Na forum znalazlem ledwie wzmianki, a uwazam ze projekt zasluguje na cos wiecej niz wpis w temacie German BM.
Ekipa istnieje od 2008 roku, dorobila sie dwoch LP, splitow i kilku demowek. Ostatnio troche bardziej nich glosno za sprawa calkiem udanego splitu Conjuring Subterranean Vortex (chociaz akurat w tym wypadku strona Hadopelagyal ciut lepsza).
W skrocie to BM wpierdol ze sladowymi elementami DM, masywna i potezna sekcja rytmiczna (zwlaszcza gary nakurwiaja bez litosci), dominuja szybkie tempa i chaotyczny, dosc zroznicowany wokal.
To co mi mocno tu pasuje to to, ze trzeba przynajmniej kilka razy przewalkowac ich numery aby w pelni zlapac melodie, strukture numerow ect.
Imo najmocniejsza pozycja z dyskografii jest EP The Foul and the Flagrant ->
w nastepnej kolejnosci druga plyta Monuments of Doom Revolved.
Na deser swiezy wywiad w Bardo: http://www.bardomethodology.com/article ... interview/
THORYBOS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Re: THORYBOS
Zacna kapela, znam debiut i split z Truppensturm. Drugi album czymś się różni od debiutu? Wg. Metallum to dwa różne albumy, ale wg. Discogs to ten sam album tylko wydanie LP (drugie) ma dodatkowy utwór jeśli dobrze sprawdziłem.
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ten drugi album, to ponownie nagrany pierwszy. Bez sensu.
Fajnie napierdalają, podobał mi się MLP The Foul and the Flagrant. Miałem w planie kupić, ale chyba coś innego okazało się ważniejsze.