YAUTJA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

YAUTJA

23-06-2021, 15:34

Nashville,, USA. Yautja. Nazwa kapeli chujowa, kilka epek, i 3 pełniaki na koncie. Słyszałem tylko tegoroczny "The Lurch", ale poza tym, że słyszałem, to "słucham" też jej. Zdecydowanie jeden z najmniej pretensjonalnych, tegorocznych wypustów, płyta bez słabych punktów. Generalnie możnaby rzecz sladżkor, ale są tu i elementy noise i math i inne cuda na kiju. Sekcja rytmiczna jest fenomenalna - skojarzenia z NMN, FNB i wszystkimi tymi wynalazkami spod znaku Albiniego. Płyta wściekła jak sam skurwełsyn, ale zarazem ambitna i pomysłowa.

Posłuchajcie:

Scorn
postuje jak opętany!

Re: YAUTJA

25-06-2021, 13:06

Podoba mi się! Mało sladżu ostatnio słucham, ale to jest bdb. Dobrze wyważone proporcje wściekłości, ciężaru i technicznych połamańców.
Trochę przypomina mi Soilent Green, zwłaszcza w tych grindowych przyspieszeniach.
heykvísl og ofn
ODPOWIEDZ