EXUMER, Quo Vadis, Alastor, Horrorscope i inni - Warszawa

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

EXUMER, Quo Vadis, Alastor, Horrorscope i inni - Warszawa

01-10-2010, 14:41

Po reaktywacji w 2008 thrashmetalowa legenda - Exumer zagra w Polsce na dwóch koncertach - 8 października w warszawskiej Progresji i dzień później w chorzowskim klubie Carmen. Jako co-headliner wystapi Quo Vadis ze Szczecina, który wydał niedawno nowy album "Infernal Chaos".

8 października 2010
Warszawa - Progresja

9 października 2010
Chorzów - Carmen Club (dawny MDK)

Oto dokładna rozpiska koncertów:

wstęp od 18:00
18:30 - The Crossroads
19:00 - Exhalation
19:30 - Retribution/The No-Mads
20:10 - Alastor/Horrorscope
21:00 - Quo Vadis
22:00 - Exumer
planowane zakończenie: 23:30

bilety: 50/60 dostepne w ticketpro.pl i ich placówkach w całej Polsce

Na koncertach będzie dostępny merchandise Exumera oraz innych zespołów w promocyjnych cenach. Do nabycia będą obie płyty Exumera oraz wiele pozycji niedostępnych lub trudno dostępnych w Polsce.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: EXHUMER, Quo Vadis, Alastor, Horrorscope i inni - Warszawa

01-10-2010, 22:45

Naciągany ten powrót strasznie, ale z chęcią bym uslyszał wreszcie wałki z "Possessed by Fire" na żywo. Ktoś ich już widział po reaktywacji i potwierdzić może, że forma utrzymana? Od biedy, na dupie nie siedli przez te lata przerwy, ale grali rzeczy odbiegająca raczej od mietalu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: EXUMER, Quo Vadis, Alastor, Horrorscope i inni - Warszawa

02-10-2010, 18:13

Nie rozumiem. Poprawiłem, żeby było dobrze. Co w tym złego?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

03-10-2010, 15:23

Na coś takiego to może bym poszedł jakby grali u mnie w mieście, chociaż nie wiem czy potem bym sobie w brodę nie pluł. 8 i 9 października dużo ciekawej będzie w Poznaniu na Old Temple.
Maria Konopnicka

03-10-2010, 22:25

A ja już bilet zakupiłem i na pewno sobie EXUMER obadam :)
Maria Konopnicka

09-10-2010, 03:24

Wróciłem do domu na kolanach. Coś niewiarygodnego! Takiego wykurwu nie spodziewałem się w najśmielszych snach. Widziałem w ciągu kilku ostatnich lat sporo thrashowych kapel: Testament, Kreator, Destruction, Megadeth, Death Angel, Exodus, Tankard, Over Kill, Artillery... długo by jeszcze wymieniać i powiadam Wam żadna, nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia jak EXUMER. Po prostu zabili! Rozjebali w drobny mak! Gitary brzmiały mięsiście, chropowato, tłusto, przejrzyście, klarownie perkusja jak młot boga, wokal rewelacyjnie. Zachowanie na scenie, kontakt z publiką - po prostu mistrzostwo świata! Pod sceną szaleństwo, kinder młyn, machanie baniami, bieganie w kółko, noszenie wokalisty, śpiewy, darcie ryja, drobne bijatyki, rozlane browary, poszarpane koszulki... po prostu całkowity amok. Nie spodziewałem się niczego wielkiego, a zostałem zmiażdżony. Każdym utworem tratowali publikę jak ogromny buldożer na stalowych gąsienicach, każdy riff była jak kopniak w twarz wojskowym butem, każde uderzenie perkusji jak błysk gilotyny w słoneczne popołudnie w 1789 roku. A ludzie krzyczeli: Jeszcze! Jeszcze! Już dawno nie darłem ryja skandując nazwę zespołu z takim przekonaniem, by wyszli na bisy!
Nie ma chyba nic bardziej niesprawiedliwego na świecie, niż to, że takie gówno jak Dimmu Borgir zarabia niezły szmal, a tacy bogowie sceny jak EXUMER w najlepszym razie przez większość (tej mniejszości, która zna) traktowani są jako druga liga! Powiem Wam, że warto chadzać na koncerty właśnie dla takich występów.
Jak dotąd dla mnie koncert roku 2010 i jeden z najlepszych jakie widziałem w życiu. Chłopaki pokazali całą magię, cały sens występów na żywo, sprowadzający się do tego, że muzyka odegrana przed publicznością brzmi z dziesięć razy większą mocą niż z płyty! Gdyby za tydzień znów grali w Warszawie - na 100 proc. bym tam był!
Kto nie był - przegrał życie...
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

09-10-2010, 03:34

IRONMIL pisze: Kto nie był - przegrał życie...
Dobrze wiedzieć - jutro, a w zasadzie dzisiaj grają na Śląsku, a ja jestem świadkiem na weselu. Kurwa znowu, w czerwcu w Krakowie grało The Expoited i też byłem na weselu, też jako świadek ;) Jak za trzecim razem znowu jakiś mocny gig wypadnie to odmawiam świadkowania ;)
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

09-10-2010, 10:09

IRONMIL pisze:Wróciłem do domu na kolanach. Coś niewiarygodnego! Takiego wykurwu nie spodziewałem się w najśmielszych snach. Widziałem w ciągu kilku ostatnich lat sporo thrashowych kapel: Testament, Kreator, Destruction, Megadeth, Death Angel, Exodus, Tankard, Over Kill, Artillery... długo by jeszcze wymieniać i powiadam Wam żadna, nie zrobiła na mnie aż takiego wrażenia jak EXUMER. Po prostu zabili! Rozjebali w drobny mak! Gitary brzmiały mięsiście, chropowato, tłusto, przejrzyście, klarownie perkusja jak młot boga, wokal rewelacyjnie. Zachowanie na scenie, kontakt z publiką - po prostu mistrzostwo świata! Pod sceną szaleństwo, kinder młyn, machanie baniami, bieganie w kółko, noszenie wokalisty, śpiewy, darcie ryja, drobne bijatyki, rozlane browary, poszarpane koszulki... po prostu całkowity amok. Nie spodziewałem się niczego wielkiego, a zostałem zmiażdżony. Każdym utworem tratowali publikę jak ogromny buldożer na stalowych gąsienicach, każdy riff była jak kopniak w twarz wojskowym butem, każde uderzenie perkusji jak błysk gilotyny w słoneczne popołudnie w 1789 roku. A ludzie krzyczeli: Jeszcze! Jeszcze! Już dawno nie darłem ryja skandując nazwę zespołu z takim przekonaniem, by wyszli na bisy!
Nie ma chyba nic bardziej niesprawiedliwego na świecie, niż to, że takie gówno jak Dimmu Borgir zarabia niezły szmal, a tacy bogowie sceny jak EXUMER w najlepszym razie przez większość (tej mniejszości, która zna) traktowani są jako druga liga! Powiem Wam, że warto chadzać na koncerty właśnie dla takich występów.
Jak dotąd dla mnie koncert roku 2010 i jeden z najlepszych jakie widziałem w życiu. Chłopaki pokazali całą magię, cały sens występów na żywo, sprowadzający się do tego, że muzyka odegrana przed publicznością brzmi z dziesięć razy większą mocą niż z płyty! Gdyby za tydzień znów grali w Warszawie - na 100 proc. bym tam był!
Kto nie był - przegrał życie...
Zagrali całe Possessed by Fire? :)
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-10-2010, 10:15

IRONMIL pisze:Widziałem w ciągu kilku ostatnich lat sporo thrashowych kapel: Testament, Kreator, Destruction, Megadeth, Death Angel, Exodus, Tankard, Over Kill, Artillery...
a ja się pytam gdzie SLAYER :?: :?: :?:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Maria Konopnicka

09-10-2010, 14:03

to prawda - nie byłem nigdy na małym, klubowym koncercie Slayer, więc nie ma zupełnie możliwości porównania
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

09-10-2010, 14:05

IRONMIL pisze:to prawda - nie byłem nigdy na małym, klubowym koncercie Slayer, więc nie ma zupełnie możliwości porównania
Jesus Maria - Maria - to Ty jeszcze nie widziałeś jak wyglada thrashowe tornado :mrgreen:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

09-10-2010, 14:16

kurwa no, jak ja bylem w stodole na slayerze, to byla spierdolona akustyka i koncert na mystic podobal mi sie znacznie bardziej ;P szkoda, bo generalnie male kluby >>>> wieksze miejsca
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

09-10-2010, 14:26

Riven pisze:kurwa no, jak ja bylem w stodole na slayerze, to byla spierdolona akustyka i koncert na mystic podobal mi sie znacznie bardziej ;P szkoda, bo generalnie male kluby >>>> wieksze miejsca
Tylko jeśli małe kluby + STOPERY. Wtedy się mogę zgodzić.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-10-2010, 14:27

jedynym koncertem na ktorym mialem stopery i byly naprawde potrzebne byl wystep SUNN. pod koniec jeden mi wypadl i bylo ciezko. tak poza tym...lubie halas ;)
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

09-10-2010, 14:34

Ja szanuję swój słuch i bez stperów takie głośności mnie najzwyczajniej męczą. A co to za sens męczyć się przez cały koncert zamiast czerpac z niego satysfakcję. Jak byłem na jednej Mistycznej Nocy (jeszcze w starym Mega Clubie w Katosach), to przy występach IW i Stillborn nie wyrabiałem, nie słyszałem totalnie nic. Musiałem zejść na dół do baru i dopiero wtedy mogłem usłyszeć cos więcej niz pisk, trzeszczenie i szeleszczenie na granicy bólu.
Awatar użytkownika
Wielki Hektor
rozkręca się

09-10-2010, 15:09

Adrian696 pisze:
IRONMIL pisze:to prawda - nie byłem nigdy na małym, klubowym koncercie Slayer, więc nie ma zupełnie możliwości porównania
Jesus Maria - Maria - to Ty jeszcze nie widziałeś jak wyglada thrashowe tornado :mrgreen:
ten sie kurwa znalazł co tornada zna. Był na jednym jakimś z odechcenia zagranym koncercie w klubiku i przeżywa jak świnia siodło. A byłeś na Masterze ostatnio w Warszawie kurwa? ja byłem.
est

09-10-2010, 15:19

Alsvartr pisze:
Riven pisze:kurwa no, jak ja bylem w stodole na slayerze, to byla spierdolona akustyka i koncert na mystic podobal mi sie znacznie bardziej ;P szkoda, bo generalnie male kluby >>>> wieksze miejsca
Tylko jeśli małe kluby + STOPERY. Wtedy się mogę zgodzić.
O jejku, a może też gaśnica od razu :wink:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-10-2010, 15:20

Wielki Hektor pisze: i przeżywa jak świnia siodło.
o kurwa, dobry tekst :D trzeba zapamietac
A Ty sie dlugopis tak nie chwal bo niby byles, ale jakos sie nie ujawniles - a tak moglibysmy wypic razem wreszcie...
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-10-2010, 15:21

I wkładki amortyzujące w gatki, co by drgania do skrętu jąder nie doprowadziły :-D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ODPOWIEDZ