleń pierdolonych durnych białasów. Pamiętam czasy
liceum i kretynów rówieśników, którzy się tym łajnem i wysrywem jarali. Ja nie mogłem zrozumieć
czym się oni podniecali, debile skończeni, że łysol dre ryja o paleniu kościołów, szatanie, czarnych mszach, lasach i wilkach i te kudłate konusy wychowały całe pokolenia białych
zjebów dzisiaj, których za idoli uważają.

brzmisz jakby Cię gnębili i ostatniego na wfie wybierali.
rzułf
tomaszm

29-08-2023, 00:10

Ależ nie ma co się wkurwiać, ,że ktoś pierdoli kocopały. To internet. Jednocześnie kiedy śledziłem meandy BM scen Skandynawskiej i patrzałem na czarnuchów z Detroit, Nowego Yorku to ci pierwsi wydawali mi się niezłym żartem.

Z tym ,że jedną i drugą scenę kocham chociaż to ta totalnie różne emocje,

Wiesz dla BMlowców spalić kosćiół to szczyt możliwości i później obrabiają w wyczyny 16 latków i urabiają legendą. Przypuszczam ,że jakby ci kolesie znaleźli się na bronxie gdzie co drugi kończy poszczelony z kulą w brzuchu to byłby inny dialog:D Ale warto się pośmiać

Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

29-08-2023, 00:44

ten element fantastyki w metalu jest mocny, więc niektórzy pewnie żyją w przeświadczeniu, że skandynawowie biegali by jak conan z mieczem po baltimore.
rzułf
tomaszm

29-08-2023, 00:54

Ale było kiedyś inaczej:)? Patzrać na scenę metalowa przez pryzmat sceny HC, Crossover, HH, Punk gdzie naprawde masz ludzi zwariowanych to metal to takie granie z fantastyką dla 15 latków.

Ja nigdy nie miałem wątpliwości, kcham tą muzykę, bo jest masa zespołów wartościowych ale patrząc przez pryzmat zaangażowania to .....jest to najwyżej piaskownica.:D

Co by nie było gadamy na forum metalowym chodziaż chyba bardziej muzycznym.

Muzyka stanowi tam jakąs kanwę.

Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

29-08-2023, 08:12

wonsz pisze:
Ta cała ich zasrana rynsztokowa subkultura zwana black metalem, nsbm i tym podobnym gównem,
czym się oni podniecali, debile skończeni, że łysol dre ryja o paleniu kościołów, szatanie, czarnych mszach, lasach i wilkach i te kudłate konusy wychowały całe pokolenia białych
:lol:
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

29-08-2023, 09:00

tomaszm pisze:
29-08-2023, 00:10
Ależ nie ma co się wkurwiać, ,że ktoś pierdoli kocopały. To internet. Jednocześnie kiedy śledziłem meandy BM scen Skandynawskiej i patrzałem na czarnuchów z Detroit, Nowego Yorku to ci pierwsi wydawali mi się niezłym żartem.

Z tym ,że jedną i drugą scenę kocham chociaż to ta totalnie różne emocje,

Wiesz dla BMlowców spalić kosćiół to szczyt możliwości i później obrabiają w wyczyny 16 latków i urabiają legendą. Przypuszczam ,że jakby ci kolesie znaleźli się na bronxie gdzie co drugi kończy poszczelony z kulą w brzuchu to byłby inny dialog:D Ale warto się pośmiać
To są tak dwie różne rzeczy, że porównywanie tego nie ma żadnego sensu. Przestępczość w rapie nie jest motywowana ideologicznie tylko jest kwestią przetrwania/chęci życia na wyższym poziomie i motywowana przez środowisko. Gdybyś nie miał co włożyć do gara i sześciu braci do utrzymania to też pewnie szukał byś pracy u kolesia, który jeździ po twojej dzielnicy najfajniejszym autem, bo diluje. To, że jest to w rapie idealizowane i że jest to show dla białych dzieci, które mogą pooglądać sobie to z bezpiecznej odległości, bo nie mają żadnych podobnych doświadczeń to inna kwestia.
I to też nie jest tak, że to wszystko jest autentyczne. Rap to najbardziej przegięty, mitomański gatunek na świecie. Każdy ma największego chuja, najwięcej panienek i najwięcej broni. Przecież to bzdury w większości. Najlepszy przykład to Pusha-T, którego często wklejasz. Koleś w tekstach robi z siebie Pablo Escobara, który opierdolił tony towaru a w rzeczywistości sprzedał parę gram tu i tam, żeby sobie na fajne buty zarobić. Posłuchaj, co jego brat miał do powiedzenia na ten temat.
Czy w związku z tym przeszkadza mi słuchanie Pusha-T? Nie, bo dla mnie rap jest jak gangsterski film, gdzie wygrywa ten który najbardziej przekonująco udaje. Jeden będzie robił to jak Al Pacino, a drugi jak Antek Królikowski.
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

29-08-2023, 09:51

wonsz pisze:

Ty brzmisz jak naśladowca. A być naśladowcą znaczy być kserokopią korporacyjny czarnuchu

.... jakby ci kolesie znaleźli się na bronxie gdzie co drugi kończy poszczelony z kulą w brzuchu to byłby inny dialog
Jestem przekonany że na bronxie dali by tobie lekcje tolerancji, którą zapewne na długo byś zapamiętał i zostałbyś wyleczony z chorej miłości do gangsta rapu : )
Awatar użytkownika
Hatefire

29-08-2023, 10:53

W kulturze muzycznej zawsze istotny był eskapizm. Po prostu dla biednego nastolatka z amerykańskiego getta, tą drugą stroną rzeki gdzie trawa jest bardziej zielona, były fantazje o fortunie pozwalającej życie na wysokim poziomie. Dla znudzonego nastolatka w skandynawskim welfare state, znowuż rojenia o sile, buncie i indywidualności, stąd satanizmy, nazizmy, itp,, mające zaszokować ułożone społeczeństwa.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

29-08-2023, 11:29

Fanatyk pisze:
29-08-2023, 09:51
wonsz pisze:

Ty brzmisz jak naśladowca. A być naśladowcą znaczy być kserokopią korporacyjny czarnuchu
Obrazek
rzułf
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

29-08-2023, 14:25

wonsz pisze:
29-08-2023, 11:29
Obrazek

^to takie cweliki rapu słuchają? żałosne : )
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

29-08-2023, 16:11

grzej się dalej półmózgu :D
rzułf
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

29-08-2023, 19:43

wonsz pisze:
29-08-2023, 16:11
grzej się dalej półmózgu :D
Proponuję spojrzeć w lustro…a wtedy ujrzysz prawdziwego półmózga : )
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

29-08-2023, 21:10

ok kasztanie :D
rzułf
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

29-08-2023, 22:34

wonsz pisze:
29-08-2023, 21:10
ok kasztanie :D
To jest tak marne, że nawet nie chce mi sie ciebie gasić, kiepie pierdolony
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

29-08-2023, 22:37

a jednak dalej próbujesz, miłego!
rzułf
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

30-08-2023, 00:03

Muzyka nienawiści, hejty leco, jest dobrze, nie ma srania po waflach :)
ODPOWIEDZ